Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Να παραιτηθεί...


...ο Ρόνυ Λέβι που την Ανορθωσάκκαν; Αν τες φάμεν που την Αποελάκκαν προσεχώς έσσω μας εννά έσιει πρόβλημαν σίουρα. Πάντως η απόλυση προπονητών μισοδότζιη τζιαι εν βρασμώ ψυχής εν ο κύριος λόγος που είμαστεν άτιτλοι έσιει 5 χρόνια. Οπότε να μείνει ο ισραηλινός τζιαι να συνεχίσει. Πόσον εννά κρατήσει τζιαι τούτη η μαυρογέρημη η γκίνια μας εξάλλου;
Πέραν που τον πασιαμάν, ο τίτλος αναφέρεται στον "φρέσκον" (αλλά σφόδρα τσαλακωμένον) πρόεδρον μας, Νίκαρον Αναστασιάδην. Είχαμεν τούτην την κουβένταν με τον φίλτατον teach σήμερα που επήα μάθημαν κιθαρέρο, τζιαι ο φίλος, ο οποίος ουδέποτε εχώνεψεν τον Νίκαρον έτσι τζι' αλλιώς, πιστεύκει ότι θα έπρεπεν να συνάξει τα πουρτού του που το προεδρικόν τζιαι να την κάνει (για να το πω ευγενικά). Είπα του ότι αν ήμουν στη θέσην του (του προέδρου) ΔΕΝ θα απέκλεια τούτην την επιλογήν, αλλά εδιερωτήθηκα τι τζιαι ποιον θα εξυπηρετήσει.
Ο πρόεδρος έκαμεν θκιό λάθη που θα τα έλεες εγκληματικά: πρώτον είπεν ψέματα ότι δεν υπήρχεν ως πιθανότητα η επιβολή κουρέματος καταθέσεων, ενώ το ήξερεν ότι υπήρχεν. Δεύτερον, αθέτησεν μιαν ρητήν υπόσχεσην που έδωσεν στην προεκλογικήν του εκστρατείαν, ότι δηλαδή δεν θα εδέχετουν συμφωνίαν με έτσι όρον. Αποτέλεσμαν: πως θα τον εμπιστευτεί ο κόσμος που δαμέ τζιαι δα να διαχειριστεί τα επόμενα χωρίς να φοάται ότι: α) δεν θα συνεχίσει να ψεύδεται; β) δεν θα κάμει νέες υποχωρήσεις τις οποίες σήμερα αποκλείει;
Προσθέτουμεν δαμέ τζιαι το ότι στην πρώτην μεγάλην απόφασην που έθεσεν ενώπιον της "κυβερνώσας βουλής", επήρεν 0 ψήφους! Παρά το διάγγελμαν που είσιεν κάμει στο οποίον φανερά φορτισμένος εζήτησεν την επιτακτικά. Δαμέ κλαίω ήδη τζιαι το κυπριακόν, με έτσι βουλήν τζιαι έτσι συμπεριφορές. 
Κάποιοι όπως ο φίλος ο OSR κατηγορούν τον τζιαι ότι εν εκατάλαβεν ήντα κίνησην εκάμαν οι γιουρογκρουπέοι εναντίον των ρωσικών κεφαλαίων (άρα τζιαι για να εξασφαλίσουν ερίσματα στους υδρογονάνθρακες μας) αλλά αφενός αμφιβάλλω αν τζιαι οι ίδιοι επολλοζυγίσαν τες συνέπειες απλά τζιαι μόνον της πληροφορίας για κούρεμαν καταθέσεων, οπότε πολλά λλίον ρόλον παίζει αν ο Αναστασιάδης εμπορούσεν ή οϊ να προβλέψει τες συνέπειες. Ακόμα τζιαι οϊ να ελάλεν τζιαι να έφευκεν κοινώς, πολλά λλία έως ελάχιστα θα αλλάσσαν. Πάντα στο πρακτικόν επίπεδον διότι σίουρα στο ηθικόν θα εκέρτιζεν πόντους.
Φυσικά δαμέ τίθεται το ερώτημαν: σε ζυαρκάν η παραίτηση της κυβέρνησης τζιαι η προκήρυξη νέων εκλογών με την συνέχισην της παρούσας υπό τες δοσμένες συνθήκες αμφισβήτησης τζιαι λαϊκής κατακραυγής βαρεί παραπάνω ή λλιόττερον; Ας μας πουν οι ειδικοί, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι εν πακκεττάρεις μιαν κυβέρνησην 20 ημερών. Που όποιαν άποψην τζιαι να το δεις. Νομίζω εξάλλου ότι πέραν κάποιων επωνύμων τζιαι μη που ήβραν ευκαιρίαν να ξεχαρμανιάσουν εναντίον του Νίκαρου, κανένας εν εμίλησεν για παραίτησην. Ακόμα. Εκτός που τον Λάζαρον που πραγματικά πρέπει να περνά μεγάλες στιγμές. Απόλαυσε το όσον διαρκεί κ. Μαύρο, πάλε έκοψες τους μέσα τους "νενέκους". "Νενεκοκτόνε" μου εσύ!
Υπάρχει επίσης τζιαι το ερώτημαν που δεν θα απαντηθεί ποττέ, όπως δεν θα απαντηθεί ποττέ το τι θα εγίνετουν αν ελέαμεν Ναι το 2004: αν ήταν ο Μαλάς ή ο Λιλλήκκας στη θέσην του Νίκαρου, θα εφεύκαν με έναν "Οχι" που την συνάντησην του Eurogroup; Κοινώς θα ήταν πιο "πατριώτες" τζιαι "αρτσιάκκηδες"; Διότι φυσικά όποιος εν έξω που τον χορόν ξέρει πολλά τραούθκια. Τζιαι μιαν τζιαι μιλούμεν για το 2004, θωρούμεν πάλε πρώτον πλάνον ούλλους τούτους που τζιαι το 2004 ευκαίνναν φάτσα κάρτα να καπηλευτούν την "λαομάζαν" βαφτίζοντας τον κόσμον προδότες , να μας πουλούν "πατριωτισμόν" τζιαι "αξιοπρέπειαν". Ουστ ρε Καυλίες που δαμέ!
Πάντως αν τζιαι ήμουν αυστηρός μαζίν του, τζιαι καλά να του κάμω διότι άρκεψεν χάλια, έλυσεν τον τζιαι η μίλλα μου τον Νίκαρον τον γέρημον. Ούτε του εχθρού μου εν του εύχουμαι έτσι χαττάδες συνάμενους. Είμαι σίουρος ότι ούτε τσιουράκκιν είναι ούτε μειοδότης, ούτε αδαής όπως του σούρνουν ούλλοι τούτοι οι παρατρεχάμενοι στο fb τζιαι στα blogs. Ο άθρωπος έσιει πολλά μείον (εν συντηρητικός, εν εθνικιστής, εν καπιτάλας κλπ.) αλλά αμφιβάλλω αν θέλει συνειδητά το κακόν του τόπου του, το αντίθετον. Δαμέ ο Αντρέας Δημητρίου γράφει έναν ωραίον αρθράκιν για την "τραγικότητα του 7ου Προέδρου μας" το οποίον πραγματικά δείχνει μιαν νηφαλιότηταν τζιαι μετριοπάθειαν που θα έπρεπεν ούλλους να μας χαρακτηρίζει, αλλά φευ.
Κλείοντας, αν τζιαι θεωρώ την γραφικήν, πρέπει να πω ότι εντυπωσίασεν με τούτη η συσπείρωση του κόσμου δακάτω γυρόν που μιαν απόφασην πολλά αγχωτικήν τζιαι με αβέβαιες συνέπειες καθώς τζιαι η διεθνής αντίδραση η οποία ήταν αρκούντως υποστηρικτική προς το νησούδιν μας που "αντιστέκεται" στις "μεθοδεύσεις των ξένων" (μα εν εβαρεθήκαμεν σιόρ, πόσην αντίστασην;). Βάλλω πουκάτω τζιαι μια-θκιό πορωτικές εικόνες που το fb να δώκω μιαν εύθυμην νόταν στην ανάρτησην.

Ατς! Θέλουμεν τζιαι πιο ευρύχωρα παντελόνια πιον!

Ποιος εν ο Οβελίξ μας, είμαι πολλά περίεργος.

Ώσπου να μάθουμεν αν θα τα βροντήσει τζιαι να φύει ο Νίκαρος, stay cool and keep rocking! 

4 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ούτε πολιτικός, ούτε οικονομολόγος. Θεωρώ όμως πως έχω μια α λογική, γι’ αυτό και θα τολμήσω να σχολιάσω. Όπως είπες κι εσύ, όποιος εν έξω που τον χορό, πολλά τραούθκια ξέρει. Ας μας πουν λοιπόν τούτοι ούλλοι που κατηγορούν τον Αναστασιάδη, τι θα έκαμναν το Σάββατο στο Eurogroup αν είχαν να επιλέξουν το κούρεμα ή τη χρεωκοπία την Τρίτη. Πολλοί ισχυρίζονται πως ήταν απλά μια μπλόφα για να μας πιέσουν να δεχτούμε. Κι αν δεν μπλόφαραν; Αν την Τρίτη, κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα μια κι έξω, τι θα έβγαιναν να πουν για την επιλογή που έκανε ο πρόεδρος;; Και τι σημαίνει είπε ψέματα; Ναι, υποσχέθηκε και πριν και μετά την εκλογή του πως δε θα δεχόταν το κούρεμα ως λύση. Όταν όμως σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, τι επιλογή έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αφού λαλούν το (εκ των υστέρων τζιαι εκ του ασφαλούς): ήταν να φύουν!
      Τζιαι τωρά φυσικά ο "πατριωτισμός" τζιαι η "αξιοπρέπεια" είναι σε τιμήν ευκαιρίας! Ξεσιειλίζει που τα ποϊνάρκα μας έναν πράμαν.
      Κριτικήν όμως πρέπει να την κάμουμεν, ο Νίκαρος επέτρεψεν να μεν είναι η παρομοίωση του με τον ΓΑΠ εις στο τσιατήριν του Λαζόπουλου άστοχη. Έφταιξεν τζιαι τζιείνος αρκετά, όσα ελαφρυντικά τζιαι να του δώκουμεν. Ελπίζω κάποιαν στιγμήν άμα κάτσει το ττόζιν να κάμει μιαν ειλικρινήν αυτοκριτικήν για να πάμεν πάρακάτω πιο ήρεμα αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλον.

      Διαγραφή
  2. Η κάθε απόφαση κρίνεται βάση των εναλλακτικών επιλογών που υπήρχαν όταν λήφθηκε η απόφαση. Αν αθέτησε τον λόγο του, με το ανάλογο και δεδομένο προσωπικό κόστος, γιατί έκρινε ότι ήταν καλύτερη επιλογή εγώ το λέω μαγκιά. Ο προηγούμενος που δεν έκαμε τίποτε λόγω ξεροκεφαλιάς ήταν καλύτερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εν ο κουλιας ο οβελιξ ρε εν καθαρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή