Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο "Συγκλονισμός" τζιαι η "Τρομοκρατία"...

Ο κόσμος "συγκλονισμένος" έμαθεν για την εχτεσινήν βομβιστικήν/ τρομοκρατικήν επίθεσην στην Νέαν Ορλεάνην των Η.Π.Α. (σ.σ. λάθος, ο μαραθώνιος ήταν στη Βοστώνη, ευχαριστίες στον φίλτατον Παύλον) κατά τον μαραθώνιον που ελάμβαννεν χώραν. Τρεις νεκροί τζιαι δεκαεφτά τραυματίες αν αθθυμούμαι καλά το αποτέλεσμαν της "τρομοκρατικής" ενέργειας.
Γιατί τα εισαγωγικά εννά μου πείτε. "Εσύ εν εσυγκλονίστηκες; Εν ήταν τρομοκρατική ενέργεια;"
Σίουρα ο θάνατος, ειδικά ο άδικος, τζιαι συγκλονιστικός είναι τζιαι τρόμον προκαλεί όσον νά'ναι, όποιαν μορφήν τζιαι αν πάρει. 


Αλλά είμαστεν παράξενον είδος εμείς οι homo sapiens ("σοφοί αθρώποι", τούτον τζιαι αν σηκώννει εισαγωγικά). Ας μεν πάμεν μακριά, ας σταθούμεν δαμέ στο κέντρον του πλανήτη (αν θέλετε βάλτε τζιαι δαμέ εισαγωγικά). Τι σημαίνει "ποιον εν τούτον;", η Κύπρος φυσικά. 
Έσιει πολλύν τζιαιρόν που τζιαι που πάνω μας (Τουρκία/ Κουρδιστάν) τζιαι δεξιά μας (Συρία) τζιαι που κάτω μας (Αίγυπτος) ο θάνατος κάμνει πάρτυν κυριολεκτικά, με ούλλους τους δυνατούς τρόπους, ορισμένοι που τους οποίους είμαι σίουρος εν πολλά πιο "συγκλονιστικοί" που έναν μπουμ τζιαι κάτω. Αν με αρωτάτε, αν πεθάνω εξ ανατινάξεως μάλλον συφφέρει παρά να πεθάνω αργά τζιαι βασανιστικά που την πείναν ας πούμεν ή στα σιέρκα σαδιστών βασανιστών. 
Εκαταλάβετε εσείς να εν κανένας (ο μέσος όρος πάντα) "συγκλονισμένος" που τούτα ούλλα που εν τζιαι δαμέ κοντά μας; Εγώ πάντως εν επήρα πρέφαν. 


Αντίθετα επειδή εχάσαμεν ριάλια, οϊ απλά εσυγκλονιστήκαμεν, εθυμώσαμεν τζιόλας, ως τζιαι διαδηλώσεις είσιεν!! Για το δε μαραθώνιον της Ν. Ορλεάνης (είπαμεν, Βοστώνη εν το σωστό) εβάλαμεν πολλήν προβολήν άμπα τζιαι φανούμεν "αναίσθητοι". Τα μωρά της Συρίας, του Κουρδιστάν, της Αιγύπτου, του Ιράκ όσον να'ναι ρε παιδίν μου, πόσην ώρα να τρων που τα δελτία ειδήσεων; Έχουμεν τζιαι τες ακροαματικότητες θωρείτε. Τζιαι τες διαφημίσεις/ ριάλια βεβαίως.

Ώσπου να συγκλονιστούμεν τζιαι να τρομοκρατηθούμεν που όσα πραγματικά εν συγκλονιστικά τζιαι τρομακτικά, stay cool and keep rocking!

11 σχόλια:

  1. φίλε η βια και η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα από οπού και να προέρχεται. Αυτό που με "συγκλόνισε" εμένα είναι το γεγονός ότι δεν περίμενα ποτέ να γίνει κτύπημα σε μια εκδήλωση όπως τον Μαραθώνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι Κώστα μου; Που μέναν τζιαι σέναν ίσως. Αλλά αν επρόσεξες υπάρχει τρομοκρατία τζιαι "τρομοκρατία" σε τούτον τον πλανήτην...
      Τούτα τα πράματα εν τζιαι κάμνουν διακρίσεις. Αθθυμίζω σου τους ολυμπιακούς του Μονάχου (το '72 νομίζω). Τζιαι θωρείς ότι εν μαθαίνουμεν ούτε αλλάσσουμεν ως είδος επί της ουσίας ακόμα.

      Διαγραφή
  2. Απλά αποδεικνύεται η αμερικανοκρατία των ΜΜΕ.
    Όταν γίνει στις ΗΠΑ βομβιστική επίθεση, ή τρομοκρατική επίθεση σε σχολείο αμέσως γίνεται παγκόσμιο θέμα, ενώ αν γίνει οπουδήποτε αλλού, εν φακκούμε πεννιά.
    To sigmalive γραφει "16 νεκροί από κατέρρευση ορυχείου στη Γκάνα". Και φυσικά εν μας κόφτει για τους "μαύρους" όμως...
    Αν ήταν αμερικάνοι όμως...
    Και φυσικά οι δικοί μας δημοσιογράφοι να χαίρονται που ο Κύπριος Λεωνίδας Λεωνίδου εν έπαθεν τίποτε σημειώνοντας επίσης ότι τζιαι όλοι οι ελλαδίτες εν καλά.
    Εμείς να περνούμεν καλά δηλαδή τζιαι εν μας κόφτει για τους υπόλοιπους.
    Αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως εν η υποκρισία τζιαι η επιλεκτική μας ευαισθησία που αποδεικνύεται.

      Διαγραφή
  3. Πρώτον: ο μαραθώνιος ήταν στη Βοστώνη.
    Δεύτερον: Η διαφορά είναι ότι τούτος ο κόσμος ήταν παντελώς αχάπαρος. Εν εμάλλωσεν ο φύλαρχος σου με τον διχτάτοραν της χώρας τζιαι ήταν φως φανάριν ότι εννα έσιει σφαγήν (ειδικά μετά που εξαφανίστηκεν ο γείτος σου ο αστυνομικός τζιαι που άκουσες τον διχτατοραν να μιλά για περίεργα πράματα στην τηλεόρασην τζιαι ο υπουργός εξωτερικών σου εζήτησεν άσυλο στην Αγγλίαν). Τωρά σίουρα τζιαι τούτοι ψυσιές ένουν αλλά όσον νά'ναι εν η ιδέα ότι εννα πάεις στα καλά του καθουμένου σα βουράς μαραθώνιον εν λλίον δύσκολον να χωνευτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλλω διόρθωση (σε παρένθεση για να έσιει νόημαν το σχόλιο).
      Κατά τα άλλα όποτε εννά ταξιδέψω θωρώ τα αποτελέσματα των χαϊρκών μας. Κάθε πέρσι τζιαι καλλίττερα. Φοούμαστεν τον οshιόν μας. Η αυτοκαταστροφικότητα μας εν ανεκδιήγητη.
      Δε τζιαι ούλλα τούτα με την Β. Κορέαν. Φκάλλεις άκρην; Εν έτει 2013; Πέραν της παταγώδους αποτυχίας ενός παγκόσμιου συστήματος που λόγω της κερδοσκοπίας που καλλιεργεί συντηρεί τες αυταπάτες του εθνικισμού τζιαι του θεϊσμού;

      Διαγραφή
  4. Ο λόγος που εν συγκλονιστικό είναι ότι τα θύματα ήταν σαν έμας τζε εκάμναν πράματα που κάμνουμε τζε 'μεις. Τζε 'μεις βουρούμε σε μαραθωνίους ή άλλα events τζε έρκουντε τα κοπελλούθκια μας να μας πισκαλήσουν (ή ανάποδα), τζε'εμεις πετούμε με αεροπλάνα τζε δουλευκουμε σε ψηλά κτίρια. Είναι πιο εύκολο να σκεφτούμε τους εαυτούς μας στη θέση των θυμάτων τούτων παρά των "μουλλάων" της Συρίας τζε του Ιράκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλάβω το ύφος αλλά βλέπεις τζιαι το πρόβλημαν. Γιατί εν τέλει οι "μουλλάες" (ή οι μαύροι ή οι τζίτρινοι) στο μυαλόν μας έννεν "σαν εμάς"; Τζιαι αν όντως εν ένει, εμείς εν έχουμεν έναν μερίδιον ευθύνης με την όπου κάτσει ευαισθησίαν μας;

      Διαγραφή
  5. Τζώρτ Οργουελ, "1984". Γιατί μου περνά από το μυαλό, ότι θέλουν να κάμουν πάλε κανέναν πόλεμον τζιαι πρέπει να πάρουν την "αδεια" από τα αγανακτισμένα από την "τρομοκρατία" πληθη;

    Σωστός για τες απόψεις σου.
    ιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοιες ώρες το μυαλό μας είναι στον ένα που τους πέντε αμερικάνους που είναι χωρίς Ασφάλεια Υγείας. Θα ήταν τυχεροί αν τους έβαζαν έστω και ένα τσιρότο στα ER's της χώρας τους χωρίς να τους παίρνουν με τες άμπουλες που νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Αν έχαναν, μη κακό, κανένα πόδι που τες πόμπες τζιαι εθέλαν προσθετικά, θα ήταν τυχεροί να εφέφκαν με βασταρκές μούχτιν. Αυτό τζι'αν είναι τρομοκρατία. Εμένα πάντα εσυνγκλόνιζεν με τουν το πράμα.

    Μα τα μακρυά κοντά εγινήκασην: με τα μέτρα του προέδρου μας αποκλείονται από δωρεάν περίθαλψη όσοι δεν συνεισφέρουν στο ΤΚΑ για 3 χρόνια (λέγε με μακροχρόνια άνεργο π.χ. άνεργο πέραν των 50 ετών) ή δεν έχουν τακτοποιημένες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (λέγε με μεγαλο-επιχειρηματία, μπάι δε γουέι είδες σύστημα την μια μέρα να τους διά φορολογική αμνηστία τζιαι την άλλη να τους πετάσσει έξω που τα νοσοκομεία;). Ενώ δίνονται τζιαι 6εκ. στα ιδιωτικά για να ενισχυθούσην, μάνα μου τα ρε.

    Συγνώμη για το τρολλάρισμα, αλλά μόλις ετζοινώνησα...

    ΑΧΠ (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή