Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τα "Hooters" μας εμείναν...

 



Ουφ! Έλυσεν ο κόσμος τα σοβαρά προβλήματα της πατριαρχίας τζ̆αι έμεινεν το "Hooters" για να κλείσει το πρόβλημαν του σεξισμού τζ̆αι του "objectification of women". Εγέμωσεν το ίντερνετ με την κατακραυγήν κατά του "πρόστυχου Hooters" τζ̆αι των shorts/ εσωρούχων που επήεν να επιβάλει στες εργαζόμενες του.
Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι το να απειλείς τους υπάρχοντες εργαζομένους σου με απόλυσην επειδή απλά εν νιώθουν άνετα με τες στολές που τους επιβάλλεις, οφείλει να είναι ηθικά, άρα τζ̆αι νομικά, κολάσιμον. Τζ̆αι είναι προφανώς, αφού ήδη το συγκεκριμένον franchise έσ̆ει επανειλημμένα υποστεί μηνύσεις για διάφορα θέματα που άπτονται των εργασιακών τζ̆αι άλλων δικαιωμάτων, τζ̆αι πολλά καλά του εκάμαν. Από ότι ξέρω όμως, εν επήεν το "Hooters" με την βίαν να στρατεύσει γυναίκες τζ̆αι να τες ξεντύσει. Ούτε εν άγνωστον σε μιαν επίδοξην "χουτερούν" το ότι πάει σε έναν μέρος όπου εννά λειτουργήσει ως "ατραξιόν". Ούτε ελείψαν τα άλλα είδη εστιατορίων ή μπυραριών για να έβρει δουλειάν. Ούτε ελείψαν τα άλλα μέρη να πάει κάποιος που θέλει να φαληρίσει το "Hooters", ως μέρος σεξισμού.
Να μου επιτρέψετε να διαπιστώσω ότι σε τέθκοιες περιπτώσεις εν επικεντρώνεται η πλειονότητα σε τούτην την πτυχήν (εργασιακά τζ̆αι άλλα δικαιώματα), αλλά στο ότι κάποιες γυναίκες προβάλλουν τα κάλλη τους τζ̆αι κάποιοι άντρες (ή τζ̆αι γυναίκες φαντάζουμαι) σπεύδουν να τα απολαύσουν, πληρώνοντας ως θαμώνες για να αγοράσουν τα προϊόντα του καταστήματος.
Καλάν, επήετε τωρά τελευταία παραλίαν; Επήετε γενικά σε δημόσια μέρη; Είδετε πρόσφατα τηλεόρασην ή κινηματογράφον; Διαφημίσεις; Αν έσ̆ετε κάμει οτιδήποτε που τούτα, θα διαπιστώσετε εύκολα ότι η προβολή των προσόντων γίνεται αβέρτα τζ̆αι αδιαλείπτως. Τζ̆αι μιλώ γενικά, που ούλλα τα φύλα. 
Που καταλήγω; Πρέπει να βάλλουμεν μέτρον στην συμπεριφοράν μας, ασχέτως των "καλών μας προθέσεων". Η πολιτική ορθότητα, ειδικά στα θέματα του σεξ, πάει να καταντήσει ένας αβάστακτος, διαρκής τζ̆αι υποκριτικός νεοπουριτανισμός, που το μόνον που πετυχαίνει, αντί την πραγματικήν ισότηταν, είναι τον μόνιμον ψυχαναγκασμόν τζ̆αι τον φόβον στην ελευθερίαν της έκφρασης.

Ώσπου να συμπεριφερούμαστεν με μέτρον, stay cool and keep rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου