Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόσιος θηλασμός

Μετά το ποιητικό ξέσπασμαν της προηγούμενης ανάρτησης, επιστρέφουμεν σε κάτι πιο "πιπεράτον", ήτοι τον θηλασμόν βρεφών σε δημόσιους χώρους. Την αφορμήν έδωσεν μου την μια κοπέλλα που, παρόλον την γνωρίζω μόνο μέσω facebook, θεωρώ την πολλά ενδιαφέρον τζιαι δυναμικόν άτομον. Τωρά τελευταία η κοπέλα τούτη προωθεί αρκετά συχνά την γνωστήν, φεμινιστικής θεώρησης, απαίτησην να θεωρείται φυσιολογικόν τζιαι κοινωνικά αποδεκτόν να κάμνουν οι μαμάδες το θηλασμόν των βρεφών τους σε κοινή θέα, χωρίς να δικαιούται ο οποιοσδήποτε (κυρίως τυχόν αυγουλομάτηδες άντρες) να επικρίνει με τον οποιονδήποτε τρόπον, άμεσον ή έμμεσον.
"Γιατί οι άντρες να μεινίσκουν topless με την μεγαλλύττερην ευκολίαν τζιαι να μεν δρώννει το αυτίν κανενού αλλά μόλις μια κορούδα δείξει νάκκον στήθος να γίνεται χαλασμός κόσμου" διερωτάται η φίλτατη, τζιαι η αλήθκεια δυσκολεύκουμαι να δώκω μονοκόμματην απάντηση. 
Τούτα τα θέματα έννεν άσχετα καθόλου με το θέμα "γυμνό" τζιαι το πως πλασάρουμεν ο καθένας το σώμαν του μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Εν προφανές ότι το ίδιο σώμα που θωρείς τίτσιρον μπροστά στον καθρέφτην του μπάνιου έshιει διαφορετικήν επίδρασην, ως θέαμαν, αναλόγως του περιβάλλοντος στο οποίον το εκθέτεις. Μέσα στο μπάνιον ή γενικά όταν το θωρείς μόνον εσύ, ή έστω εσύ τζιαι π.χ. η σύντροφος σου, εν προκαλεί πρόβλημαν, το αντίθετον μάλλον. Μέσα στη μέσην του δρόμου, ενδεχομένως να σε στείλει φυλακήν. Σε μιαν παραλίαν γυμνιστών εν οκ. Σε άλλες παραλίες οϊ. Στες ίδιες παραλίες μπορεί οι αθρώποι να κρύφκουν τα "επίμαχα σημεία" με τρόπον που τα αναδεικνύει παραπάνω παρά αν ήταν γυμνά, αλλά ο νόμος περί "προσβολής της δημοσίας αιδούς" εν παραβιάζεται.
Ο θηλασμός των βρεφών έννεν κάτι "πονηρόν", εν μια που τες πιο τρυφερές τζιαι ανθρώπινες εικόνες, πέραν της ευεργετικής επίδρασης του μητρικού γάλακτος στην υγείαν των μωρών. Η δε ψυχική διάθεση της μάνας κατά τον θηλασμόν είμαι σίουρος ότι απέχει παρασάγγας που τη διάθεσην ας πούμεν μιας γυμνόστηθης σε μιαν παραλίαν. Γιατί τότε εν θέμαν το να θηλάσει μια γυναίκα το μωρόν της δημοσίως;
Υπάρχουν θκιό διαστάσεις στο θέμαν κατ' εμέναν. Αφού μιλούμεν καθαρά για τες περιπτώσεις όπου ο θηλασμός πρέπει να γίνει σε δημόσιο χώρο, τότε πρόβλημαν μπορεί να υπάρξει μόνο σε θκιό περιπτώσεις: 1) αν η ίδια η μάνα εν νιώθει άνετα να την δουν γυμνόστηθη 2) αν κάποιος ή κάποιοι που τους παριστάμενους εν νιώθουν άνετα να την θωρούν. Στην πρώτην περίπτωσην η μάνα προφανώς εν μπορεί να απαιτήσει που τους άλλους να την αφήκουν μόνην της, ο χώρος εν δημόσιος τζιαι δικαιούνται να μείνουν. Οπότε ή θα καταπολεμήσει τη συστολήν της είτε θα πάει κάπου να εν μόνη της. Στη δεύτερην όμως περίπτωσην, τζιαι εφόσον εν προνοείται που το νόμον να γίνεται ο θηλασμός "ιδιωτικά" (αφού εν προκαλεί "προσβολήν δημοσίας αιδούς") τότε κανένας εν έshιει δικαίωμαν να "εγκαλέσει" την μάνα να πάει αλλού.
Προσωπικά, εν τραβώ κανένα ζόριν να θηλάσει μια μάνα μπροστά μου. Αλλά επειδή είμαι άντρας, εννοείται ότι θα προσπαθήσω να μεν παρεξηγηθεί τυχόν βλέμμα μου ως αδιάκριτον. Ετσι ενδεχομένως αν τζιείνη η μάνα μου απευθύνει το λόγον ενώ θηλάζει να αποφύγω να θωρώ προς το "επίμαχο σημείον". Εν δίκαιον να ξεβολευτώ έτσι; Μπορεί οϊ, αλλά προτιμώ να το χειριστώ παρά να απαιτήσω να πάει αλλού να θηλάσει. Εν θεωρώ ότι προσβάλλει κάτι ή κάποιον.
Που τούτην την άποψην, θα ελάλεν κάποιος ότι οποιουδήποτε τύπου "ανεπιτήδευτη" γύμνια, όπως το απλώς να περπατάς γυμνός χωρίς να "μοστράρεις" τα επίμαχα σημεία, να μεν έπρεπεν να θεωρείται "προσβολή της δημοσίας αιδούς". Κάποτε εξάλλου πρέπει να συμφιλιωθούμεν με την πραγματική μας φύση, που εν γυμνή, τζιαι οϊ ντυμένη τζιαι φτιασιδωμένη.

Ώσπου να μπορούμεν να κυκλοφορούμεν χωρίς ενδεχομένως να προσβάλλουμεν, stay cool and keep rocking!

7 σχόλια:

  1. αρέσκει μου , που πάντα στα γραπτά σου, θέλεις να παρουσιάζεις και τη μια και την άλλη άποψη, να θέτεις θεωρητικά ερωτήματα, με σκοπό να το δεις σφαιρικά, αλλά with all due respect.... τούτο δεν είναι φεμινισμός.... είναι αθκιασερισμός... ή τέλος πάντων τα ανέχουμαστουν όσον εζούσαμεν τον τζαιρό της φούσκας... Τωρά πλέον είναι πολλά πιο όρατα (γιατί τζαι πριν υπήρχαν) , τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας, που αναρωθκιέσαι αν επιάσαμεν οριστικό διαζύγιο με τη πραγματικότητα.


    Τζαι μεις θηλάζουμε δημόσια... Βάλεις ένα σεντονούι που πάνω που το μωρό και το βυζί - τσακ μπαμ ψεκάστε , σκουπίστε , τελιώσατε... Χαράς το πράμα! Πόσην φαία ουσία χρειάζεται να καταναλώσεις;.... τζαι να κάμεις τζαι αγώνα μάλιστα....
    όξα θέλεις να κάμουμε συζήτηση γιατί να "πρέπει " να βάλεις σεντονούιν ή να με βάλεις ;
    Εν θέλεις ; Μέ βαλεις.
    Θέλεις βάλε , θέλεις με βάλεις.
    Κάπου τζιαμέ ελύθηκε τούτο το ζήτημα.
    Πόσον να το συζητήσεις ;

    τη στιγμή που αν πιντώσεις 2 συνεχόμενες γένες είσαι πρώτη στη λίστα απόλυσης.
    τη στιγμή που κανένας μάστρος δεν σέβεται την άδεια μητρότητας.
    Τη στιγμή που για τες μισές δουλειές πρέπει να κάθεσαι να αγχώνεσαι τζαι να υπολογίζεις πότε πρέπει να μίνεις έγκυος, άμπα τζαι κακοαρτιστεί ο μάστρος σου τζαι ασιχτιρίσει σε ή (για τους πιο έξυπνους μαστόρους σε δουλειές τύπου φροντηστηρίων) απλά δεν σου ανανεώσει το συμβόλαιο.
    τη στιγμή που συστηματικά γίνονται διακρίσεις εναντιόν τους - κυρίως αλλά όχι μόνο - μισθολογίκες.
    Θκιαφεντέφκουν τη ζωή τους τζαι η έγνοια τους είναι αν θα φκάλει το βυζί έξω να θυλάσει.
    τζαι νομίζουν ότι έτσι υπερασπίζουνται τα δικαιώματα των γυναικών ;

    Φκάρτο κάλη μου εν οκ...
    έσσιει πολλά πιο σοβαρά προβλήματα για να ασχολήθεις και να αγωνιστείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκάλυψές με :-)

      ( τζιαι εγλύτωσα το typing :-) )

      Διαγραφή
    2. Κατ'αρχήν να σας ζήσει η κοράκλα, υγείαν τζιαι ευτυχίαν πάνω που ούλλα.
      Κοίτα, εν που τζιαρόν που το έχω πάρει απόφασην ότι τα "πολλά βαθυστόχαστα" κουράζουν με, οπότε τελευταία γράφω "ανάλαφρα" πράματα, εν πιο "ψυχαγωγικόν".
      Πάντως το θέμαν του γυναικείου στήθους ή ακόμα τζιαι της γυναικείας θηλής από ότι φαίνεται παίρνουν το πολλά στα σοβαρά ορισμένοι, όπως μπορεί να φανεί στο εξής:

      http://www.attn.com/stories/2340/chrissy-teigen-free-the-nipple-instagram?utm_source=facebook&utm_medium=viralvideoposttext&utm_campaign=videos

      Διαγραφή
    3. Κοντολογίς, φίλε Woofis, κι όπως υποβάλλει εμμέσως πλην σαφώς και ο Stelios Papalangi, “ψουμια εν είχαμεν τζιαι ρεπάνια για την όρεξη εγυρέρφκαμεν”

      Διαγραφή
    4. Γεια σου ρε Στυλιανέ.

      Κολόνα.

      Διαγραφή
  2. @ γουφις

    θενκς.
    Ανάλαφρα γράφουμε ούλλοι , τζαι καλά κάμνουμε.... όσον δεν τα πέρνουμε στα σοβαρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή