Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είναι περί λύσης οι διαπραγματεύσεις......


....αλλά περί συμφωνίας. Ποττέ καμμιά συμφωνία δεν επιφέρει λύσεις αλλά η εφαρμογή τζιαι η σταδιακή αναθεώρηση της, ώστε να καταστεί τελικά "βιώσιμη τζιαι λειτουργική". Για να εφαρμοστεί φυσικά,πρέπει πρώτα να υπογραφεί. Κατά προτίμησην όσον ζουν οι άμεσα επηρεαζόμενοι (π.χ. πρόσφυγες).

Ο κ. Πουργουρίδης λαλεί τα πολλά σωστά σε εχτεσινόν του άρθρο:

"Όλες οι πτυχές του Κυπριακού είναι χιλιοσυζητημένες. Εκείνο που χρειάζεται για να οδηγηθούμε σε λύση δεν είναι συνομιλίες αλλά πολιτική βούληση και τόλμη. Η στάση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ του επιτρέπει να κοιτάξει το μέλλον και να αγνοήσει τους προπαγανδιστές που πιο πάνω ανέφερα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ας έχει αδιάκοπα στο μυαλό του τα σοφά λόγια του Αβραάμ Λίνκολν: «Κάνω το καλύτερο που ξέρω, το καλύτερο που μπορώ. Κι εννοώ να συνεχίσω να πράττω έτσι ώς το τέλος. Αν το τέλος με δικαιώσει ό,τι κι αν λέγεται εναντίον μου δεν θα μετρήσει. Αν το τέλος δείξει πως έκανα λάθος, 10 άγγελοι να ορκίζονται πως είχα δίκαιο δεν θα κάνει καμιά διαφορά".

Ούλλοι τούτοι οι οποίοι ψάχνουν δικηγορίστικες έννοιες, νομικισμούς τζιαι λογοπαίγνια προσπαθώντας με νύshια τζιαι με δόντια να αποτρέψουν τζιαι να καταστρέψουν άλλην μιαν ευκαιρίαν για συμφωνία, προφανώς εν έχουν την απαιτούμενην αντίληψην της παρέλευσης του χρόνου. Εννά αποπειραθώ να τους βοηθήσω νάκκον στέλλοντας τους να ρίξουν μια μμαθκιάν στο εξής:


Τούτοι οι αθρώποι, οι οποίοι βρίσκουν τόσες προφάσεις για να αποθαρρύνουν τους "αναποφάσιστους", πιθανώς να αναμένουν κάποιο "θαύμαν", όπως η εξάλειψη των Τούρκων ή η επικράτηση του ελευθεριακού κομμουνισμού, τζιαι ύστερα θωρούμεν, διότι έτσι εννά έχουμεν το "πάνω shιέριν". Ή απλά δεν τους συμφέρει να αλλάξει η κατάσταση, βολεύκουνται μια χαρά έτσι σκέδιον, νιώθουν πιο "ασφαλείς". 
Εμέναν η προσέγγιση μου εν διαφορετική. Δεν αναμένω "θαύματα", αφήννω τα για τους θρησκόληπτους. Ούτε με "βολεύκει" η παρούσα κατάσταση,ούτε τη θεωρώ πιο "ασφαλήν". Τζιαι θέλω να συμφωνηθεί κάτι "εχτές", ώστε μετά να αφεθεί η ζωή να ακολουθήσει το δρόμον της, χωρίς G3 στα ερμάρκα τζιαι στρατόπεδα στα δάση.

Για όσους λοιπόν εν "αναποφάσιστοι" (που εν οι shιειρόττεροι που ούλλους), προτιμώ να παραθέσω πιο χειροπιαστά κίνητρα:

Το βορειοδυτικόν άκρον της Κύπρου. Δεν το απασχολεί ούτε αν "ανήκει" σε κάποιον, ούτε αν είναι "κατεχόμενο"
Όψη της θάλασσας της Τζιερύνειας. Δεν την απασχολεί αν εξαερωθείτε αναμένοντας "δίκαιη λύση"
Όψη της θάλασσας της Μόρφου. Δεν την απασχολεί αν θα "παρθενογεννηθείτε"
Η ζωή εν αποτελείται που έναν μάτσον κολόχαρτα μιας κάποιας συμφωνίας κάποιων ηλίθιων homo sapiens που νομίζουν ότι κάτι εν στο σύμπαν. Όσον πιο γλήορα το συνειδητοποιήσουμεν, τόσον πιο γλήορα θα εκλείψουν τα "Κυπριακά", τα "Παλαιστινιακά", τα "Συριακά", οι "ταξικοί πόλεμοι", οι "απολιτίκ", οι "υπερπολιτίκ" κλπ. κλπ.

Καθώς επερπατούσα στους βράχους του ακρωτηρίου του Κορμακίτη, κλαψουρίζοντας που μέσα μου για άλλη μια φοράν περί του ήνταλως έγινα 40 για να αξιωθώ να το δω, ήρτεν μου στο νου το εξής τραγουδάκιον, που εν κομματάρα:



Ώσπου να μεν νιώθω πλέον ξένος στον "τόπον μου", stay cool and keep rocking!

16 σχόλια:

  1. Η ζωή εν αποτελείται που έναν μάτσον κολόχαρτα μιας κάποιας συμφωνίας κάποιων ηλίθιων homo sapiens που νομίζουν ότι κάτι εν στο σύμπαν.

    Ωραία θέση. Προτεινω να πιασουμεν τζαι το επικαιροποιημένο μνημόνιο, που δεν ειναι παρά ενα μάτσο κωλόχαρτα όπως η κάθε υπογεγραμμένη συμφωνία, τζαι να πάμεν στο προεδρικό να το τρίψουμεν μες τα μουτρα του Νικού τζαι του Νικολάκη τζαι να τους πούμε το πιο πάνω...

    Είπαμεν πως το ερωτηματολόγιο που απάντησες στο φέισμπουκ, έδειξεν σε αριστερόν, αλλά εν τζαι εν αναγκη να το παρακάμεις! :)

    Εθυμισες μου τον Τσίπρα τωρά που στες εκλογες για να πιασει ψηφους ελάλεν: Από αύριο το Μνημόνιο δεν θα υπάρχει, θα το καταργήσει ο λαός με την ψηφο του.

    Εν εσιει ετοιμο τζαι απροϋποθετο ΝΑΙ πλεον! Αν η κυβερνηση και οι γυρών της επανενωτικοί, αληθινα νοιαζουνται για την επανενωση του λαου, θα πρεπει να το αποδειξουν εμπρακτα.

    Αρχιζοντας που τουτον: Ο λαος εσιει το δικαιωμα να ασκησει πιεσεις για μια λυση όσο το δυνατο πιο καλή. Το να τρομοκρατουμεν τον κοσμο, να πει ΝΑΙ χωρις απαιτησεις τζαι να σκασει εννεν ο πλεον δημοκρατικος τρόπος.

    Εν θα φτασουμε στο σημειο, οπως καμνουν οι απορριπτικοι που εν θελουν να το συζητησουν καν να μας λαλουν τωρά το ίδιο τζαι οι επανενωτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση κάμνει θκιό βασικά points (Που λεν τζιαι στα αγγλικά χωριά):
      1. Πρόκειται περί συμφωνίας τζιαι οϊ λύσης. Η λύση θα έρτει μετά τη συμφωνίαν.
      2. Ο χρόνος που περνά εν η κύρια, αν οϊ η μόνη παράμετρος που πρέπει να βαρεί στη φιλοσοφίαν τζιαι τες επιλογές μας όσον αφορά στο κυπριακό.

      Οπότε, έλυσεν τον η μίλλαν μου το λαόν που εννά "τρομοκρατηθεί". Εψήφισεν συγκεκριμένον πρόεδρον να χειριστεί τες "τύχες" του, ενώ θα έshιει (δυστυχώς κατ'εμέναν διότι εν τον έχω άξιον) τζιαι τη δυνατότητα δημοψηφίσματος. Οπότε δικαιολογίες τζιαι μάνα μου ρε γιοκ.
      Αν έshιει αρχίδια, ας κάμει τους συμβιβασμούς του μέσα που μιαν έτσι τζι'αλλιώς κακή συμφωνίαν, τζιαι ας "πιέσει για τη λύση" μετά, όταν έρτει στην καθημερινότηταν του. Όπως θα έπρεπεν να πιέζουμεν ούλλοι μας ήδη για να ππέσει τούτον το σάπιον σύστημαν.

      Διαγραφή
  2. ως τζαι πανω στο χαρτκορ θέμα σου που λαλείς ότι είσαι ένθερμος τζαι γράφεις τζαι τόσο σκληρά (αχ καλέ ;) πάλε μεινίσκεις στις αμπελοφιλοσοφίες όπως πάντα

    πάλε περιμένεις που άλλους να κάμουν τζείνα που εσύ τάχα λαλείς ότι πρέπει να γίνουν

    αν δεν είσαι απλά κλανιάναρος κάμε κάτι πρακτικό τζαι έβρε συνοδοιπόρους σου τζαι αυτοοργανωθείτε κάμετε καμιά συνάντηση να δείτε πως εννα ενεργήσετε

    ώσπου να το κάμεις στέι αμπελοφιλόσοφος εντ κιπ κλάνειν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρά που μου τα είπες τούτα θα πάω κατευθείαν να ππέσω με τες κλάτσες φιλούδιν.

      Διαγραφή
    2. Τσίμπα τζιαι έναν τραγουδάκιν, ειδικά αφιερωμένον σε αθρώπους που ούλλη μέρα χουμίζουνται για τη "σημασίαν" τους:

      http://www.youtube.com/watch?v=0XoyDqFy5pU

      Διαγραφή
    3. εν καλά να τζοιμάσαι με τις κλάτσες πάντως τωρά που εν κρυάδες... είδες τι καλό που σου κάμνω

      Διαγραφή
    4. Σίουρα ούλλον τζιαι κάποιον "καλόν" φκαίννει πάντα που ούλλες τες καταστάσεις. Εν καθαρά θέμαν στάσης να το αντιληφθείς.

      Διαγραφή
  3. Ο OSR εν έκλασεν ποττέ του. Τωρά εν δίπλα που τον subcommndante Marcos τζιαι κλέφτει wifi που τον Carlos Sims για να γράψει τούτα τα σχόλια!
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσφατα είχαμεν άλλον έναν "δια ζώσης" με τον OSR. Παλιά το φτύσιμον εγίνετουν κυρίως διαδικτυακά. Πλέον επεκτάθηκεν τζιαι στο τετ α τετ. Κάποιους μπορεί να τους αρέσκει τούτον, κοινώς να τους τραβούν αθρώποι που τους φτύνουν. Εμέναν οϊ τζιαι τόσον...

      Διαγραφή
    2. κατακρίβειαν εν 3g που έχουμεν με τον μάρκος τζαι τους άλλους συντρόφους τζαι πιάνουμεν απεριόριστον ίντερνετ αφού ένας σύντροφος εν σούπερ χακερ τζαι εκατάφερεν τζαι έσπασεν τους κωδικούς των παλιοκαπιταλιστών.....

      πάντως η αλήθκεια είναι ότι λόγω διατροφής με τους συντρόφους κλάνουμεν πολλά τζαι τούτον φανερώνει ότι σίουρα οι παλιοκαπιταλιστές ψεκάζουν μας που τον ουρανό ....

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι επήα τζιαι ποτζιεί στον εξολοθρευτήν των κακομούτσουνων, εν τζιαι τούτη μια στάση, γιατί να ελπίζεις όταν εν τόσον πιο "ρεαλιστικόν" να είσαι απαισιόδοξος.

      Διαγραφή
    2. http://stratrisks.com/geostrat/9247

      http://stratrisks.com/geostrat/14653

      Διαγραφή
    3. THE WHITE HOUSE
      Office of the Press Secretary
      FOR IMMEDIATE RELEASE
      February 11, 2014

      Statement by the Press Secretary on Cyprus

      Ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη σημερινή συνάντηση των δύο Κυπρίων ηγετών, του κ. Νίκου Αναστασιάδη και του κ. Ντερβίς Έρογλου και την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Το Κοινό Ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε από τους δύο ηγέτες αντικατοπτρίζει ένα πνεύμα συμβιβασμού και θέτει στέρεα θεμέλια σε συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε λύση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τους δύο ηγέτες για το κουράγιο και το όραμα που τους επέτρεψαν να καταλήξουν σε συμφωνία σε αυτό το σημαντικό ανακοινωθέν, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές αρχές που θα καθοδηγήσουν την περαιτέρω εργασία τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν επίσης τον εποικοδομητικό ρόλο που έπαιξαν σε αυτή την προσπάθεια η Τουρκία και η Ελλάδα, υπό τον Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, καθώς και άλλους διεθνείς παράγοντες. Η διαίρεση της Κύπρου διήρκησε πάρα πολύ. Μέσω της λύσης οι δύο κοινότητες θα συνειδητοποιήσουν τις πλήρεις δυνατότητές τους, με αυξημένη σταθερότητα και οικονομική ευημερία για όλο τον πληθυσμό του νησιού. Ενθαρρύνουμε τα μέρη να εργαστούν γρήγορα για να επιλύσουν τα εκκρεμούντα βασικά θέματα και να πετύχουν μια λύση που θα επανενώνει την Κύπρο ως μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία το συντομότερο δυνατό.
      Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για ένα πακέτο τολμηρών και καινοτόμων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και άλλων εποικοδομητικών προτάσεων, που έχουν την δυνατότητα, όταν συμφωνηθούν και εφαρμοστούν από τα μέρη να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας και να αποκαταστήσουν την πίστη στις προσπάθειες για λύση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εμπλακούν σε διπλωματία με όλους τους εμπλεκομένους για να διερευνήσουν πιθανές πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύουν τις συνομιλίες για λύση, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη μελλοντική αναζωογόνηση της περιοχής της Αμμοχώστου όταν συμφωνηθούν από τις δύο κοινότητες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την υποστήριξή τους για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά και αναπτύσσει τους πόρους της στις υπεράκτιες της περιοχές. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της πρέπει να μοιραστεί δίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης. Υπογραμμίζουμε τη σημασία διατήρησης ειρήνης και ασφάλειας στην Κύπρο, γύρω από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να αποφύγουν απειλές ή άλλες πράξεις, ή δηλώσεις που κλιμακώνουν την ένταση.

      Διαγραφή
  5. Σημαντική η διαφορά λύσης και συμφωνίας - καταγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ξέρεις το τζιαι που τες δουλειές...άλλον το συμβόλαιον τζιαι άλλον η υλοποίηση....

      Διαγραφή