Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Εθνική Κύπρου

Εν πρέπει να εξανάγινεν. Επήαμεν πόψε να δούμεν την εθνικήν Κύπρου που έπαιζε στο Γ.Σ.Π. με το Ισραήλ τζιαι εν είχαν μείνει εισιτήρια για να μπούμεν. Οπότε εφύαμεν άπρακτοι τζιαι εκάτσαμεν σε μιαν ταβέρναν να δούμεν το ματς.
Τελικά εχάσαμεν δυστυχώς, τζιαι αν ξαναπάει έτσι κόσμος γήπεδο να δει την εθνικήν γράψε μου. Αλλά τούτη η προσέλευση του κόσμου έκαμεν μου εντύπωσην. Διότι εντάξει ρε αδερφέ ήταν καλόν το αποτέλεσμαν με τη Βοσνίαν αλλά που πάεις σε όμιλον με Βοσνίαν, Βέλγιον, Ισραήλ δηλαδή, εκτός που το να μεν ξεφτιλιστείς; Έννεν η ελπίδα της διάκρισης μόνον, εν κάτι άλλον που επροκάλεσεν τούτον το φαινόμενον.
Έδειξεν την ανάγκην του κόσμου να ξεσκάσει, αλλά τζια να ανεβεί λλίον ρε παιδί μου. Τόσες ζινιshιές συνάμενες ο γέρημος ο "κυπριακός λαός" έshιει σίουρα που την εισβολήν να φάει. Έshιει που την περασμένην δεκαετίαν, δώσ'του χρηματιστήριον, φούσκες ακινήτων, φούσκες τραπεζών, εκαταρριφθήκαν ούλλες οι "επιταγές" τζιαι τα σιγουράκια των παλιών. Με η γη εν εγγύηση πιόν, με οι καταθέσεις. Γυρεύκει κάτι ο κόσμος, έναν αποκούμπιν, μιαν ανάσαν, κάτι να ανεβεί ρε παιδί μου. Τζιαι δυστυχώς τα κοπέλια της εθνικής εν τα εκαταφέραν πόψε να του το δώσουν.
Έκαμεν με να σκεφτώ τζιαι θκιό άλλα πράματα πόψε η παρουσία του κόσμου εντός τζιαι πέριξ του γηπέδου, 20 τόσες shιηλιάες κόσμος, μα εν πολλύς αν σκεφτείς ότι έναν εκατομμύριον κότσιροι είμαστεν στον ομφαλόν της γης, συμπεριλαμβανομένων ρώσων, μεταναστών εξ Ασίας, Αφρικής τζιαι πάσης της αλλοδαπής. 
Πρώτον, πόθεν ως πόθεν "εθνική" Κύπρου; Αφού μόνοι μας απαρνούμαστεν την παραμικρήν υπόνοιαν ότι είμαστεν κάτι άλλον εκτός που "Έλληνες". Άρα έννεν "εθνική", εν κάτι άλλον που έπρεπεν να τη λαλούμεν, ξέρω γω "κρατικήν" Κύπρου. Αλλά ζαττίν ακόμα τζιαι δαμέ είμαστεν έναν παράδοξον, μια σχιζοφρένεια, μια αυτοαναίρεση.
Δεύτερον, ούλλοι τούτοι οι αθρώποι πόλα σέλα, οι πολιτικοί, οι ακτιβιστές, οι πολέμιοι του συστήματος, οι θιασώτες "ένοπλων αγώνων", "παρεμβάσεων" υπέρ του τάδε ή του δείνα σκοπού, γιατί εν ξορτώνουν να αποκωδικοποιήσουν το τι κάμνει τούτον τον κόσμον να ξεκινά που ούλλην την Κύπρον για να μαζευτεί σε έναν τόπον, για συγκεκριμένον σκοπόν, μαζικά, τζιαι μάλιστα με τίμημαν σε χρόνον τζιαι χρήμαν; Διότι άμα το εύρουν, ουσιαστικά θα έχουν τζιαι την απάντησην για το πως διούν δυναμικές λύσεις σε τούτα ούλλα που τρώμεν στη μάππαν (που λεν τζιαι οι καλαμαράδες), κουρέματα, μειώσεις μισθών, φορολογίες, πολυσυντάξεις, φοροδιαφυγές, λαμογιές, ρουσφέθκια, σου'πα μου'πες. Κάτσετε μελετείστε το φαινόμενον, πέρκι φκάλετε νόημαν. Θα μπορείτε να κατεβάσετε 20-30 shιηλιάες Κυπραίους στο δρόμον. Εξανάδετε εσείς τόσον κόσμον να σουξουλήσει ποττέ συνάμενος το σαθρόν μας σύστημαν; Εγώ εν είδα ποττέ, εκτός φυσικά που τη μάππαν. 

Ώσπου να τους δω, stay cool and keep rocking!

8 σχόλια:

  1. Το λοιπόν εν να με νευριασεις. Τα κοπελια ποψε εκαταφεραν πολλα ποψε. Ο κόσμος στο τέλος χειροκροτούσε. Έχω παει σε πολλα παιχνίδια της εθνικής. Σήμερα ήταν πρωτοφανές.
    Η ομάδα της Κύπρου, μάζεψε κόσμο, επειδή αποδεδειγμένα παίζει πιο
    σοβαρά κ επαγγελματικά χάρη βεβαίως στη νέα φιλοσοφία που έχει φέρει το νέο προπονητικό τιμ. Επίσης πήγε καλα στο προηγούμενο παιχνίδι.
    Αισιοδοξω ότι δεν ήταν τυχαίο το αποψινό. Με επιμονή και επιμονή, η ομάδα της Κύπρου θα ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Θεωρώ ότι μολις έγινε η αρχή μιας καινούργιας εποχής.

    Τζισους, σαν να τζιαι μιλω που τον σούπερ σπορ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν εκνευριστική η απαισιοδοξία μου έννεν; Έshιεις δίκαιον.
      Ήταν όμως πολλά σημαντικόν να είχαμεν νίκην εψές, ή έστω μη ήτταν. Τωρά πρέπει να παν να ξανανικήσουν εκτός, πράμαν πολλά δύσκολον. Δυστυχώς τον Κυπραίον μόνον η προοπτική της νίκης τζιαι της διάκρισης το φέρνει στο γήπεδον, τουλάχιστον σε έτσι μαζικότηταν. Έννεν όπως άλλους οπαδούς σε άλλες χώρες που γεμώννουν τα γήπεδα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων τζιαι κατάστασης των ομάδων τους.
      Είμαι σίουρος πάντως ότι ήταν ωραία ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο, τζιαι λυπούμαι που την έχασα.

      Διαγραφή
    2. Ρε, είμαι μανικομένη, μανικωμένη, γουατεβερ δεν ξέρω πως γράφεται η λέξη αυτή, γι΄αυτό γραφω τώρα σχετικό ποστ, αλλά επειδή σε λίγο ξυπνούν τα κοπελούδια μου και αποκλείεται να το τελειώσω, δεν ξέρω πότε θα το αναρτήσω.
      Θα σου πω όμως προκαταβολικά το εξής: η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είναι οργανωμένοι οι φίλαθλοι της Εθνική μας. Εκείνοι που θέλουν ένα ραφτί ξύλο, εν οι οπαδοί των ομάδων που ήρθαν και φώναζαν τα δικά τους και μετά την έκαναν απο το γήπδο. Πόσο πιο ηλίθιοι.

      Διαγραφή
    3. πολλά ωραίο κείμενο αλλά η κολόνα σε ρόλο ανταποκριτή εν χάννει

      Διαγραφή
    4. Thx για τα καλά λόγια.
      Πόρωση η Κολόνα, πόρωση!

      Διαγραφή
  2. Ακόμα να σάσει άμυνα τζιαι ψυχολογία ο Πάμπος. Ως τότε... το γκολ/γκολ και το όβερ 2.5 εν μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν όπως το Αποέλ η εθνική. Παίζει μόνον έναν ημίχρονον....

      Διαγραφή
    2. Ο ΑΠΟΕΛ (και όχι "το")... έχει περισσότερες επιλογές στον πάγκο καθώς και στον τρόπο παιχνιδιού. Μπορεί π.χ. να παίξει με και χωρίς υπεροχή στην κατοχή της μπάλας. Απλά βαρκούνται άμα παίζουν με τα χωρκά.

      Διαγραφή