Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Βίαιος από αγάπην

 


Είπεν ο άλλος έναν κακόγουστον, χοντροκομμένον, αναίσθητον, ότι θέλεις πε το, ανέκδοτον, τζ̆αι εσηκώστηκεν ο Will Smith τζ̆αι έδωκεν του μιαν γεμάτην πατσαρκάν μπροστά σε ούλλον ουσιαστικά τον πλανήτην. Ήταν τόσον αναπάντεχη η συμπεριφορά τούτη που οι παραπάνω ενομίσαν αρχικά ότι ήταν στημένον μέρος του show της απονομής των Όσκαρ για το 2022. 
Αν μη τι άλλον απόσπασεν λλίον την προσοχήν μας που το δράμαν στην Ουκρανίαν, αλλά σίουρα για τους λάθος λόγους. 
Το θέμαν εμονοπώλησεν την σημερινήν επικαιρότηταν τζ̆αι αρκετοί εκάμαν αναρτήσεις ή εγράψαν άρθρα online. Εξεχώρισα έναν που έδωσεν μιαν γυναικείαν/ φεμινιστικήν σκοπιάν του συμβάντος, με το οποίον συμφωνώ απόλυτα. Βάλλω το linkδαμέ αν τζ̆αι στο μέλλον μπορεί να μεν είναι διαθέσιμον. 

Για τούτον εννά παραθέσω κάποια αξιόλογα αποσπάσματα του, for posterity.

"Ο λόγος που ο Will Smith έριξε μπουνιά στον Chris Rock:

Σχολιάζοντας την σύζυγο του Will Smith, Jada Pinkett Smith, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας εξαιτίας του οποίου χάνει τα μαλλιά της, o Chris Rock είπε «Jada σ’αγαπώ, το G.I. Jane 2 σε περιμένει», αναφερόμενος στην ταινία των 90s που η Demi Moore είχε ξυρίσει το κεφάλι της. Ένα αστείο ομολογουμένως κακό, το οποίο όμως, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη βίαιη αντίδραση του Will Smith......



....Με βεβαιότητα θα πω πως αυτό είναι ένα αγαλματίδιο που ο Will Smith θα θάψει βαθιά σε κάποιο συρτάρι, αφού μπορεί το ταμπελάκι να λέει Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, αλλά όλοι ξέρουμε πώς το όσκαρ απονεμήθηκε στην τοξική αρρενωπότητα. Σε αυτό το τόσο δυνατό χαρακτηριστικό που πράγματι δίνει σε κάποιον την ικανότητα να υποκρίνεται μοναδικά, τον υπέροχο και στοργικό σύντροφο, που μόλις έδειξε πόσο ιππότης είναι. Πόσο αγαπά και προστατεύει τη γυναίκα του. Ασκώντας βία.....

....Όπως έγραψε και η συγγραφέας Glennon Doyle «Έλεος. Το να λες τη βία απόδειξη αγάπης; Όχι ευχαριστώ. Αυτή είναι μια επικίνδυνη ιδέα που τροφοδοτεί την ενδοοικογενειακή βία για πάρα πολλά χρόνια».....

.....Έχει κάποιος πειστεί ότι ο ηθοποιός αγαπά και τιμά τη γυναίκα του επειδή σηκώθηκε και χτύπησε τον Chris Rock κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης τελετής απονομής βραβείων της αμερικανικής τηλεόρασης; Θέλω να ελπίζω πως όχι. Η πεποίθηση ότι ο άντρας είναι ο αρχηγός και πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε τίμημα την οικογένειά του είναι ένα πατριαρχικό κατάλοιπο που φαντάζει μεν ρομαντικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθόλα προβληματικό. Το να καταδικάσεις μια δήλωση που θίγει τον άνθρωπό σου είναι ένα πράγμα. Το να χειροδικήσεις εναντίον κάποιου, με την πρόφαση ότι μίλησε άσχημα για τη γυναίκα σου, ρομαντικοποιεί τη βία και δικαιολογεί κάθε βίαιη πράξη που διαπράττεται στο όνομα της αγάπης......

.....Ο Will Smith είναι ένας ακόμα άντρας που ακολουθεί τον παραδοσιακό, πατριαρχικό ρόλο του alpha male. Εκείνον που τον καθιστά υπεύθυνο να σώσει την τιμή της οικογένειάς του με κάθε κόστος. Τι θα έλεγε ο κόσμος αν ο Smith καθόταν στη θέση του, και έπαιρνε απλά το Όσκαρ του όταν ερχόταν η ώρα, εκφράζοντας τότε τη δυσαρέσκειά του για το χιούμορ του Chris Rock; Θα είχαμε βγάλει ένα ακόμα τουβλάκι από το τζένγκα της κοινωνίας και τα στερεοτυπικά της θεμέλια. Τι συνέβη τώρα που θίχτηκε ο εγωισμός του, «τίμησε τα παντελόνια του» με μια σφαλιάρα και «γαλλικά» σε ένα event παγκόσμιας εμβέλειας, και στη συνέχεια βραβεύτηκε κιόλας; Έγραψε ιστορία ως ο πρώτος άνδρας που παρέλαβε το Όσκαρ Τοξικής Αρρενωπότητας. Αυτή σίγουρα δεν είναι μια στιγμή που θέλουμε να χειροκροτήσουμε."

Ώσπου να μεν ασκείται βία στο όνομαν της αγάπης, stay cool and keep rocking!

2 σχόλια:

  1. Μπορώ να πω ότι εξύπνησα ανάποδα σήμερα.... so....
    Δεν ξέρω αν το θέμα μας είναι η τοξική αρρενωπότητα και η βία ή
    η ανεγκέφαλη αμπαλατοσύνη που διακατέχει τον πλανήτη.
    Οπόταν μπορούμε να θεωρήσουμε κάτι σαν "κακό" αστείο και να το αφήσουμε ως εκεί. Ενώ θα μπορούσαμε να προβληματιστούμε για τους "μη-συνειρμούς" που μας διακατέχουν. Το γνωστόν εν βουττούμεν τη γλώσσα μας μες τον νουν μας ( αν έχουμε ) πριν να μιλήσουμε.
    Οπόταν, δεν ξέρω αν μια ππουνιά φέρνει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά σίγουρα το "Σταμάτα ρε μαλάκα" το οποίο μπορεί να εκφραστεί με βίαιο ή μη τρόπο, είναι μια φωνή που πρέπει να ακουστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βία ποττέ εν καταφέρνει τίποτε τζιαι υποσκάπτει το δίκαιον του χρήστη της. Επίσης, ο Will Smith τζιαι η γυναίκα του εν δημόσια πρόσωπα, τζιαι κανονικά έπρεπεν να εν κάπως πιο "χοντρόπετσοι" σε έτσι καταστάσεις. Άσε που εν παράδοση σε τέθκοιες απονομές η καυστική σάτυρα επί προσωπικού, ενώ εν πολλά σοβαρόν το ενδεχόμενον ο Chris Rock να μεν είσιεν ιδέαν για την αλωπεκίαν της συζύγου όταν έκαμεν το αστείον.

      Διαγραφή