Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μπογκερική Σύμπραξη τζιαι μια ταινία...


Κατ'αρχήν επανέρχουμαι στην πρόσκληση του zakos για μια συνάντηση "με καταγραμμένες ιδέες για να κάνουμε μια συζήτηση  για το πώς θα μπορούσαμε να ασκήσουμε επιρροή στην πολιτική ζωή του τόπου.". Η καινούρια ανάρτηση του φίλου δαμέΈσιει οριστεί ως ημερομηνία η 6η Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, ώρα 19.00, στα Καλά Καθούμενα στην Παλιά Λευκωσία. Ελπίζω να καταφέρω να πάω γιατί τζιείνην την ημέραν θα είμαι στην υπηρεσίαν της μαμμάς πατρίδας, κοινώς τα στρατά. Θα χαρώ να δω όσους παραπάνω γίνεται γιατί πρέπει επιτέλους να αυτοοργανωθούμεν λλίον σε τούτον τον τόπον της απολίτικης απάθειας (βάλλω τζιαι τον εαυτόν μου μέσα).

Το 2ο μου θέμαν εν μια ταινία που είδα εψές στη Νόβα Κύπρου (η οποία αξίζει με το παρπάνω το 20ευρον που διώ κάθε μήναν). Ο τίτλος της "Perfect Sense", παίζουν οι Ewan McGregor (άλλως Obi-Wan Kenobi) τζιαι η γοητευτικότατη (αν σου αρέσκουν οι femme fatale) Eva Green. Τρέιλερ δαμέ.
Εν μια ταινία ιδιόρρυθμη τζιαι βαθιά φιλοσοφική. Θκιό αθρώποι, ένας σεφ τζιαι μια επιδημιολόγος ζουν τη σχέση τους μέσα στο ξέσπασμαν μιας παγκόσμιας επιδημίας η οποία καταστρέφει τις αισθήσεις του ανθρώπινου σώματος μιαν-μιαν.
Η πρώτη που χάννεται εν η όσφρηση, αφού πρώτα οι αθρώποι παιρνούν μιαν στιγμήν κατάθλιψης. Μετά ακολουθεί η γεύση, μετά που έναν στιγμιαίον πανικόν τζιαι βουλιμίαν η οποία οδηγεί τους αθρώπους να φαν ότι βρίσκουν εύκαιρον. Μετά η ακοή, της οποίας προηγείται μια δολοφονική έξαρση μίσους. Τζιαι τελευταία η όραση, λλίον πριν την απώλειαν της οποίας οι αθρώποι νιώθουν μιαν έξαρσην ευδαιμονίας τζιαι αγάπης. Το έργον τελειώννει τζιαμέ, τζιαι μετά φαντάζουμαι υπονοεί ότι ο homo sapiens εξαλείφεται πλέον, αφού ούλλοι το μόνον που έχουν πλέον εν την αίσθησην της αφής. Πολλά γλυκόν ότι οι πρωταγωνιστές χάννουν το φως τους ο ένας στην αγκαλιάν του άλλου.
Εν με κόφτει αν το χαλώ σε κάποιους που εν θέλουν να τους λαλούν το τέλος, έτσι τζι' αλλιώς εν ταινία που αξίζει να τη δεις θκιό-τρεις φορές για να σημειώσεις τες λεπτομέρειες.
Βασικά εν γεμάτη διδάγματα αλλά τα τρία κυριόττερα εν τα εξής κατ' εμέναν:

- Δεν εκτιμούμεν το τι έχουμεν αν δεν το χάσουμεν πρώτα.
- Vouloir c'est pouvoir (όταν θέλω μπορώ). Ακόμα τζιαι μόνον με αφήν τζιαι όρασην η ζωή εν ωραία.Τούτον εν τζιαι μήνυμαν για τα απανταχού άτομα με αναπηρίες, για το πόσον μπορεί να ζήσουν όμορφα ξεπερνώντας τα προβλήματα τους. Βέβαια άμα σου μείνει μόνον η αφή, μάλλον δυσκολεύκει νάκκον το πράμαν.
- Η ζωή εξεκίνησεν τζιαι θα συνεχίσει με ή χωρίς εμάς ως την τελικήν της κατάληξην.

Ώσπου να μάθουμεν να εκτιμούμεν τζιείνα που έχουμεν τζιαι το πόσον όμορφη εν η ζωή, stay cool and keep rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου