Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Πνευματική Νηπιότητα" (ή καλλίττερα " πόσον καθυστερημένοι είμαστεν σιόρ;")



Πέρσι έτσι τζιαιρόν έκαμνα πασιαμάν για το θέμαν του Πάσχα, με την εξής ανάρτηση. Φέτος είπα να σοβαρευτώ νάκκον τζιαι να βάλω κάτι για προβληματισμόν παρά για γέλιον. 

Τάδε έφη ο A.C. Gayling ("Εναντίον όλων των θεών, Μπορεί ένας άθεος να είναι φονταμελιστής;"):

""Πνευματική νηπιότητα": Αυτό που μας λέει η φράση είναι ότι ο κύριος λόγος που επιζούν οι θρησκείες είναι η πλύση εγκεφάλου των νέων. Τρία τέταρτα των σχολείων της εκκλησίας της Αγγλίας είναι δημοτικά. Όλες οι θρησκείες που διεκδικούν τους φόρους μας για να λειτουργούν τα σχολεία τους, γνωρίζουν ότι αν δεν προσηλυτίσουν τα πνευματικά ανυπεράσπιστα τρίχρονα και τετράχρονα, αργά ή γρήγορα θα χάσουν το έλεγχο. Η συστηματική ενστάλαξη στο μυαλό των μικρών παιδιών ανταγωνιστικών - προσέξτε, ανταγωνιστικών - θρησκευτικών ψευδολογιών, είναι μια σκανδαλώδης μορφή παιδικής κακοποίησης. Ας ζητήσουμε από τις θρησκείες να αφήσουν τα παιδιά ήσυχα μέχρι να ενηλικιωθούν. Τότε μπορούν να τους εκθέσουν τις βασικές τους αρχές. 
Για παράδειγμα: Πείτε σε έναν ενήλικο μέσης ευφυίας, που δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα θρησκευτική πλύση εγκεφάλου, ότι κάπου, αόρατα, υπάρχει ένα Όν που μας μοιάζει κάπως, που έχει επιθυμίες, ενδιαφέροντα, σκοπούς, μνήμη, αισθήματα θυμού, μνησικακίας, ζήλιας, αλλά δεν έχει τις ατέλειες μας, θνητότητα, αδυναμία, σωματικότητα, ορατότητα, περιορισμένες γνώσεις. Και ότι αυτός ο θεός με ένα μαγικό τρόπο καθιστά έγκυο μια θνητή γυναίκα, η οποία μετά γεννά ένα εξαιρετικό όν που εκτελεί πρωτοφανείς άθλους προτού αναχωρήσει για τα ουράνια. Διαλέξτε ποια παραλλαγή της ιστορίας θα πείτε: Ένας βασιλιάς των ουρανών θα καταστήσει έγκυο ας πούμε τη Δανάη ή την Ιώ ή τη Λήδα ή την Παρθένο Μαρία κλπ. και θα γεννηθεί ένα θείο τέκνο, ο Ηρακλής, ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης, ο Ιησούς κλπ. ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πάρει στη βαβυλωνιακή, την αιγυπτιακή και άλλες μυθολογίες, κι έπειτα ρωτήστε ποια απ'όλες θέλει να πιστεύει. Είναι βέβαιο ότι θα πει: Καμία".



Ώσπου να ενηλικιώνουνται τα μωρά πριν τους "εκθέσουν τες βασικές τους θέσεις" οι παπάδες, stay cool and keep rocking!

8 σχόλια:

  1. "το μωρόν πρέπει να πηαίννει εκκλησιά, να κοινωνά, τωρά που εν μιτσίν, να μάαααθει!"

    το γιατί να μάθει που μιτσίν όμως ερμηνεύεται διαφορετικά που τους ενδιαφερόμενους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "get them while they are young"...
      "I know whta's good for you"...
      Κάτι τέθκοιον.

      Διαγραφή
  2. Motto των Ιησουιτων: Δώστε μου το παιδί για τα εφτά πρώτα χρόνια της ζωής του, να σας δώσω τον άντρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. There is a great documentary on the subject with an accompanying book: "7 Up: 'Give Me the Child Until He is Seven, and I Will Show You the Man'" by Michael Apted, Bennett L. Singer who have followed their subjects for nearly forty years with subsequent films and books.

      Διαγραφή
    2. Οι δικοί μας οι νηπιαγωγοί πάντως έννεν Ιησουίτες αλλά μια χαρά τα δασκαλεύκουν τα μωρά, τζιαι χαρκούνται ότι "σώζουν" τα τζιόλις.

      Διαγραφή
  3. Πάντα κάθε πάσκα τζαι κάθε χριστούγεννα η ίδια ιστορία
    πάντα ένας σοβαρός επιστήμων να λέει τα ίδια και τα ίδια

    Ρε αν μεν εκάμναμε ΄τούτες τις γιορτές τζαι τούτα ούλλα φλαούνες, αυκά, σούβλες τί θα εκάμναμεν? Τί θα εκάμναμεν ρωτώ σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα τες γιορτές, πέταξε την ψευδαίσθηση του μεγάλου πατερούλη στον ουρανόν που φακκά πένναν για λλόου σου. Τα καρναβάλια ήντα τα κάμνουμεν, επειδή πιστεύκουμεν στο Χριστούλλη;

      Διαγραφή
  4. εχάηκεν καμιά θρησκεία με όργια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή