Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

"Μυστήριαι αι βουλαί του "Κυρίου"

Εβρέθηκα εχτές το πρωίν στον "ιερόν ναόν" του Αγίου Θεράπου στο Λυθροδόνταν για το μνημόσυνον των παππούδων μου (τζιαι την παρέαν μετά φαγητού τζιαι ποτού που θα ακολουθούσεν). Στο χώρον "επροίστατο" ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος έκοψεν τζιεικάτω για να τιμήσει το θάνατον ενός πραγματικά τσιάκκου παπά της περιοχής (εξανάπα το ότι αν τζιαι άθεος εν έχω πρόβλημαν με τους απλούς παπάδες, που παντρεύκουνται, κάμνουν σεξ, μωρά κλπ. αλλά με τους άγαμους, καριερίστες "ιεράρχες"). Ο εν λόγω τσιάκκος παπάς, ο οποίος προφανώς τζιαι καλός άθρωπος ήταν, τζιαι αγαπητός που τους αθρώπους της ενορίας του, επέθανεν με ιδιαίτερα τραγικόν τρόπον, όπως περιγράφεται δαμέ.
Η αναφορά του Αθανάσιου για τον θάνατον του πατήρ Μιχάλη (συνονόματος τζιόλις) ήταν "Μυστήριες οι βουλές του υψίστου, ο οποίος επέλεξεν να πάρει κοντά του τον αγαπητόν αδερφόν μας κλπ. κλπ.)". Η γνωστή πιππίλλα των απανταχού θεϊστών όταν εν μπορούν να εξηγήσουν πως ο "ύψιστος" φαίνεται τόσον μαλάκας (για να μεν πω πιο βαρετές κουβέντες) ώστε να αφήνει να πεθάνει ένας καλός άθρωπος αφήνοντας ορφανά ένα σωρόν κοπελλούθκια.
Δείτε άλλα θκιό ωραία παραδείγματα των "μυστηρίων βουλών" του εν λόγω μαλάκα:




Χρειάζεται πολλά κιλά, να μεν πω τόνους στερεοτύπων για να εξακολουθείς να πιστεύκεις ότι υπάρχει επουράνιος πατερούλλης ο οποίος μπορεί μεν, δεν ασχολείται δε, να αποτρέψει έτσι πράματα. Αλλά κατά τα άλλα εν "πανάγαθος, πάνσοφος τζιαι παντοδύναμος". Ρε παραιτάτε μας!

Ώσπου να μας παραιτήσουν, stay cool and keep rocking!

2 σχόλια:

  1. ουφ, μέγα θέμα. Κοίτα στον επουράνιο πατερούλη με τη συμβατική έννοια, όποια και να είναι αυτή (χριστιανορθόδοξη, ρωμαιοκαθολική. του Βούδα, το Ισλάμ του Αλλάχ, του Δία ή του Αφρικανού Θεού της Βροχής τζιαι ξέρω γω κουέντες), τζιαι γω δυσκολεύομαι λίγο να πιστέψω, να σου πω την αλήθεια. Απο την άλλη, σέβομαι απίστευτα, μερικές φορές ζηλεύω κιόλας, αυτούς που καταφέρνουν να πιστέψουν σε κάτι. Και δεν έχω καταλήξει στο ποια ομάδα τελικά είναι η πιο ήρεμη στην καθημερινότητά της, η πιστή ή η "'άπιστη". Έχει να κάνει με τον άνθρωπο και δεν είναι θέμα πίστης; Big issue.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαδρομή στο θέμαν "πίστη" εν καθαρά προσωπική αλλά μπορώ να σου πω προκαταβολικά ότι εν έshιεις τίποτε να ζηλέψεις που κανέναν "πιστόν". Για να μεν λαλώ τα ίδια, δες δαμέ μιαν σχετικά πρόσφατην ανάρτηση μου περί "πίστεως":

      http://woofisarfkai.blogspot.com/2013/07/blog-post.html

      Δαμέ για το πόσον υποκριτής εν ο μέσος "πιστός":

      http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/11/blog-post_5.html

      Δαμέ κάτι πιο φιλοσοφικόν που δείχνει το βαθμόν αυταπάτης μας ως είδος ότι είμαστεν "κατ'εικόναν τζιαι ομοίωσιν" κάποιου αόρατου φιλαράκου.

      http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/07/blog-post_16.html

      Έχω τζι'αλλες αλλά κάτι μου λαλεί ότι επαράκαμα το ήδη. Στη διάθεση σου για περεταίρω συζήτηση.

      Διαγραφή