Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σαπίζουσες θρησκείες

Η παρούσα ανάρτηση ΈΠΡΕΠΕΝ να γίνει μετά την εψεσινή συναυλίαν των Rotting Christ, στην οποίαν είχα την τύχην τζιαι το προνόμιον να παρευρεθώ. Απλά στον τίτλον είπα να μεν βάλω "Σαπίζων Χριστός", οϊ γιατί με επιάσαν οι ευαισθησίες αλλά είπα "άτε, μεθαύριον εν τα γενέθλια του φανταστικού μας φιλαράκου, ας φανώ large". Anyway...
Πρώτη φορά εθώρουν τα κοπέλια, τα οποία εν ελληνάρες τζιαι πραγματικά παίρνουν τόπους. Το background  τους εν εντυπωσιακόν, όντας έναν που τα μακροβιότερα συγκροτήματα του είδους. Ξεχωρίζω πόσον μάγκες είναι που το εξής απόσπασμαν της διαδρομής τους:

"Το Νοέμβριο του 1999, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκάρυ Μπάουερ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του συγκροτήματος, ως αντικαθολικούς. Ο Σάκης Τόλης, απαντώντας, δήλωσε: "Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι, όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δε σημαίνει ότι, κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά".
Σε ένα φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι Megadeth και οι Rotting Christ, η συμμετοχή των δεύτερων ακυρώθηκε, καθώς ο τραγουδιστής των Megadeth αρνείτο πεισματικά να παίξει μαζί τους, λόγω του ονόματός τους."

Respect!! Κάτι που φυσικά έχασεν ο Dave Mustaine αφού εφάνην τόσον συντηρητίκλας τζιαι κολλημένος ώστε να αρνηθεί να παίξει μαζί τους. Τιμή σου ρε, αν επαίζαν τζιείνοι μαζί σου.
Ακολουθεί ενδεικτικόν τραγουδάκιον τους, το οποίον ήταν έναν που τα πολλά που μου αρέσαν εχτές.


Ώσπου να τους ξανακούσω ζωντανά, stay cool and keep rocking!

6 σχόλια:

  1. Ασπάζομαι τα θρησκευτικά σου φρονίματα αλλά οι χαρακτηρισμοί δεν μου αρέσκουν όταν αφορά άτομα σεβαστά σε άλλους. Δεν μου αρέσκει το όνομα Ροττινγκ Κραιστ όσον δεν θα μου άρεσκεν το Ροττινγκ Μπουτα ή ξέρω γω. Τζε για να το φέρω στο γήπεδο σου, πάντα μαλλώννω με τον παπά μου γιατί όταν πρόκειται να μιλήσει για σιύλλο, ποττέ δεν λέει σιύλλος αλλά βρωμόσιυλλος. Τζε το επιχείρημα μου είναι "για σενα εν βρωμόσιυλλος αλλά για τον άλλον εν σαν το παιδί του..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το πιο εύκολο πράμαν στον κόσμον θα ήταν να πω "έshιεις δίκαιον", εξάλλου έshιει κοτζιάμ πρόνοιες στες χάρτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περί του "σεβασμού στο θρήσκευμα" κλπ.
      Αλλά....
      Κατ' αρχήν να αθθυμίσω δαμέ μιαν ανάρτηση μου τζιαι το πόσο διαφορετικές θεωρώ τες έννοιες "πίστη" τζιαι "θρησκεία":

      http://woofisarfkai.blogspot.com/2013/07/blog-post.html

      Τζιαι όπως εσύ πολλά όμορφα έβαλες παράδειγμαν, (αν τζιαι αμφιβάλλω κάπως για το πόσον εύστοχον είναι), θα σου βάλω εγώ ακόμα έναν:

      "Σέβομαι" το δικαίωμαν κάποιου να πιστεύκει ότι "έshιει πνεύματα" τζιαι ότι ευχαριστεί τα αν χορεύκει τίτσιρος γυρόν που μια φωθκιάν πετάσοντας πάνω του άσπρην πούτραν. Σταματώ να σέβουμαι το συγκεριμένο "δικαίωμαν", όταν προσπαθήσει να με πείσει ότι καλά κάμνει, χωρίς αποδείξεις, μάλιστα νιώθω ότι έχω εγώ δικαίωμαν να τον χλευάσω. Έχω δε ακόμα πιο μεγάλο δικαίωμαν να τον φκάλω πελλόν όταν πάει να πείσει ανήλικα μωρά περί της "πίστεως" του, πόσον μάλλον όταν τα μωρά τζιείνα εν δικά μου...
      Ας πούμεν ότι ούτε με τους Rotting Christ, λόγω ιδιοσυγκρασίας, συμφωνώ, ας πούμεν εν ακραίοι. Αλλά εν "καλλιτέχνες". Τζιαι όπως ξέρουμεν, σαν "προοδευτικοί" αθρώποι, η "τέχνη" εν γνωρίζει όρια...

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Είσαι καλλιτέχνης να πούμεν; Με τι ασχολείσαι εκτός από το να βρίζεις τον Χριστό ακούγοντας τέτοια συγκροτήματα;Ή εξαντλείται εκεί η "δημιουργικότητά" σου;;

      Διαγραφή
    2. Εν θα σου δώσω λοαρκασμόν για το "τι είμαι" ούτε για το "με τι ασχολούμαι", για τον απλό λόγον ότι δεν έχουν σχέσην με τη συζήτηση. Με το να ακούω οτιδήποτε ΔΕΝ βρίζω κανέναν, αλλά εξασκώ ένα δικαίωμαν, εκτός τζιαι αν σε ενοχλούν έτσι δικαιώματα, για τα οποία οι "εκπρόσωποι" του φανταστικού σας φίλου εστέλλαν αθρώπους στην πυράν στο όνομαν του.
      Ο Χριστός ΔΕΝ τεκμηριώννεται καν ιστορικά, ψάξε το αν έshΙεις το κουράγιο. Οπότε η άσκηση κριτικής (διότι περί τούτου πρόκειται) στα παραληρήματα της θρησκείας που τον χρησιμοποιεί, σε ούλλες της τες εκφάνσεις (ορθόδοξη, καθολική, προτεσταντική τζιαι shιήλιες θκιό άλλες) οϊ μόνον εν δικαίωμαν αλλά τζιαι αυτονόητη πράξη αντίδρασης, στον προσηλυτισμόν που ασκείται παντού υπέρ της.

      Διαγραφή