Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εσύ φταίεις για τες επιλογές μου

Επανέρχομαι στα του κυπριακού έτσι για λλίον. Η συμβουλή πανταχόθεν, ειδικά που αθρώπους που εν στοιχειωδώς αισιόδοξοι για την τρέχουσαν διαπραγματευτικήν διαδικασίαν είναι "μεν αναφέρεστε στο 2004, βλάφτει". Στο μυαλόν τους φαντάζουμαι παίζει το ενδεχόμενον μια σημαντική μερίδα του κόσμου που εψήφισεν τότε "όχι", να παρεξηγήσει τες συζητήσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν ως τάση ρεβανσισμού, ως έναν τροποντινά "δείτε τα χάλια μας σήμερα με την επιλογή σας" τζιαι "I told you so". Εν τους αδικώ για τούτην την ανησυχίαν τους, αν τζιαι κρίνω την υπερβολικήν. Ειδικά οι φανατικοί απορριπτικοί, ακόμα τζιαι σήμερα έχουν το θράσος, ενώ η επιλογή που έγινεν τότε ήταν η δική τους, να μάχουνται να κατηγορήσουν όσους τότε ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι.
Εγώ για το θέμαν "2004", θεωρώ ότι αν θα γίνει μια συζήτηση πρέπει να αφορά τα λάθη που εγίναν, για να μεν επαναληφθούν. Τζιαι τούτον πρέπει να περιλαμβάνει τζιαι την προσπάθειαν ερμηνείας των λόγων που οδηγήσαν τον κόσμον στην συγκεκριμένην απόφασην. Διότι, στο ταπεινόν μου μυαλουδάκιν, ήταν η λανθασμένη, τζιαι όπως θέλετε πάρτε το. Αλλά δεν πρόκειται να μπω τζιαι στη διαδικασίαν να πω ότι το "ναι" ήταν η σωστή. Διότι δεν ξέρουμεν τι θα εγίνετουν αν ελέαμεν "ναι". Τόσον απλά.
Ερκούμαστεν τζιαι στο σήμερα. Τι συμβαίνει σήμερα; Για την ώρα τίποτε το φοβερόν. Εφκήκεν έναν ανακοινωθέν με κάποιες σημαντικές αναφορές μεν, συνολικής έκτασης ενάμισυ σελίδας δε. Αν σκεφτεί κάποιος ότι σε έναν χρόνον προεδρίας Αναστασιάδη τούτον έχουμεν, θα έλεεν "σιγά το πράμαν, που ήσουν πούποτε". Ειδικά αν έshιει στοιχειώδην ανησυχίαν για την παράμετρον "χρόνος" σε τούτον που λαλούμεν "κυπριακόν". 
Φυσικά, μόλις εφκήκεν τούτον το πράμαν, όπως αναμένετουν, ούλλη η απορριπτική κουστωδία/ συνοπαρτζιά/ χορωδία/ you name it εφκήκεν βόλταν τζιαι άρκεψεν τες δαιμονοποιήσεις, την περιρρέουσαν για προδότες, πουλημένους στους ξένους, περήφανα "όχι", δικηγορίστικους νομικισμούς για το κάθε γράμμαν του ανακοινωθέντος κλπ. κλπ. Εν τόσον αναμενόμενον που πραγματικά δεν με ενόχλησεν σχεδόν, μπορώ να πω ότι έκαμα τζιαι κάποιες πολλά καλές συζητήσεις, με αλληλοσεβασμόν τζιαι σαφώς πολλά λλίόττερες ξιτιμαshιές παρά τα χρόνια μετά το 2004.
Τζιείνον που δεν εκαρτέρουν, τουλάχιστον στην έντασην που το διαπιστώννω, εν η στάση κάποιων άλλων αθρώπων. Αθρώπων που ενόμιζα ότι έχουν μεν ισχυρήν άποψην τζιαι ιδεολογίαν, η οποία διαπνέει την σκέψην τζιαι την έκφρασην τους, αλλά ότι μπορώ να βασιστώ πάνω τους, ότι εννά είναι λλίον πολλά στο ίδιον το "βαγόνιν" με μέναν, να θέλουν δηλαδή να στηρίξουν τούτον που γίνεται, τζιαι οϊ να το δαιμονοποιήσουν. Χωρίς καν να δουν στο κάτω κάτω το τι θα κάτσει μπροστά τους, να το θκιαβάσουν, να το συζητήσουν τζιαι μετά να αποφασίσουν. Ακόμα πιο τραγικόν, κάποιοι που τούτους τους αθρώπους προσπαθούν τεχνηέντως να πείσουν ότι για την στάσην τους εν φταίν οι ίδιοι, αλλά ούλλοι ανεξαιρέτως εμείς που εν πάσει περιπτώσει τζιαι για την ώραν είμαστεν θετικοί στο να προχωρήσει η διαδικασία. Επειδή τάχατες ούλλοι μας δουλεύκουμεν για τον καπιταλισμόν, τζιαι το κέρδος. Είτε βλάκες είμαστεν δηλαδή είτε chιουράκκια. Όπως μας λαλούν τζιαι μας ελαλούσαν ενίοτε τζιαι οι "original" απορριπτικοί. Ήντα τζιαιρούς εφτάσαμεν...
Ε, λοιπόν, φάτην Γούφη μου, που τζιαμέ που εν την εκαρτέρας. Εννά μου πεις, έshιει τίποτε τυχαίον; Θκιό περιπτώσεις έshιει, οϊ να λυθεί το κυπριακόν, το οποίον όπως εξανάπα, θα λυθεί χρόνια μετά τη συμφωνίαν, απλά να υπογραφεί κάτι, μια συμφωνία, έναν κολοχάρτιν με λόγια δηλαδή. Αυτές οι δύο, πολλά πιθανές ίσως για κάποιους, περιπτώσεις είναι:

- να τριχοτομηθεί η Τουρκία (οπότε θα μας εκλιπαρήσει τζιείνη πριν αναβιώσουμεν το Βυζάντιον)
- να επικρατήσει ο σοσιαλισμός, τζιαι να είναι η συμφωνία που θα υπογραφεί "εκτός ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο, σου'πα, μου'πες κλπ κλ.π"

Ως τότε Γούφη μου τον πούλλον!!! Ως τότε κοπέλια, stay cool and keep rocking!

5 σχόλια:

  1. κανενας εν επαθεν παρακρουσην που το Κοινον Ανακοινωθεν. Μαλιστα καποιοι ειπαμεν να βαλουν τζαι τον Τσελεπην που κοντα που εσιει πειραν τζαι εχουμεν του τζαι εμπιστοσυνη!!

    Μονο που το κοινον ανακοινωθεν δεν ηρτεν μονο του...γιατι καμνεις πως εν θωρεις την ολη εικονα...θωρεις το Κυπριακο "απο μεσα προς τα μεσα" ρε Γουφι...εννεν εσεις που απο εκεινη την μερα και καθε μερα εσιειται πρωτοσελιδον τες ΗΠΑ; Εννεν εσεις που συνομιλατε με την Νουλαντ, εννεν εσεις που ξαφνικα αποφασισετε πως η επιλυση του Κυπριακου εν Αμερικανικο ζητημα ενω ως προχτες ήταν ΚΑΙ αμερικανικο ζητημα ΌΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ;

    Εννεν εσεις που μας λετε πως στην Ουκρανια εγινε το ιδιο οπως στην Τουρκικη Εισβολη, εννεν εσεις που θελετε βασεις στην Κυπρο ενω ολη η περιοχη κινδυνευει με αναφλεξη;; Εννεν εσεις που διαλυεται το Κρατος ενω τωρά ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΟΤΕ έπρεπε να εν ισχυρο ΈΝΑ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ απεναντι στον καθε ταλιμπαν εθνικιστη ποτζει τζαι ποδα;

    Ποσην απλοποιηση επιτέλους!! Οταν οδηγατε τα πραματα στην συνομοσπονδια με τους χειρισμους σας να μεν σας το πουμεν;; Να καρτερουμεν την ληξη των συνομιλιων σιωπηλοι για να πουμεν μετα Οχι; Εν θα μας πειτε "Γιατι Κυριοι τοσον τζαιρο δεν εσυμβαλετε στην προσπαθεια επιλυσης τζαι κρινεται εκ του αποτελεσματος"!

    Αντι να δουλεψετε μες την παραταξη με την οποια μιλατε, να φερουν τον νουν τους, να δουλεψουν για την ΔΔΟ, να παραιτησουν τους τυχωδιωκτισμους, απελπιζεστε μαζι μας;;

    Εν εσιει ΜΠΛΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ! Πρεπει να θκιαλεξετε ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Εμεις δεχουμαστε τζαι τον Καπιταλισμο ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλε τα 1α τζιαι τα 2α πληθυντικού. Τέσπα. Εγώ θα εξακολουθήσω να μιλώ στον ενικόν.
      Εν είπα πουθενά να "καρτερά σιωπηλά" κανένας. Αλλά που την άλλην εν καλά να μεν κάμνεις 9 αναρτήσεις επικριτικές για τη Χόπλαρου τζιαι μισήν για τους υπόλοιπους. Ασχέτως αν η κριτική σου στην Χόπλαρου εν "δίκαιη" ή οϊ. Εκτός τζιαι αν φοάσαι τη Χόπλαρου παραπάνω που τον Λιλλήκκαν ή τον Παπαδόπουλον οπότε πάω πάσον.
      Ώστε "κανένας" εν έπαθεν παράκρουσην με το κοινόν ανακοινωθέν; Δηλαδή η αποχώρηση του ΔΗΚΟ, ο Λιλλήκκας που εζητούσεν παραίτησην του προέδρου, ο Ομήρου που ήταν σκέττη αντίδραση, νάμπου ήταν; Εγώ εν τζιείνους που εννούσα. Τζιαι εν είδα κανέναν που έκλαιεν όταν εζητούσαν κάποιοι παραίτησην του Χριστόφια να φκει να πει για τον "θεσμόν" του προέδρου. Όπως τωρά που εθικτήκαν για το Δημητριάδην αλλά ο Ορφανίδης ήταν ο θκιάολος τζιαι στα τέθκοια μας με την "ανεξαρτησίαν" του κεντρικού τραπεζίτη. Η παπαθκιά τζιαι τα ξύλα της.
      Επανέρχομαι στο "ομοσπονδία/ συνομοσπονδία" τζια στο πως θωρώ εγώ το κυπριακόν. Πρέπει να καταλάβεις ότι τούτα ούλλα που σούρνεις περί βάσεων, νατο κλπ. εγώ ήδη θωρώ τα. Εν δαμέ, έshιεις τουρκικόν στρατόν νατοϊκόν, έshιεις κυρίαρχες βρεττανικές (άρα νατοϊκές) βάσεις, ακόμα τζιαι η Ε.Φ. η μαυρογέρημη εν φουλ σχεδόν νατοϊκός στρατός (ακόμα τζιαι τα τυφέκια μας εν νατοϊκόν -γερμανικόν σχέδιον, κατασκευασμένα σε νατοϊκήν χώρα - Ελλάδα). Αμφισβητείς ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα προβλέπει την εντυπωσιακήν μείωσην των νατοϊκών όπλων δακάτω;
      Επίσης, τούτοι οι δικηγορίστικοι/ νομικίστικοι όροι, τούτες οι βαθυστόχαστες ερμηνείες λέξεων τζιαι γραμματουθκιών σε κείμενα εμέναν εν με αγγίζουν. Δεν με κόφτει το όνομαν, η ταπέλλα, κόφτει με ο χρόνος που περνά. Μέσα μου εν ξεκάθαρον τζιαι δεν μου το φκάλλει κανένας που το νουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να καταλήξουμεν σε συμφωνίαν. Η λύση θα έρτει μετά. ΔΕΝ ξέρω πόσον πιο απλά μπορώ να το διατυπώσω. Ακόμα τζιαι τα αέρια, τα οποία θεωρώ υπέρμεγενθυμένα ως προς τη σημασίαν τους, ωχριούν μπροστά στην επανάστασην που θα φέρει ακόμα τζια μια κακή συμφωνία. Στα στεγανά που θα σπάσει, στες νέες πραγματικότητες που θα φέρει, ειδικά στους νέους που ακόμα εν τολμούν να παν να δουν τα κατεχόμενα, που μεινίσκουν κολλημένοι στες εθνικές επετείους. Σίουρα αν εν τόσον επαχθής που ακόμα τζιαι τα ελάχιστα αυτονόητα κάμνει τα αμφίβολα, ούτε τζιαι γω θα την δεχτώ. Αλλά ώσπου να μπει στο τραπέζιν, εγώ του κόσμου που αμφιταλαντεύεται θεωρώ το μέγαν λάθος να του φακκώ ότι αρνητικόν εύρω. Τούτη εν δουλειά των απορριπτικών, αρέσκει σου εν σου αρέσκει mon cherie...

      Διαγραφή
    2. Φίλε cheers! I keep rocking! https://www.youtube.com/watch?v=AZQxH_8raCI

      Διαγραφή
    3. κομματάρα...ασχέτως στίχων.

      Διαγραφή
    4. Για το rocking το διάλεξα. Για τους στίχους, ας αφήσουμε να ασχοληθούν οι γνωστοί θρησκόπληκτοι ;)

      Διαγραφή