Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Θρησκευόμενοι τζιαι πιστοί αλά καρτ...


Με όποιον "χριστιανόν" μιλήσεις (σε εισαγωγικά διότι πραγματικοί "χριστιανοί" αμφιβάλλω αν υπάρχουν) τζιαι εν στοιχειωδώς συζητήσιμος (εν αναφέρουμαι σε κάτι περιπτώσεις, που εν πολλές, οι οποίοι ας πούμεν παίρνουν στην κυριολεξίαν κάθε λέξην που την βίβλον - παλαιάν τζιαι νέαν) τζιαι καταδείξεις του τες μέχρι γελοιότητας αντιφάσεις τζιαι πεπερασμένες αντιλήψεις που επανειλημμένα τζιαι καθημερινά προβάλλουνται που τους εκπροσώπους της θρησκείας (π.χ. η θέση της γυναίκας, οι ομοφυλόφιλοι κλπ.), απαντούν σου με το "ε μα τζιείνα εν που άλλες εποχές, τωρά εν τζιαι πιστεύκουμεν τα κλπ.". Εν "αλά καρτ" δηλαδή η πίστη τους, θκιαλέουν τάχα ότι τους αρέσκει τζιαι τα υπόλοιπα, οϊ πως τα πολεμούν με κάποιον τρόπον μπας τζιαι "εκσυγχρονιστεί" η θρησκεία τους, αλλά κουντούν τα κάτω που το χαλίν τζιαι πνάζουν. Οι δε παραπάνω που τούτους τους αλα καρτ πιστούς αμφιβάλλω αν έχουν καν κάμει τον κόπον να θκιαβάσουν το εγκόλπιον της θρησκείας τζιαι του δόγματος στο οποίον "μετά φόβου" θεού πιστεύκουν.
Ακόμα τζιαι τούτοι οι τύποι που λαλείτε, οι "αλά καρτ" πιστοί  (γεννικά, οϊ μόνον οι χριστιανοί) αλλάσσουν φύλλον όταν πρόκειται για άλλες "θρησκείες". Κατ' ακρίβειαν, τες άλλες "παρόμοιες" θρησκείες, δηλαδή χριστιανισμόν, μουσουλμανισμόν, τζιαι εβραϊσμόν. Βασικά τζιείνα με τον Ιεχωβάν σε διάφορες εκδόσεις.
"Μα άκουσες νάμπου κάμνουν οι ισλαμιστές; Κόφκουν σιέρκα κλπ. Οϊ μάνα μου, ευτυχώς που  είμαστεν γριστιανοί τζιαι στέλλουμεν μόνον τους ππούshτιες στην κόλασην κλπ". Τζιαι εξεγείρεται η "συνείδηση" τους τζιαι απορούν "μα γιατί έσιει έτσι κόσμον φανατικόν" κλπ. Τζιαι μετά πάσιν τζιαι φιλούν το σιέριν του παπά "γιατί εν έθιμον".


Έχω λοιπόν να πω το εξής σε τούτους τους αθρώπους: Τζιείνα που νομίζετε ότι "εξεπεράσετε" τάχα μου στες γραφές της θρησκείας σας έννεν εσείς που τα εξεπεράσετε αλλά η ανθρωπότητα ως σύνολον. Με το να γίνει πιο μορφωμένη, πιο συνειδητοποιημένη για τον κόσμον γυρόν της, πιο ταπεινή στο πως τον ερμηνεύκει, πιο διψασμένη για πραγματικήν γνώσην βάσει τεκμηρίωσης. 
Για να μπορείτε εσείς να κάμνετε "αλά καρτ" επιλογές που την βίβλον,το κοράνιν ή το ταλμούδ επειδή έσιει τζιαι "νεκατσιαστικά" πράματα τζιειμέσα τζιαι εν γουστάρετε ως "εκσυγχρονισμένοι" πιστοί επέθανεν κόσμος τζιαι κοσμάκης τζιαι πεθανίσκει ακόμα που τον θρησκευτικο/κοινωνικόν φονταμελισμόν κάποιων ομοϊδεατών σας (στο θέμαν πίστης/ θρησκείας για να μεν σας προσβάλουμεν).
Αν τούτον εν σας προβληματίζει έστω τσας ώστε να εκσυγχρονιστείτε πραγματικά απαιτώντας η κάθε θρησκεία στους χώρους λατρείας τζιαι μόνον, είσαστεν συνυπεύθυνοι για κάθε γυναίκαν που κρούζει με οξέα επειδή "ατίμασεν την οικογένειαν" ή ακόμα τζιαι για κάθε θρησκόληπτον τραμπουκκισμόν έξω που θέατρα τζιαι χώρους γνώσης τζιαι πολιτισμού. Σόρρυ τζιόλις.

Ώσπου η βίβλος, το κοράνιν τζιαι άλλα "ιερά βιβλία" να μπουν τζιαμέ που πρέπει (δηλαδή στο τμήμαν "παραμύθκια" της βιβλιοθήκης μας), stay cool and keep rocking!

16 σχόλια:

  1. καταπληκτικό κείμενο ρε φίλε. εγέλασα πολλά. έχει καιρό που είπα να μεν ασχολούμαι τζαι τάχα άηστους να πιστεύκουν ό,τι θέλουν αλλά απολαμβάνω πολλά να σε θκιεβάζω άμα ασχολείσαι με τούτο το θέμα.

    το περίεργο είναι που ενώ εν φυσιολογικοί άνθρωποι, κάποιοι μεγαλώνουν κοπελλούθκια, οδηγούν αυτοκίνητα, με επιχειρήματα όταν συζητούν άλλα θέματα, άμα προκύψει θέμα θρησκείας μπορεί τζαι να σου πουν ότι έσιει αόρατους άθρωπους με φτερά που μας προσέχουν άμμα ττουμπάρουμε. που την μιαν αστείο που την άλλην τραγικό!

    stay cool and keep rocking για να σε θκιεβάζω να σιέρουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε. Ήταν μάλλον θυμωθκιάρικον κείμενον, είσιεν μιαν συζήτησην ποτζιεί στης Μάνας ("Το σωστό") τζιαι "έπιασεν" με. Δυστυχώς μάλλον εν θα ξανασχολιάσω τζιαμέ. Κρίμαν γιατί η ίδια φαίνεται διαλλακτικός άθρωπος. Η ομήγυρη της όμως οϊ τόσον. Στο "τσαρδίν" μου όμως μια χαρά μπορώ να "ασχοληθώ".

      Διαγραφή
    2. έσιει μπλογκς που τα έφκαλα εδώ και μήνες που το reader μου...

      Διαγραφή
  2. φίλε γούφη είδες τι τραβάς άμαν λαλείς την άποψη σου χωρίς φόβο αλλά με πάθος

    οι γριστιανοί είναι το ίδιο πράγμα με τους απολίτικους χαβαλέδες που απλά ζουν στον κόσμο τους και απορρίπτουν την πολιτική δηλαδή την προσπάθεια και ουσιαστική πρακτική παρέμβαση στην κοινωνία για αξιοπρεπή διαβίωση

    ψυσιήν


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεν ξεχάννουμεν φίλούδιν ότι ως εσχάτως στο θέμαν καπιταλισμός τζιαι γω ήμουν καλά αραγμένος τζιαι βολεμένος. Έχουμεν "δουλειάν" ομπρός μας...

      Διαγραφή
  3. http://monosandalonefeloma.blogspot.com/2011/04/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχο φίλε. Πρέπει να προσέξω επίσης (προσωπικά τζιαι άλλωσπως) να μεν "ξαναβιδωθώ", απλά με άλλον τρόπον. Υπάρχουν αθρώποι θεϊστές τζιαι θρησκευόμενοι που εν "καλόπιστοι" όπως λαλαεί τζιαι ο OSR, θέλει "τέχνην" να μεν τους φοϊτσιάσεις τζιαι να την κάμουν με τους υπόλοιπους. Για την ώραν τουλάχιστον η πίστη νομίζω εν μέρος της εξίσωσης "άθρωπος". Την θρησκείαν όμως εν μπορώ πλέον να την ανεχτώ, τουλάχιστον οϊ σιωπηλά.

      Διαγραφή
  4. Woofis,
    Είπα σου τζι’ άλλες φορές να προσέχεις τες παρέες σου τζιαι που πας τζιαι μπλέκεις!!! “Όποιος νεκατώνεται με τα πίτερα, τρων τον οι όρνιχες”, λαλεί η Μάνα μου! Πάντως το top εν τούτον: «Το πρόβλημά σου αγαπητέ μου, είναι ότι είσαι αριστερός. Ως αριστερός, πιστεύεις ότι όλες οι φυλές είναι ίσες και ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι το ίδιο αξιοθαύμαστοι. Από εδώ ξεκινά το πρόβλημά σου.» [link: http://mana-mia.blogspot.com/2012/11/blog-post_5.html?showComment=1352131033734#c3050084401011711484] … Η αβανιά [τζιαι η τάτσα] έμεινε σου που τότες που ξεκίνησες να κουβενγκιάζεις μαζί με ΕΜΕΝΑ τζιαι τον Νέο!!!
    Είναι αλήθεια όμως ότι όσα έχουν ειπωθεί από διάφορους στα 2-3 τελευταία posts της Μάνας [κυρίως για τη μετανάστευση και τη θρησκεία] χρήζουν κοινωνιολογικής ανάλυσης για να μην πω και ψυχανάλυσης…
    Παρεμπιπτόντως, επειδή έχω μελετήσει την Βίβλο και σε βάθος και σε πλάτος [κατά τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια] έχω ολόκληρο κατεβατό για τες αντιφάσεις, την αναχρονιστικότητα και την αντι-επιστημονικότητα της. [Πέρσι έκαμα και μια μικρή εργασία για ένα course που παρακολουθούσα στο Πανεπιστήμιο με θέμα τον γάμο και με αναφορά στο επίμαχο απόσπασμα από την “Προς Εφεσίους Επιστολή” του Παύλου]…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε παιδί μου εφάν με οι κακές παρέες. Πάντως αν ήταν τούτα τα προβλήματα μου, θα ήταν χαρά να ήμουν "προβληματικός".
      Εξακολουθεί να με λυπεί το ότι τζιείνη η ομήγυρη (που περιλαμβάνει ας πούμεν τζιαι αθρώπους όπως ο Invictus που πρέπει να εν πολλά διαφορετικής πάστας blogger) εν τόσον δυσπρόσιτη σε απλές συζητήσεις. Εντάξει ομολογώ ότι γράφω κάπως "ειρωνικά", έως "εριστικά" αλλά αλοίμονον αν μια συζήτηση ήταν πάντα politically correct όταν εν τόσον χαώδης η ιδεολογική διαφορά.
      Όσο για τη Βίβλο φίλε, εν το λλιόττερον που τα προβλήματα του χριστιανισμού. Τουλάχιστον η παλαιά διαθήκη έσιει κάποιαν ιστορικήν έστω συνοχήν, όσον παραμύθιν τζιαι να έσιει γίνει. Αλλά δαμέ εν αμφίβολον αν μπορούν με στοιχειωδώς επιστημονικά/ ιστορικά κριτήρια να αποδείξουν ότι υπήρξεν ο Χριστός.

      Διαγραφή
  5. Άμα κάθεσε τζε συζητάς με άνθρωπο που δηλώνει οπαδός της Βίσσυ σημαίνει τραβά τα ο κώλος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραβά τα όντως. Όπως τζιαι όταν μαλλώννω με τους αριστερούς για τα μακαριο-γριβικά. Μαζόχας.
      Αλλά που την άλλην φίλε ο διάλογος μόνον με ομοϊδεάτες ή έστω μόνον με αθρώπους παρόμοιας συλλογιστικής (ακόμα τζιαι στη διαφωνίαν) εν έσιει την γοητείαν της αντιπαράθεσης με αθρώπους τόσον αντίθετους τζιαι διαφορετικούς ιδεολογικώς ή άλλωσπως. Έσιει μιαν γοητείαν ακαταμάχητην η σχετική "σύγκρουση", έστω τζιαι αν προκαλεί σχεδόν συνέχεια αγανάκτησην τζιαι στεναχώρκαν.
      Είπαμεν, μαζόχας...

      Διαγραφή
  6. Woofi, αρέσκεις μου πολλά. Λαλείς τα έτσι ώραία όπως θα έθελα να τα ελάλουν τζιαι γω. Σήμερα εμιλούν με έναν συνάδελφον για τους ανθρώπους που έχουν ικανότητα να βλέπουν στο μέλλον. Εκείνος εννούσε τους αγίους, εγώ έλεγα ότι παντού υπάρχουν άνθρωποι με ανοικτά τα μάτια της ψυχής τέλοσπάντων και βλέπουν πράγματα. Η ουσία έγκειται στην απάντηση του συνάδελφου. Δηλαδή ότι μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν τη χάρη!!!!
    ιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι. Ο παπάς μου εδιηγήθηκεν μου κάποτε μιαν ιστορίαν πουέναν ταξίδιν του με τη δουλειά στην Αίγυπτον. Κάποιαν στιγμήν επιάσαν την κουβένταν με τον θυρωρόν του ξενοδοχείου που εμείνισκεν τζιαι επήεν η κουβέντα στα της θρησκείας. Ο παπάς μου, αν τζιαι θρησκευόμενος ως τα σήμερα είσιεν διαλλακτικήν διάθεσην τζιαι είπεν του αθρώπου "μα ξέρεις παρά τες διαφορές μας στες θρησκείες μας, η αλήθκεια είναι πως ένας θεός υπάρχει". "Ναι" λαλεί του ο θωρωρός, έτσι πολλά σοβαρά. "Ένας θεός υπάρχει. Ο δικός μας".
      Εννοείται ότι που τότε ο τζιύρης μου έννεν τόσον εποικοδομητικός στα θρησκευτικά.

      Διαγραφή
  7. Έχω διαβάσει την ανάρτησή σου, όπως και την ανάρτηση της Μάνας και τα μετέπειτα σχόλια.
    Πιστεύω αλήθεια πως δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για τα συγκεκριμένα που πιστεύει ο καθένας μας. Κάποιοι έχουν την ανάγκη να νιώθουν πως υπάρχει κάτι ανώτερο, κάτι πιο δυνατό από τον άνθρωπο, στο οποίο θέλουν να στηρίζονται τις δύσκολές τους ώρες, να αποδίδουν τιμές στις καλές τους στιγμές. Κάποιοι άλλοι, δεν έχουν αυτήν την ανάγκη για τους δικούς τους λόγους. Δικαίωμά τους.
    Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τους πείσεις εσύ, που είσαι άθεος, ότι πρέπει να ενστερνιστούν τις απόψεις σου; Τζαι γιατί όσοι πιστεύκουν στην α ή β θρησκεία, πρέπει να σου επιβάλουν τζείνο που θεωρούν οι ίδιοι σωστό;
    Εν θα ήταν καλύττερα να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον,to stay cool and keep rocking;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα προφανώς εν επέτυχα να δείξω ότι λέμεν ακριβώς το ίδιον πράμαν: ότι η προσωπική πίστη εν ανάγκη (τζιαι ο άθεος "πιστεύει" σε κάτι) άρα δικαίωμαν. Είναι επίσης μια διαδρομή, αφού πολλές φορές ξεκινάς που κάπου τζιαι καταλήγεις κάπου αλλού. Τζιείνον στο οποίον εγώ αντιδρώ είναι η παρέμβαση της θρησκείας (τζιαι οϊ της πίστης, μεν μπερδεύουμεν τες έννοιες) στην "κοσμικήν"/ "εγκόσμιαν" ζωήν (ειδικά στα σχολεία που τρυφερές ηλικίες αλλά τζιαι αλλού όπως η πολιτική), όπου στερεί ακριβώς τούτον το πράμαν, την πραγματικήν ελευθερίαν επιλογής στο που τελικά θα πιστέψεις. Έχω θκιό πεντάχρονους γιούς τζιαι ήδη κυκλοφορούν με σταυρουδάκια τα οποία θεωρούν ότι προσέχουν τους, θέλουν να ανάφκουν τζερούθκια διότι εννά ευχαριστηθεί ο Χριστούλλης τζιαι ενίστανται όταν εν δεχτώ να φιλήσω τες εικονίτσες τους. Τούτον ΔΕΝ είναι σεβασμός ούτε της δικής τους ελευθερίας (διότι έννεν σε θέσην να αμφιβητήσουν) ούτε της δικής μου (που ως γονιός θεωρώ παραμύθκια εξουσίας ούλλες τες θρησκείες,ειδικά τες τρεις μονοθεϊστικές). Οπότε, οι θρησκείες στον τόπον τους, τζιαι εκτός που τα σχολεία, όπου πρέπει να διδάσκεται ΜΟΝΟΝ η τεκμηριωμένη αλήθκεια τζιαι οϊ οι ευσεβοποθισμοί κάθε πίστης. Το πολύν να κάμνουν "θρησκειολογία", ως μέρος της πολιτιστικής εξέλιξης του αθρώπου.
      Προσωπικά ΔΕΝ θα τους επιβάλω καμμιάν άποψην. Θα τους πω τη γνώμην μου όταν γίνουν έφηβοι, τζιαι θα τους τονίσω ότι μπορούν να επιλέξουν τι θα πιστεύουν αφού μελετήσουν τζιαι αισθανθούν οι ίδιοι, τζιαι οϊ κάποιος άλλος. Που τζιαμέ τζιαι τζιει ας γίνουν τζιαι κληρικοί, ποιος είμαι εγώ να τους εμποδίσω...

      Διαγραφή