Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνες, Κυπραίοι τζιαι άλλες ομαδοποιήσεις

Έshιει τζιαιρόν που θεωρώ ανώφελον να αναπτύσσω σκέψεις τζιαι απόψεις περί εθνικισμού. Όποιος θέλει να ξεχαρμανιάσει, έshιει υλικόν σε πιο παλιές αναρτήσεις, δαμέ τζιαι δαμέ
Τούτες τες ημέρες, τζιαι με την νέαν περιρρέουσαν να κτίζεται λόγω των εξελίξεων στο κυπριακόν, εν με αφήνουν να αγιάσω οι διαφόρων λογιών ελληνοφρενείς, που ήβραν την ευκαιρίαν να αρκέψουν τα περί πατριωτών, προδοτών τζιαι του ελληνισμού που απειλείται.
Βέβαια δαμέ να πω ότι τζιαι ο Νίκαρος εν βοηθά ποσώς όταν προσφωνεί τον κόσμον με το "ελληνίδες, έλληνες". Ο πρόεδρος της Κύπρου τζιαι δεν το γυρίζει η γλώσσα του να πει "Κυπρίες, Κύπριοι". Αλλά κόπτεται περί της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέσπα...
Τι σημαίνει λοιπόν το "είμαι έλληνας", "είμαι κυπραίος",  "είμαι ζουλού" κλπ.;
Κατ'αρχήν υπάρχει η γλώσσα. Εν το βασικό γνώρισμαν. Όταν είσαι ας πούμεν Βρυξέλλες τζιαι ακούεις μέσα στο πλήθος έναν "κόρηηηηηηη", ε, μάλλον πρόκειται περί "κυπραίου". Εκτός τζιαι αν είναι φιλιππινέζα που γεννήθην Κύπρον. Go figure.
Μετά είναι η φάτσα. Ας πούμεν όταν δεις έναν "μαυρήν", μάλλον κόφκει που καμμιάν Αφρικήν. Αλλά επειδή η Αφρική εν πολλά κομματούθκια, όπως επιτάσσει η ιερότητα του εθνικισμού, πρέπει μετά να πεις αν εν νιγηριανός, γκανέζος, κογκολέζος κλπ. Μετά θωρείς τον Ησαϊαν Ματιάμπα ή τον Σοφόκλην το Σκορτσιανίτην τζιαι συγχίζεσαι τέλεια.
Τι άλλον; Α, ναι, η θρησκεία. Ας πούμεν, οι έλληνες τζιαι οι κυπραίοι (υποτίθεται ότι) εν χριστιανοί ορθόδοξοι. Έχουμεν τα λεγόμενα "ελληνοχριστιανικά ιδεώδη". Μετά θωρείς τα αποκεφαλισμένα που τους χριστιανούς αγάλματα της ελληνικής αρχαιότητας τζιαι εν φκάλλεις άκρην.
Εξόχως "συγχιστικά" τούτα ούλλα. Υπάρχει τζιαι η θεωρία ότι "έλληνας (ή ζιμπαπουανός ή θιβετιανός  κλπ.) γενιέσαι, δεν γίνεσαι". Κάτι που ενδεχομένως να παραπέμπει στην ύπαρξην "εθνικού γονιδίου" Έννεν τούτα που μας ελαλούσαν τζιαι στο σχολείον, δίπλα που τα παραμύθκια περί αόρατων φιλαράκων στον ουρανόν, ότι επιάνναν ας πούμεν οι τούρτζιοι τα ελληνόπουλα για γενίτσαρους αλλά κάποια στιγμήν εξυπνούσαν τζιαι ενιώθαν έλληνες πάλε.
Εν ξέρω παίδες. Εγώ θεωρώ ότι εν πολλά πιο απλόν να πω ότι είμαι απλά άθρωπος. Ή καλλίττερα ότι είμαι απλά έναν ον πάνω σ'έναν πλανήτην σε έναν αχανές σύμπαν που μόλις αρκέψαμεν να κατανοούμεν. Ελπίζω να μεν καταρρίπτω επωδύνως διάφορα στερεότυπα.
Ώσπου να μεν έχω έτσι ανησυχίες, stay cool and keep rocking!

1 σχόλιο: