Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πως να ξεπεράσετε την οικονομική κρίση!!!

It's (fucking) christmas again...
Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι τα τρία θαυμαστικά του τίτλου έννεν δικά μου αλλά του συγγραφέα ενός βιβλίου που αγόρασα με 10 ευρά που έναν περιπτεράν (φίλτατος, έσιει πολλύν υλικόν, είμαι θαμώνας) πρόσφατα. Πρόκειται για κάποιον Αλέξανδρον Παναγιώτου, ο οποίος στο εξώφυλλον,πέραν του τίτλου  με τα θαυμαστικά, αναφέρει τα εξής:

- "Χρυσές συμβουλές για αντιμετώπιση της κρίσης"
- "Για κάθε επαγγελματία και μικρές επιχειρήσεις"
- "Ένα βοήθημα ακόμα και για οικογένειες"

"Ου γκαμότο!" λαλώ που μέσα μου τζιαι εκόττισα τα 10 ευρά του περιπτερά γεμάτος προσδοκίες (not), παρά το κιτρινοκοκκινάκιν του εξωφύλλου που αθθύμιζεν βιβλιούθκια των αγγλικών της δεκαετίας του '80. Εβιάζουμουν τζιαι εν έριξα μια μαθκιάν πρώτα μέσα. Δέκα ευρώ τρεις φραπέδες ένει (στα λαϊκά στέκκια), τζιαι να μεν είναι της προκοπής εν πειράζει.
Λόγω "υποχρεώσεων" (εκόλλησα με έναν free online game ονόματι World of Tanks) αλλά τζιαι διότι στην τουαλέτταν έτυχεν να θκιαβάζω το "500+1 αυτοκίνητα που πρέπει να οδηγήσω πριν πεθάνω", το βιβλιούδιν εκάθετουν καμμιάν δεκαρκάν ημέρες. Σήμερα που έκατσα νάκκον να κάμω καμμιάν αναρτησούδαν (χωρίς να ξέρω περί τίνος), επειδή εγνώρισα εψές στην Πύλην Αμμοχώστου τα κοπέλια συν-μπλόγκερς Στροβολιώτην, Νίκον Λαζάρου, Χριστόδουλον Καλλίνον τζιαι Κώσταν Πατίνιον (ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του "Δρόμου Δρώμενα", το οποίον θα θκιαβαστεί προσεχώς τζιαι ενδελεχώς) τζιαι ένιωσα ότι έσιει τζιαιρόν, είδα το πάνω στο γραφείον τζιαι είπα "αχά, έτο θέμαν". Καυτόν, επίκαιρον κλπ κλπ.
Εν τζιαι μιτσήν, ούτε 100 σελίδες, έσιει τζιαι σκιτσάκια, οπότε εφυλλομέτρησα το νάκκον. Αρχικά εχάλασεν με ο τίτλος του κεφαλαίου 14: "Μεγαλύτερος εχθρός η μετριότητα". Όπα ρε μεγάλε! Τι σου έκαμεν η μετριότητα δηλαδής; Τζιαι τι εννοείς με το "μετριότητα"; Έσιει κανέναν που μπορείς με κάποιον  τρόπον να ορίσεις στοιχειωδώς αντικειμενικά ως "μέτριον"; Σε ούλλα τζιόλις; Άσε που ο μέσος άθρωπος εν κακός ή μέτριος στα παραπάνω πράματα τζιαι καλός έως εξαιρετικός σε ορισμένα μόνον.
Πάραυτα, παρά την σχετικήν κρυάδαν, άνοιξα το πρώτον κεφάλαιον που έσιει τίτλον "Οι αιτίες της κρίσης". Μεγάλη ταραχή, ελπίδες, προσδοκίες κλπ. "Λαλείς να τες ήβρεν τούτος, μπας τζιαι καταλάβουμεν τζιαι μεις τζιαι ο μακαρίτης ο Κέϋνς τζιαι ούλλοι οι (νεο)φιλελεύθεροι τζιαι ανασάνουμεν με ανακούφισην;" εσκέφτηκα. Διότι φίλε μου, άμα εύρεις τες αιτίες, έσιει τσιανς να εύρεις τζιαι τες μεθόδους να τες αντιμετωπίσεις. "Ο ορισμός του προβλήματος είναι 99% της λύσης του" είπεν (περίπου) ο Αλβέρτος.
Ποιες είναι λοιπόν οι αιτίες της κρίσης κατά τον (επιγραμματικότατον πρέπει να πω - για να πω τζιαι κάτι καλόν) συγγραφέαν; Κρατάτε την αναπνοήν σας έννεν; Άτε δέτε τες βρε:

(1) "Η έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά" 
(2) "Οι διάφορες φορολογίες που αυξάνονται συνεχώς"
(3)"Τα συνεχές (έτσι το γράφει, εν φταίω εγώ) ελλείμματα των κυβερνήσεων"
(4)"Τα τεράστια ποσά που χρωστούν όλα τα κράτη"

Φτου!!! (δαμέ τζι'αν παν τα τρία θαυμαστικά). Πάσιν τα δέκα ευρωπουλλάκια. Κρίμας τα φραπεδάκια. Ποιος εγκληματίας εκδίδει έτσι βιβλία ρε αδερφέ; Τζιαι βάλλει τα τζιαι σε περίοπτην θέσην σε περίπτερα με πολλήν κίνησην του κοινού; "Σκάσε" πέτε μου, "ας μεν το αγόραζες, ή ας έριχνες μιαν μαθκιάν πρώτα". 
Τζιαι το ερώτημαν τωρά είναι: να το θκιαβάσω μπας τζιαι γελάσω (ή κλάψω - καλή τζιαι η συγκίνηση) ακόμα λλίον οξά να το δώκω των κοπελιών μου να κάμουν χαρτοκοπτικήν; Ακούω απόψεις.

Ώσπου να έρτουν οι απόψεις, stay cool and keep rocking!!

8 σχόλια:

  1. δκιάβαστο για λόγους περαιτέρω κατανόησης του κάθε βλήματος που νοιώθει μάλιστα τζαι τόσον παςς γρακιάς που κάθεται τζαι γράφει τούντες βαθυστόχαστες μαλακίες τζαι πουλά τες τζιόλας!! για 10 ευρώ!!!

    εν καλά να ξέρουμε που ζούμε τζαι με ποιους έχουμεν να κάμουμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ξέρω φίλε, έναν άσκοπον τζιαι ανούσιον θκιάβασμαν τελικά μάλλον εν χάσιμον χρόνου. Τζιαι ο χρόνος εν το μοναδικόν πραγματικόν αγαθόν που έχουμεν σε τούτην τη ζωή.

      Διαγραφή
    2. έσιεις δίκαιο φίλε
      ο πλούτος του ανθρώπου είναι ο ελεύθερος του χρόνος
      όπως είπεν τζαι ο κάρολος

      καλύττερα να πάεις ποδηλασία ή τρέξιμο παρά να χάσεις χρόνο με έτσι μαλακίες

      Διαγραφή
  2. γεια σου Woofis! χάρηκα που τα είπαμε έστω τζαι για λλίον. επιφυλάσσομαι για εκτενέστερη συζήτηση, έχουμε μιαν πολλά καλήν ταβέρνα στο χωρκό μου. θα κανονίσω να σε τζιεράσω μετά τις νηστείες όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα φίλε. Να κανονίσουμεν τζιαι πιο μεγάλην παρέαν, αν τζιαι τότε έθθα τζιερνά κάποιος (έχουμεν έλλειψην ρευστότητος άλλωστε). Όσο για τες "νηστείες" τζιαι την υποκρισίαν τους, να μεν αρκέψω τα δικά μου πάλε. Απλά να πω ότι εν το ίδιον ανεδαφικές (όπως γίνουνται) τζιαι άνευ περιεχομένου όπως η "φιλανθρωπία"...

      Διαγραφή
  3. Woofis,
    Σε χαιρετώ!

    Εγιώ πάντως αν δεν μετροφυλλίσω έναν βιβλίο τουλάχιστον 2-3 φόρες, διαβάσω τα περιεχόμενα του και λίγα αποσπάσματα εδώ κι εκεί, εν το ‘γοράζω! Φυσικά τούτο δεν σημαίνει πως δεν έχω αγοράσει βιβλία που δεν τα έχω διαβάσει καθόλου ή που ξεκίνησα να τα διαβάζω και τα παράτησα!
    Περιττό να πω ότι έχω [κι ΕΓΩ] μειώνει άναυδες με την ανακάλυψη του για το ποιες είναι “Οι αιτίες της κρίσης”!!! Κάποιος να του εξηγήσει πως άλλο είναι οι αιτίες κι άλλο οι συνέπιες και οι επιπτώσεις της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς φίλε. Αράθκιασεν μας τες συνέπειες ως αιτίες. Κατά τα άλλα εν "σύμβουλος". Εν έτσι τύποι που διούν του τομέα άσιημον όνομαν (τζιαι εγώ εθήτευσα σύμβουλος για χορηγίες που το κράτος τζιαι την Ευρώπην).
      Τελικά νομίζω ο ορισμός του καπιταλισμού προσεγγίζει τζιείνον μιας οποιασδήποτε θρησκείας. Οι "πιστοί" του εν μπορούν να φκουν έξω που το κουτίν τζιαι να δουν την σφαιρικήν πραγματικότηταν.

      Διαγραφή
  4. Φίλε χάρηκα για την γνωριμία, μέσα και εγώ στο φαγητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή