Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Το Ισλάμ τζιαι η υποκρισία μας

Είδα σήμερα το εξής βίντεο, όπου οι συζητητές εχωριστήκαν σε τζιείνους που εν επικριτικοί για το τι εστί Ισλάμ, βάσει του τι διδάσκουν τζιαι το τι κάμνουν φανατικοί όπως η ΙΣΙΣ στο Ιράκ, τη Συρία τζαι αλλού, τζιαι τζιείνους που καταδικάζουν τη συλλήβδην ισοπέδωσην ομάδων αθρώπων διότι κάποιοι φανατικοί κάμνουν ότι κάμνουν:


Έγραψα πρόσφατα ότι εγκαταλείπω (μέχρι νεωτέρας) την πολεμικήν στάσην έναντι της θρησκείας, διότι ουδέποτε υπήρξα εναντίον της προσωπικής πίστης (τζιαι άλλον πίστη, άλλον θρησκεία, αν δεν το ξέρετε ακόμα). Έτσι στο συγκεκριμένο βίντεο, είμαι απέναντι που τον ιδιαίτερα εμφυήν τζιαι συμπαθήν Bill Maher, διότι θεωρώ ότι η στάση του τείνει να είναι ισοπεδωτική, αν τζιαι έshιει απόλυτο δίκαιο στο δικαίωμαν του καθενός μας να ασκεί εποικοδομητικήν κριτική στα φαινόμενα που δημιουργούν οι οργανωμένες θρησκείες όπως καλή ώρα το Ισλάμ. Δεν είναι δηλαδή οι απλοί αθρώποι ούλλοι οι ίδιοι επειδή ασπάζονται ένα συγκεκριμένον τρόπον ζωής, μιαν κοσμοθεωρίαν, ούτε καν ως πλειοψηφία. Ο απλός ο άθρωπος ο καθημερινός ούτε θα πιάσει την κουνιάν να σφάξει ούτε θα ζωστεί τες πόμπες. Εν αλλού το πρόβλημαν.

Το Ισλάμ, έτσι χοντρικά-χοντρικά, βρίσκεται σήμερα, που άποψην εκδήλωσης ακραίου φονταμελισμού, στο σημείον που ήταν ο χριστιανισμός πριν 2-3 αιώνες. Δηλαδή, μάshιεται να φκει, ως σύστημαν εξουσίας (που εν ούλλες οι θρησκείες) που το δικόν του μεσαίωναν, διότι απλά ο κόσμος προχωρά, ακόμα τζιαι στες χώρες του τρίτου κόσμου όπου ανθούν ακόμα τούτα τα συστήματα, τζιαι αν θέλει να κρατηθεί ζωντανόν, πρέπει να "εκσυγχρονιστεί". Αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει φοβερές ακρότητες, όπως τους αποκεφαλισμούς που θωρούμεν πλέον σε βίντεο, τες ανατινάξεις "πιστών" μέσα σε αμάχους, τες εκτελέσεις γυναικών τζιαι άλλων "αμαρτωλών" για επουσιώδη πράματα όπως το ότι κάποιος τες είδεν χωρίς μπούρκαν, τον απίστευτον σκοταδισμόν στην εκπαίδευση τζιαι την ελευθερίαν έκφρασης (αθθυμίζω τα σκίτσα με το Μωάμεθ) κλπ. Θέλει δουλειάν ακόμα το marketing δηλαδή.

Αλλά είναι απίστευτα γελοίον, τζιαι συνάμα υποκριτικόν, να θωρώ τζιαι να ακούω τους άλλους πάλαι ποτέ φονταμελιστές, δηλαδή αφενός τους χριστιανούς αλλά τζιαι τους εβραίους, των οποίων σημειωτέον τα συστήματα εξουσίας που ονομάζουν θρησκείες, βασίζονται ακριβώς στον ίδιον "Αβρααμικόν" θεόν της βίβλου τζιαι της "αποκάλυψης", να δακτυλοδείχνουν τους ισλαμιστές με "ιεράν αγανάκτησην" για τες ακρότητες που διαπράττουν. Λες τζιαι απέχουμεν πολλύν τζιαιρόν που τα κατορθώματα των δικών τους θρησκειών ανά το παγκόσμιον, λες τζιαι ακόμα τζιαι σήμερα εν πρέπει να ανεχούμαστεν τες δικές τους, πλήρως αστήρικτες τζιαι αντιεπιστημονικές, κοσμοθεωρίες μέσα στα σχολεία που την πρώτην του δημοτικού ως θέσφατα τζιαι αναντίλεκτες πραγματικότητες.


Φυσικά, είναι παράλληλα τζιαι απογοητευτικόν, όταν συζητώ με αθρώπους που κανονικά θα έπρεπεν να είναι "προοδευτικοί", να διατείνονται ότι "οι λαοί της Ευρώπης" πρέπει να διεξάγουν "ένοπλον αγώναν" εναντίον του "ιμπεριαλισμού" τζιαι του "καπιταλισμού", διότι λλίον πολλά "ούλλες οι επαναστάσεις έτσι εκάμαν για να πετύχουν" τζιαι διότι "εν υπάρχει άλλος τρόπος". Τζιαι ότι αν δεν δέχομαι την επιλογήν της βίας για έναν σκοπόν, διαφωνώ με τον σκοπόν τζιαι εν δικαιούμαι τα οφέλη της επίτευξης του. Τέθκοιες απόψεις λλίον απέχουν σε συντηρητισμόν κατ' εμέναν που άλλες οι οποίες υποστηρίζουν ότι "τούτον το σύστημαν (καπιταλισμόν) έχουμεν, με τούτον θα πορευτούμεν, το πολλύν να το βελτιώσουμεν".

Ώσπου να μας περάσει η υποκρισία ωσάν το κρυολόγημαν, stay cool and keep rocking!

8 σχόλια:

  1. Δείγμαν σύγχρονων απόψεων, από πιθανότατα βαφτισμένους χριστιανούς:

    https://www.facebook.com/groups/240121786038776/permalink/822586697792279/

    I rest my case...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποστ για τον ένοπλο αγώνα, που ηταν δικό μου, εδεχτηκεν πολλά λλία λάικ, αλλά θκιαλεκτά λάικ και σε διαβεβαιώ πως δεν ηταν από ανθρωπους που κυκλοφορούν με σφυροδρέπανα.
    Δεν εχω παράπονο, αν δεν μπορει να γινει σαφες απο το διαδικτυο ενα τοσο δυσκολο θέμα, από καποιον που μπορει να μεν εν εξοικειωμενος καθολου με τουτο το θεμα...και η απογοητευση σου πάλε εν μετρα για τον ίδιο λόγο...

    Ίσως θα επρεπε να διερωτηθείς γιατι ζεις σε μια Δημοκρατία στην οποία η ψήφος σου πλεον δεν σημαίνει τίποτε, όπως ουτε η δική μου.
    ...ένας προχτες με αφορμή την επίσκεψη Κάμερον, ειπεν μου πως ο Κάμερον εν τζαι δικός μας πρωθυπουργός τζαι καλά καμνει να ερκεται τζαι να μεν ρωτά κανένα...:)

    Που το Ελλας-Κύπρος-Ένωση επήαμεν στο Ευρωπαική Ένωση τζαι τωρά ειμαστε στο Κύπρος-Αγλλία-ΗΠΑ-Ένωση...

    Άρκεψε που δαμέ...πως θα κάμεις ενα πολιτικό αγώνα όταν η ψήφος σου δεν εσιει καμια βαρυτητα πλεον...

    Ο κόσμος ειναι στρατοκρατούμενος. Είμαστε στο σημείο που για να υπερασπιστούμε απλά πράματα, όχι να διεκδικήσουμε κανένα κομμουνισμό, απλά πραματα δημοκρατικά οπως λεμε, πρεπει να αντιμετωπίσουμε απέναντι μας τους στρατούς...εν εσιεις κοινοβουλιο πλεον, αντικατεστησε σε το Βρεττανικό κοινοβούλιο και στη χωρα σου ισχυ εχουν οι βασεις των εγγλέζων, τζαι τα στρατευματα των Τουρκων.

    Η αποστρατιωτικοποίηση μιας χώρας δεν μπορει να επιτευχθει με ειρηνικα μεσα πλεον...το επομενο βημα ειναι να θωρουμε το στρατο τζαι μες τους δρομους...κουμαντο καμνουν οι πολυεθνικες τζαι όσοι εχουν στρατιωτική δυναμη...

    αυτά, εν μεγαλο θεμα, αλλα το να παριστανεις τον φιλειρηνιστή εννε καθολου προοδευτικο επισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μόνον ξέρω αν "παριστάνω" κάτι, κανένας άλλος. Όσον αφορά στο τι πραγματικά πρέπει να "μου" προσάψω", είναι αφενός το "τι άλλον προτείνω", τζιαι το "τι έχω κάμει εγώ ως σήμερα". Στο πρώτον ανέφερα ήδη την διοργάνωση μαζικών διαδηλώσεων (πάνω που 100.000 σε πληθυσμόν 25 εκατ. σίουρα) , υπάρχει η "παθητική αντίσταση" του Γκάντι, υπάρχει ακόμα τζιαι η απλή συμμετοχή σε οποιονδήποτε φόρουμ συζήτησης προκύψει. Σε αντίθεση με σένα, εγώ βλέπω τζιαι τες θκιό όψεις του νομίσματος, υπάρχουν τζιαι στοιχεία προόδου στον παγκόσμιον πολιτισμόν, τζάι στο θέμαν "συμμετοχή στην εξουσίαν" τζιαι αλλού. Βλέπω επίσης το τι κοστίζει σε συλλογικόν, αλλά ακόμα παραπάνω, σε ατομικόν επίπεδον, η επιλογή της βίας. Είναι ή θα έπρεπεν να είναι, μια "ξεπερασμένη μέθοδος". Όποιος την εξασκεί ή όποιος την προτείνει, ανεξαρτήτως σκοπού, εν θα με εύρει μαζίν του, ασχέτως αν συμφωνώ με τον σκοπόν.

      Διαγραφή
    2. Είναι επίσης υπερ-απλουστευτικόν να αποδίδεις την πρόοδον του αθρώπου καθαρά σε θκιό-τρεις επαναστάσεις, ανεξαρτήτως της επίδρασης τους, όπως είναι λάθος να διατείνεσαι ότι είναι ακριβώς το στοιχείον της βίας που τες εκατέστησεν επιτυχείς. Είναι δε συντηρητικόν να υποστηρίζεις ότι επειδή μια μέθοδος επέτυχεν, είναι τζιαι η μοναδική επιλογή για το μέλλον, ανεξαρτήτως κόστους/ συνεπειών.

      Διαγραφή
    3. Εξάλλου ιστορικά, υπήρξαν shιηλιάες επαναστάσεις που επνιήκαν στο αίμαν, χωρίς καν να καταγραφούν, πριν "ωριμάσουν οι συνθήκες" για να επικρατήσουν τελικά οι επόμενες. Ήταν μόνον τα όπλα που εβοηθήσαν προφανώς να "ωριμάσουν οι συνθήκες". Προφανέστατα όϊ...

      Διαγραφή
  3. Έχουμε ταξικό πόλεμο φίλε Woofis. Ταξικός πόλεμος σημαίνει σύγκρουση συν τοις άλλοις και με όπλα. Τα πράγματα είναι απλά, αν υπερασπίζεσαι την εργατική τάξη και μια εργατική λαϊκη εξουσία τότε θα ερθει ώρα να πάρεις και όπλα στα χέρια. Αν πάλι υποστηρίζεις την κυρίαρχη τώρα αστική τάξη πάλι θα πάρεις όπλα στα χέρια. Αν πάλι δεν υπεραπίζεσαι ούτε τον ένα ούτε τον άλλο, ή λίγο από τον ένα και λίγο από τον άλλο πάλι θα πάρεις όπλα στα χέρια και θα είσαι με την αστική τάξη είτε το θές είτε όχι. Το ερώτημα είναι απλό και η απάντηση το ίδιο.

    Fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ξέρω ποιον εν πιο ενοχλητικόν, το "νομοτελειακόν" (τύπου αποκάλυψης) του πράματος ή η "υποχρέωση" να "λάβω μέρος"....

      Διαγραφή
    2. Το νομοτελειακό δεν είναι αποκαλυπτική διαδικασία και η υποχρέωση δεν είναι παρεύρεση.

      Fristuti

      Διαγραφή