Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μεν ρίφκετε αφκά πά' στον τοίχον....

Τωρά το καλοτζιαίριν υπήρξεν μια φαινομενική ειρήνη στο διαδίκτυον, είτε γιατί ο κόσμος επροτιμούσεν να ποστάρει selfies που τες διακοπές του, είτε διότι επροκύπταν πιο άμεσα θέματα, όπως οι πρόσφυγες που την Μ. Ανατολή ή η σκόνη που μας εshιέπασεν τούτην την εφτομάν. Λλίον πολλά επόκατσεν η κουβέντα για τες εξελίξεις στο κυπριακόν, το οποίον τζιαι τζιείνον έκοψεν λλίον ταχύτηταν. Τζιαι γω η αλήθκεια εν επολλοασχολήθηκα, ούτε έγραψα τίποτε ούτε υπέκυψα στον πειρασμόν να συζητήσω, πέραν ορισμένων σχολίων όπως π.χ. στο blog του Fristuti.
Τωρά που εμπήκεν ο Σεπτέμβρης όμως αρκέψαν ήδη τα όργανα, με ή χωρίς αφορμήν. Ας πούμεν η παράσταση του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρον της Σαλαμίνας. Αν κάμεις μια βόλταν στα ΜΜΕ ή τα μέσα κοινωνική δικτύωσεις θα δεις λιτανείες ολόκληρες, ακόμα τζιαι "εκστρατείες διαφώτισης", είτε υπέρ είτε κατά της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Βλέποντας το ύφος των συζητήσεων τζιαι φυσικά των αναπόφευκτων χαρακτηρισμών, υπενθυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου ότι ΔΕΝ πρόκειται να ππέσω στην παγίδαν ορισμένων να τσακώνουμαι για το κυπριακό. Εγώ έχω την άποψη μου, αν με ρωτήσει κάποιος προσωπικά ή με προκαλέσει θα του απαντήσω, αλλά τούτην τη φοράν εν φακκώ πένναν, οϊ μόνον για τους διάφορους γραφικούς που θωρούν παντού γυρόν τους εχθρούς, υπόγειες χρηματοδοτήσεις τζιαι άλλες θεωρίες συνομωσίας, τζαι στολίζουν όποιο διαφωνεί μαζίν τους με επίθετα, αλλά, κυρίως, για όσους το παίζουν τζιαι καλά "διαλλακτικοί" τζιαι "μετριοπαθείς" ενώ κάθε φοράν που οι ακραίοι ξεχαρμανιάζουν, τούτοι ούλλοι χειροκροτούν τζιαι χαιρεκακούν που μέσα τους με έναν "πε τα χρυσόστομε/η", διότι οι ίδιοι εν έχουν καν τα κότσια να βρίσουν. Ειδικά για τούτην την κατηγορίαν, που εν θέλει επιχειρήματα για να πειστεί αλλά βολεύκεται τόσον ωραία με τον καφκάν των άλλων, που δηλώνει "ούτε με τους "απορριπτικούς" ούτε με τους "επανενωτικούς" εγώ δεν προτίθεμαι να σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτον. Το χάζιν μάλιστα με ορισμένους που τούτους είναι ότι για άλλα θέματα είναι γεμάτοι ως πάνω με το "ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας". Αλλά στο κυπριακόν εν θέλουν να εν με κανέναν, "διαχωρίζουν τη θέσην τους". Κανεί πλέον τζιαι με τούτον το είδος.
Διότι όπως εμέναν η διαδρομή μου προς τη συνειδητοποίησην κάποιων βασικών πραγματικοτήτων, στο κυπριακόν τζιαι τη ζωήν γενικά, ήταν τζιαι είναι αργή, προσωπική, επώδυνη τζιαι διαρκής, έτσι πρέπει να εν τζιαι για τούτους τους αθρώπους. Καμμιά διευκόλυνση. Γιατί στο κάτω κάτω, ποιος είμαι γω, καμμιά αυθεντία για να τους οδηγήσω στο "φως"; Μπορεί να έχουν τζιείνοι δίκαιον τζιαι οϊ εγώ. Αν τζιαι επειδή εν είμαι "ταπεινός", ξέρω πότε έχω δίκαιον, ειδικά για κάποια πράματα στα οποία έχω εντρυφήσει.

Ώσπου να τηρήσω τη δέσμευση μου, stay cool and keep rocking!

7 σχόλια:

  1. Εν για τουτους του καφκάες που εκατέλιξα ότι η μόνη εφικτή και μονιμη λύση είναι η διχοτόμιση. Δεν εχω εμπιστοσύν ουτε στους ποδά ουτε στους ποτζει οτι μπορούν να διαχειριστούν την συμβίωση. Παντα θα είμαστε οι ποδά τζε οι ποτζει, ότι γίνετε θα είναι πάντα εις βάρος της αλλης πλευρας ανάλογα σε ποια πλευράν είσαι, γενικώς οτί τραβουμε τωρά που κάθε κυβέρνηση θέλει να βολευκει τους δικούς της με μια λύση δδο θα τα περνούμε στο δεκαπλάσιο. Αρχισα ν απιστεύω ότι οι φαντικοί της λύσης, οπως πχ ο Στροβολιώτης κατάντησαν τόσο γραφικοί όπως τους ενωτικούς του 60-70. Δεν είμαι λυσοφοβικός, θέλω λυση, θέλω λύση απλή και εύκολη. Δεν με ενδιαφέρουν τα ρομαντικά ολη η Κύπρος είναι η πατρίδα μας.Ούτα καταλάβω τι κέρδος θα έχουμε τη λύση. Όπως άμα παντρευτούν δυο παττισμένοι: πιαννουν τα λεφτά του γάμου τζε κλειουν λλιες τρυπες αλλά συντομα λίφκουν. Να γινει μια οσο τον δυνατόν πιο δίκαιη ανταλλαγή περιουσιών τζε κανεί. Τι θα αλλάξει για τον παραπάνω κόσμο με τη λύση;Απλώς θα ψηφίζουν κάθε χρόνο αντί καθε 2...(εγραψα τα λλίον ασυνάρτητα αλλά είμαι με το τάμπλετ και εν δύσκολο το editing..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάς μου μιαν καλήν αφορμήν για να εφαρμόσω το πνεύμαν της ανάρτησης. Καταλαβαίνω την απογοήτευση σου πλήρως τζιαι δεν θα προσπαθήσω να σου την "άρω" γιατί απλά δεν είναι δική μου δουλειά αλλά δική σου. Μεν παρεξηγηθώ τζιόλας, το πνεύμα της ανάρτησης δεν είναι ότι "παραιτώ" περί του κυπριακού γενικώς, όπως το παρακολουθώ τζιαι με ενδιαφέρει έτσι θα συνεχίσω, αλλά τέλος με τη διαδικασία "πειθούς".
      Η διχοτόμηση είναι μια επιλογή συμφωνίας, όπως επιλογή είναι τζιαι το "ανεπίλυτον". Οι διαπραγματεύσεις 52 χρόνων δείχνουν ΔΔΟ, μια τρίτη επιλογή. Μια τέταρτη εν ο πόλεμος. Ο καθένας ας θκιαλέξει τι εν πιο βιώσιμον τζιαι αν έρτει η ώρα της επιλογής, ας την κάμει ευθαρσώς τζιαι αναλαμβάνοντας την ευθύνην που του αναλογεί.

      Διαγραφή
  2. Εγώ ο φανατικός, σκέφτομαι να γράψω ένα μανιφέστο πάντως. Να μη μου μένει και η ταπέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθκεια όταν ακούω τη λέξη "φανατικός" εν μου έρκεσαι στο μυαλό. Που την άλλην, είπα σου, μεν πολλοχαλιέσαι με τον κάθε γραφικόν, ορισμένα πράματα έτσι τζι'αλλιώς εν εκτός του ελέγχου μας.

      Διαγραφή
  3. Όλοι γραφικοί είμαστε. Αν ενόχλησε το φανατικός να το αλλάξω και να το κάμω ένθερμος υποστηρικτής ( αν και δεν βλέπω την διαφορά). Η ουσία της αναρτησης μου έιναι ότι θεωρώ τη διχοτόμηση πιο εύκολη και μόνιμη λύση και το "κόστος" της δδο πολύ ψηλό με μόνο όφελος την ολοκλήρωση του οράματος της ενωμένης πατρίδας. Στο κοστος περιλαμβάνω έκτος από οικονομικό (3 κυβερνήσεις κλπ) αλλά και το γραφειοκρατικό, το κοινωνικό, το πολιτικό/εθνικιστικο. Τρανό παράδειγμα η υπόθεση με τα κοπέλια της Αγγλικής Σχολής που εκανονίσαν το πάρτι τους μέρα που δεν εμπορούσαν οι τκ. Και κατα λάθος να έγινε (που αμφιβάλλω) οι τκ θεωρούν ότι έγινε σκόπιμα. Είμαι σίγουρος ότι σε μια δδο έτσι θα γίνετε και με τα πιο ασήμαντα θέματα. Οποιαδήποτε απόφαση θα βγαίνει αρνητική για την μια πλευρα, η πλευρά αυτή θα βλέπει σκοπιμότητες είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν. Όπως τώρα που ότι και να κάνει ο Αναστασιάδης βγαίνουν οι Παπαδοπουλοι σιζόπουλοι και σια και τα βάφουν μαυρα, στην δδο θα το έχουμε επί 10 αλλά με το εθνικιστικό στοιχείο και μια τουρκία εντελώς αναξιόπιστη (με τον Ερτογάν όπως γράφει σήμερα Στροβολιώτης ή οποιονδήποτε άλλο), δεν θα βρούμε ποτέ ησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να διαφωνήσω με μια ορθολογιστική υπεράσπιση της διχοτόμησης. Ακόμη όμως θεωρώ πως τα πλεονεκτήματα ΔΔΟ υπερβαίνουν τα κόστη της. Θα τα ξαναπούμε.

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ Μπαν με το "γραφικοί τύποι" ελπίζω να μεν επαρεξήγησες ότι εννοώ εσέναν. Είδα ξανά την απάντηση μου στο Στροβ τζιαι είπα να το ξεκαθαρίσω. Γραφικοί τύποι εν διάφοροι που μας βρίζουν, κυρίως στο facebook, ως προδότες τζιαι τουρκολάγνους.

      Διαγραφή