Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κακές συνήθειες...


Ομολογώ το ρε παιδί μου, κάποια πράματα όσος τζιαιρός τζιαι να περάσει, όσον τζιαι να αλλάξεις ως άθρωπος, μεινίσκουν τα ίδια. Καλή ώρα, η μάππα, η Ανόρθωση τζιαι οι εθνικές ομάδες.
Σήμερα ξέρω ότι το "έθνος" είναι μια συλλογική αυταπάτη, ένας αναχρονισμός, ένας διαχωριστικός τζιαι οϊ ενοποιητικός παράγοντας, μια αιτία σύγκρουσης ανάμεσα στους αθρώπους. Αλλά που την άλλην, όταν σε μια χώραν στην άλλην άκρην της γης, εμαζευτήκαν αθρώποι που τόσες περιοχές να παίξουν μάππαν, ακόμα συγκινούν με (αντί να τες χαρακτηρίσω χαζές τζιαι γραφικές) εικόνες σαν τες παρακάτω:

Κοπελλούδες στα "εθνικά χρώματα" - φετίχ....

Ή ότι τζιαι να κάμω, ότι τζιαι να σκεφτώ, ακόμα σηκώννεται μου η τρίχα στο άκουσμαν του "γραφικού" Χελάκη.
Ίσως μιαν ημέραν οι επόμενες γενιές να θωρούν τζιαι να ακούν τούτες τες συμπεριφορές τζιαι να μέμφονται τα κουσούρκα μας. Αλλά ο εγκέφαλος έshιει θκιό ημισφαίρια, η λογική έννεν μόνη της, υπάρχει τζιαι το συναίσθημαν. Τζιαι κάποια πράματα φαίνεται εν πολλά βαθκιά ριζωμένα τζιαμέ.
Που την άλλην, εν μπορώ να αφήσω ασχολίαστες τες επικλήσεις στα θεία που τους έλληνες παίκτες, τον προπονητήν τζιαι τους οπαδούς της εθνικής Ελλάδος. Θεωρώ το επιεικώς χαζόν να επικαλείσαι "θεϊκήν παρέμβασην" υπέρ σου δίκην αποκατάστασης της δικαιοσύνης ή εν ξέρω γω τι άλλον. Αφενός ισχυρίζεσαι ότι ο θεός σου κάμνει διακρίσεις υπέρ σου, αλλά εναντίον άλλων. Αφετέρου, υποτιμάς εσύ ο ίδιος τες δυνατότητες σου τζιαι το τι μπορείς να καταφέρεις. Τέλος, αν ο θεός σου ήβρεν τη διάθεσην τζιαι την αθκιάσην να σε βοηθήσει να "σκοράρεις", γιατί εν το κάμνει πάντα τζιαι για ούλλους;


Εννά σταθώ τζιαι στη μιζέρκαν που φκάλλουν ορισμένοι μετά την εχτεσινήν νίκην/ πρόκρισην της εθνικής Ελλάδος. Μια μερίδα επιμένει να χώννει τα πάντα υπό την "ταξικήν θεώρησην" τζιαι να απαξιώννει την όλη διοργάνωσην διότι "εν των πολυεθνικών", ή "διότι εν εκμετάλλευση" ή διότι "είσαστεν κάφροι σωβινιστές με τες σημαίες σας" κλπ. Χωρίς να λαλώ ότι έχουν άδικον επί της ουσίας, στην στιγμήν της χαράς, οποιασδήποτε μορφής, το να επιλέγεις να καταδεικνύεις ούλλα τα κακά τούτου του κόσμου, καθιστά σε έναν party pooper που λεν τζιαι στα αμερικάνικα χωριά. Αν δεν μπορείς να χαρείς με τους άλλους, τουλάχιστον μεν πάεις να τους χαλάσεις τη δικήν τους χαράν.
Μια άλλη μερίδα shίζει το μαγιώ της ότι ο Σαμαράς "εβούττησεν", ότι το πέναλτι της νίκης ήταν "πέτσινον", τζιαι προσπαθούν (συνειδητά ή ασυνείδητα) να απαξιώσουν την εψεσινήν νίκην. Η αλήθκεια είναι ότι ο Σαμαράς φαίνεται όντως να πέφτει εύκολα, ενώ οι κάμερες εν δείχνουν πολλά καθαρά το τι έγινεν. Αλλά επειδή άμα θέλεις να είσαι "καλόπιστος", βρίσκεις τρόπον εγώ στέκομαι σε τρία σημεία υπέρ του ότι το πέναλτι ήταν κανονικόν:
1) Ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, μπορώ να βεβαιώσω ότι σε πολλές φάσεις μια πολλά ήπια επαφή μπορεί να σε "κλαππώσει", "εκτροχιάσει" κλπ. σε βαθμόν που να συνιστά φάουλ αλλά να μεν είναι εύκολα ορατή που τους θεατές, τόσον στο γήπεδον όσον τζιαι αλλού.
2) Ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας δεν διαμαρτύρεται καθόλου στο διαιτητήν, παρά το λεπτόν που γίνεται η φάση τζιαι την κρισιμότηταν της απόφασης του.
3) Ο διαιτητής εν πολλά κοντά τζιαι σε πολλά καλήν οπτικά/ ακουστικά θέσην με τη φάση, ενώ υποδεικνύει το πέναλτι σχεδόν αμέσως τζιαι με σιουρκάν.

Ακόμα τζιαι αν τα παραπάνω έννεν αρκετά, ακόμα τζιαι αν όντως η Ακτή Ελεφαντοστού αδικήθηκεν εψές που την διαιτητικήν απόφασην της εκπνοής, συνολικά η εθνική Ελλάδος ψές, τζιαι μετά που τζιαιρόν, έπαιξεν πραγματικά όμορφα τζιαι συνολικά "εδικαιούτουν" να νικήσει, βάσει απόδοσης. Για όσους που μας είμαστεν "φίλαθλοι" τζιαι οϊ τυφλοί οπαδοί (της οποιασδήποτε ιδεολογίας), το ότι η ομάδα με τα μπλε εννά παίξει ακόμα 90 λεπτά (τουλάχιστον) εν μπορεί παρά να εν λόγος χαράς. 

Ώσπου να ξαναπαίξει η "εθνική", stay cool and keep rocking!

9 σχόλια:

  1. Ήβρα το εξής που δείχνει ότι τελικά πρέπει να ήταν πέναλτυ:

    https://vine.co/v/Mtnxa6HXg7p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυκλοφορεί:

    Και θα φωτίσει ο Θεός διαιτητήν και εκείνος θα αποβάλει Κατσουράνην και η Ελλάδα θα περάσει στους 16.

    Γέρων Προκρίσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μεν συλληφθεί τζιια ο Προκρίσιος όπως τον Παστίτσιον...

      Διαγραφή
  3. εν καχαρόν το πέναλτι.
    ξέρω το, διότι εν ο τρόπος που κλαππώνω τις κόρες μου σαν παρπατούμεν μεσ την λήδρας.
    ανυπομονούμε για την κώστα-ρίτα (σαν ναν κατάστημα στο δάλιν, όπως stav-mari.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που τελικά το πέναλτι ήταν «καχαρό» [που λέει και ο Νίκος Λαζάρου]… Ψες από τις μία και μετά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Με απασχολούσε μήπως και η ομάδα της Μητέρας Πατρίδας πέρασε στον επόμενο γύρο σε βάρος των καημένων των μαύρων τόσο άδικα... Τώρα ηρέμισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως Νικ αφού εφκάλαν την Ακτήν Ελεφαντοστούν, πέρκιμον μπορέσουν να φκάλου τζιαι την Πλούσιαν Ακτήν. Ακτήν-ακτήν άνεσην δηλαδή.
    Ναι Άνευ ευτυχώς, γιατί μετά εννά έπρεπεν να ππέσεις με τες κλάτσες (έκφραση που έμαθα που τον τζιαιρόν του σχολείου τζιαι υπονοεί το "έπιασεν με μια έννοια"...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Γουφη

    Εισε τυχερος γιατι υποστηριζεις δυο ομαδες ,την εθνικη,χωρις εισαγωγικα,και την Ανορθωσαρα που ειναι οι μονες ομαδες που εβγαλαν,σχεδον ,ολους μας στους δρομους.

    Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω την μιζερια και την κακεντρεχεια πολλων αριστερων εναντιον της Ελλαδος,δεν μπορω να το εξηγησω.

    Οσο για τον Ανευ ,ενα εχω να του πω ,οπως σωστα μαντεψα οτι ειναι Ομονοιατης,οτι ψηφισε Παπαδοπουλλο-Χριστοφια-Μαλα,λεω με βεβαιοτητα οτι ειναι και Ολυμπιακος Πειραιως ,μαλλον και Λιβερπουλ,σιγουρα συμπαθα Σαλαμινα και μαραζωσε για την ΑΛΚΗ,γιαυτο ειναι ιεροσυλια να μιλα για πετσινα πεναλτι.

    Οσο για την φαση λιγο η πολυ τον ανετρεψε τον Σαμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ξέρω αν είναι τύχη φίλε, ειδικά με την Ανόρθωση όπως ήταν φέτος, αλλά σίγουρα εν που τες "αγάπες" που εν αλλάζουν. Όπου τζιαι να βρίσκονται που πλευράς "απόδοσης".
      Εν νομίζω οι αριστεροί να είναι μίζεροι τζιαι κακεντρεχείς εναντίον της Ελλάδας, έτσι γεννικά τζιια αόριστα, μεν ξεχνούμεν ότι η ιδέα του "έθνους" τζιαι της "μητέρας πατρίδας" είναι ιδέες "δεξιές" τζιαι οϊ αριστερές. Οι αριστεροί ενστερνίζονται την ταξικήν θεώρησην, η οποία δεν αντιμετωπίζει τους ανθρώπους βάσει εθνότητας αλλά βάσει κοινωνικής τάξης (αστοί, εργαζόμενοι, κεφαλαιοκράτες κλπ.). Νομίζω οι Κύπριοι αριστεροί εν αυστηρά κριτικοί στην επιμονήν όσων παραγνωρίζουν την ιδιαίτερην πατρίδαν/ κράτος (Κύπρος) υπέρ της μητέρας πατρίδας Ελλάδας. Επειδή το ίδιον κάμνουν τζιαι οι Τούρκοι της Κύπρου, μπορεί κάποιος να πει ότι εν λόγος διχασμού τζιαι υπόσκαψης της "κοινής πατρίδας" Κύπρου, όπως εφάνηκεν τζιαι ιστορικά με τα πάθη που πληρώνουμεν ως σήμερα.
      Βέβαια η έλλειψη μετριοπάθειας στην έκφρασην τζιαι τη συζήτηση που ορισμένους μπορεί δικαίως να σου δημιουργεί την εντύπωσην ότι οι αριστεροί γενικώς έχουν κάτι εναντίον της Ελλάδος, αλλά είμαι σίουρος ότι ο μέσος κύπριος αριστερός έννεν τούτης της άποψης, αντίθετα βλέπει θετικά τον μέσον έλληναν, ως άλλον έναν συνάνθρωπον με κοινή γλώσσα τζιαι ήθη/ παραδόσεις.
      Ο Άνευ μπορεί να είναι ομονοιάτης (ουδείς τέλειος εξάλλου), αλλά είναι που τους πιο διαλεκτικούς τζιαι εποικοδομητικούς τύπους που έχω συναντήσει, έστω διαδικτυακά. Έτσι εν θα "εκαυτηρίαζα" τες προτιμήσεις του ως προκατειλημμένες, αλλά το γεγονός ότι έναν τόσον όμορφον πράμαν όπως ο αθλητισμός εκαταφέραμεν στην Κύπρον να το εντάξουμεν στην συλλογιστικήν της πολιτικής πόλωσης.

      Διαγραφή
  7. Φιλε καταλαμβαινω απολυτως τα λεγομενα σου ομως σε αμφισβητω εντονα στην διαπιστωση σου οτι οι Κυπριοι αριστεροι χαρηκαν τη νικη της Ελλαδας.
    Οι δικοι μου γνωστοι,στη συγκεκριμενη περιπτωση,συναδελφοι διερωτουνταν ποσο "κολοι" εν οι καλαμαραες,αγνοωντας οτι η θεα τυχη τους γυρισε την πλατη 5 φορες(δυο αναγκαστικες αλλαγες στο 20 και 3 δοκαρια).

    Συμφωνω οτι πολλοι δεξιοφρωνες παραγνωριζουν την ιδιαιτερη πατριδα ,την Κυπρο μας,οντας συγχισμενοι απο την διαπαιδαγωγιση τους ,στην ιδια φακα ομως πεφτουν δυστυχως και οι αριστεροφρονες,που με την διαπαιδαγωγιση τους παραγνωριζουν και αμφισβητουν την μητερα πατριδα,αλλωστε Ελληνες ειμαστε,τιμη μας και καμαρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή