Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η εμπειρία μου στο Blogging


Εν αθθυμούμαι πότε ήταν ακριβώς αλλά σίουρα ήταν μετά το 2009 (ο τζοιμισμένος). Είχα πιάσει έναν email για μιαν διαδικτυακήν εφημερίδαν. Εκτός που ειδήσεις της ημέρας, η συγκεκριμένη επρόσφερεν τζιαι τη δυνατότηταν σχολιασμού των άρθρων που έβαλλεν (υπό τύπον blog). Ήταν κάτι τζιαινούρκον για μέναν τζιαι όπως αποδείχτηκεν στην πορείαν, φοβερά εθιστικόν. Εξεκινούσεν η ημέρα τζιαι ετέλειωννεν με τα σχόλια μου σε διάφορα άρθρα, κυρίως πολιτικής φύσεως. Σε κάθε σχόλιον το site εζητούσεν όνομαν, ηλεκτρονικόν ταχυδρομείον τζιαι ιστοσελίδαν, αν υπήρχεν (τα θκιό τελευταία προαιρετικά). Επειδή είχα ήδη κάμει μιαν ιστοσελίδαν δική μου (τζιαι έμεινεν τζιαμέ), εσχολίαζα τζιαι επωνύμως, χωρίς να ξέρω το γιατί, μιας τζιαι οι παραπάνω "τακτικοί" σχολιαστές ήταν ανώνυμοι τζιαι με προσωνύμια τζιαι επορώννουμουν. Έτσι τζιείνοι είχαν καταφύγιον την ανωνυμίαν τζιαι εγώ "παράσημον" το αντίθετον.
Εν πάσει περιπτώσει, σταδιακά έγινα persona non grata τζιει μέσα διότι οι απόψεις μου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με τζιείνες των αρθρογράφων αλλά - κυρίως - με τζιείνες άλλων σχολιαστών οι οποίοι απολαμβάνναν υπέρ του δέοντως να μεν στολίζουν με επίθετα. Είχα όμως τζιαι "sympathizers", ή ομοϊδεάτες. Ένας που τούτους ήταν ο παρέας ο Critic. Στην εφημερίδαν, οι σχολιαστές επαρουσιάζουνταν με bold μπλε χρώμαν αν είχαν δηλώσει ιστοσελίδαν. Πατώντας το λεπόν μιαν ημέραν στο όνομαν του Critic, επήα στο blog του. Αποκάλυψις!
Βασικά εντυπωσιάσαν με πολλά τρία πράματα: 1) η συγκεκριμένη σελίδα ήταν αυτοσχέδια αλλά υποστηρίζετουν που συγκεκριμμένο υπόβαθρον (ονόματι blogger) 2) είσιεν πολλύν κόσμον που το εχρησιμοποιούσεν τούτον το περιβάλλον (ενώ εγώ έκαμνα μαύρα μεσάνυχτα) 3) εμπορούσα να κάμω τη δική μου σελίδαν/ blog όπως την ήθελα, με απλές διαδικασίες τζιαι διώντας το δικό μου "στυλ".
Άρκεψα λοιπόν να σχεδιάζω το blog μου. Παράλληλα επήεννα στην offsite για σχολιασμόν, συναπαντώντας ανάμεσα σε άλλους τον Στροβολιώτην, τη Δρακούνα, ακόμα τζιαι τον φίλτατον Άνευ Ορίων (τον οποίον οι "εχθροί" μου στην Offsite είχαν χαρακτηρίσει "φασιστοειδές"). Ενδιαφέρον ότι όταν επρωτοεπισκέφτηκα τον Στροβ, ανακάλυψα τζιαι την εναλλακτικήν επιλογήν για blogging environment (Wordpress) αλλά είχα ήδη σχεδιάσει τον "χώρον" μου τζιαι εβαρκούμουν να αλλάξω. Κάποιαν στιγμήν εβαρέθηκα τες κσιτιμασιές τζιαι αποχώρησα με το κεφάλιν ψηλά για άλλες πολιτείες.
Παράλληλα με τούτα ούλλα είχα εμπλακεί σε επικίνδυνο βαθμόν με το facebook, τόσον με τες συζητήσεις όσον τζιαι με τα παιχνίθκια (λέγε με Mafia Wars). Ευτυχώς εν εκράτησεν πολλά, για κάποιον λόγον ήβρα την εμπειρίαν του blogging πολλά πιο "εθιστικήν" αλλά παράλληλα τζιαι πιο "ορθολογιστικήν". Σήμερα μπορεί να σπαταλήσω ένα λεπτόν στο facebook για κάθε ώραν που τρώω στα blogs του κόσμου. Βέβαια πρέπει να πω ότι το facebook εβοήθησεν να γίνω μέρος της Ομάδας Ελεύθερης Σκέψης (ιστοσελιδα δαμέ) τζιαι κατά συνέπειαν να εμπλακώ τζιαι στην ίδρυσην του ομώνυμου νομικού προσώπου. 
Πρόσφατα, μετά που επίπονες συζητήσεις σε διάφορα blogs με τον συνονόματον τον OSR, είπαμεν να κανονίσουμεν να βρεθούμεν που κοντά, να γνωριστούμεν τζιαι να συζητήσουμεν για τα θέματα που μας απασχολήσαν κατά τζιαιρούς. Ακόμα εν εταίρκασεν αλλά μάλλον θα λάβει χώραν αρχές του Σεπτέμβρη. Εκδήλωσεν ενδιαφέρον τζιαι ο Μπανανιστάνος, ο οποίος με τον OSR έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες, τζιαι που εν συνονόματος τόσον με τον Νέον Ελληνοκύπριον τζιαι τον Αντιπολιτευόμενον, άλλους θκιό "εκ διαμέτρου αντίθετους" (πολιτικά) bloggers της κυπριακής σφαίρας. Αν βάλεις τζιαι τον Στροβολιώτην με τον Άνευ φκαίννει μάνι-μάνι μια παρέα πολλά ενδιαφέρουσα για πολιτικοοικονομικήν συζήτησην τζιαι αμπελοφιλοσοφίαν. Έλα όμως που εγώ θα ήθελα σφόδρα να γνωρίσω τζιαι την Μάγισσαν, τζιαι την Δυσδαιμόνα, τζιαι την συντοπίτισσαν της την Λεμέσια, μπορεί να πούμεν τζιαι της Δρακούνας τζιαι της Ωραίας Ελένης, να αλαφρύνει τζιαι να ομορφύνει νάκκον η αντροπαρέα με "αιθέριες υπάρξεις" (χωρίς πονηρκές, είμαστεν παντρεμένοι αδρώποι εξάλλου).
Τζιαι μετά, καλάν ο ACERAS έκοψεν εκτός Κύπρου, ήνταλως διαμπλογκικήν να κάμεις χωρίς τον Critic, τον Invictus, τον Ηλίθιο Αγρινόν, τον άλλον τον Στέλιον τον Παπαλάγκι, τον Νίκο Λαζάρου, τον άλλον Νικόλαν τον Κυριάκου ακόμα τζιαι τον Anti-Christon (αν δεν το θεωρεί "αναξιοπρεπές"). Μπορεί να ξηάννω κάποιους/ κάποιες, εννοείται no worries.
Εννά μου πεις, κάμε μιαν αρχήν, βρέθου με θκιό - τρεις τζιαι θωρούμεν. Εξάλλου μπορεί κάποιοι/ κάποιες να μεν θέλουν "στενές επαφές", να προτιμούν την απόστασην του πληκτρολογίου. Σεβαστόν αλλά εγώ γουστάρω "απομυθοποιήσεις". Για τούτον θα μεριμνήσω να γίνει κάποιαν στιγμήν μια πρώτη "διαμπλογκική" συνεύρεση. Ήδη εσκέφτηκα τζιαι το μέρος. (μπορεί στο μέλλον να γίνει τζιαι σε άλλες πόλεις).
Εν ξέρω αν παρόμοιες "συνευρέσεις" έχουν ξαναγίνει αλλά εν παίζει ρόλον. Προσωπικά ήβρα τούτην την δραστηριότηταν (blogging) έναν ακονιστήριν του μυαλού αλλά τζιαι μιαν έμμεσην διαδικασίαν κοινωνικοποίησης, πολιτικοποίησης τζιαι ανταλλαγής απόψεων επί παντός επιστητού. Μιαν "τριβήν" γνώσης αλλά τζιαι ευχάριστου μυστηρίου. Χτίζεις μιαν προσωπικότηταν παράλληλην με την χειροπιαστήν τζιαι έννεν τυχαίον πως αλλιώς εκφράζεσαι πίσω που το πληκτρολόγιον τζιαι αλλιώς ενώπιος ενωπίω. Χρειάζουνται τζιαι τα θκιό νομίζω. Εξάλλου ήνταλως να πιεις πυρούες ή mojitos με τον άλλον εξ αποστάσεως;

Ώσπου να κανονίσουμεν να τα πούμεν (τζιαι πιούμεν) in the flesh, stay cool and keep rocking!

18 σχόλια:

  1. Έχουν γίνει πολλές μπλογκοσυναντήσεις, αλλά οι περισσότερες, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, κατέληξαν σε αποτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήντα στόχον είχαν τζιαι αποτύχαν; Κοίτα, η μια δυσκολία εν ο συντονισμός, η άλλη εν το θέμαν "ανωνυμία" (για κάποιους) αλλά αν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα τζιαι συνδυαστούν με ωραίο μέρος νομίζω κάτι γίνεται. Εν τω μεταξύ δεν σε ανέφερα διότι είχα την εντύπωση ότι είσαι Ελλάδα. Ισχύει;

      Διαγραφή
  2. Εγώ στη θέση σου δεν θα κοκορευόμουν αν έκανα τέτοιου είδους παρέες σαν κι του λόγου μας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τόση μετριοπάθεια friend; Πάντως με τον Μπαν τζιαι τον OSR "έχρισα" σας "πυρήνες". Βασίζουμαι πάνω σας.

      Διαγραφή
  3. Οι πιο χωρκοϊριες αναποκριθηκαν πρώτοι! Εν λογικό! :)

    Εμένα όμως δεν μου αρέσκουν τα δίκτυα γνωριμιών!ουτε για προξενιά ούτε για φιλίες :))

    εκτός με κάποιους που μπορει να εγιναμεν τζαι κάπως φίλοι που το νετ που αλλάσσει το πράμα...επισης εν μπορω να φανταστώ ουσιαστική παρέα με 30 πλάσματα...

    ...εν απλά για να ικανοποιησουμεν την περιεργεια μας μαλλον...εγω εν ειμαι περίεργη...με καποιους ευχαρίστως όμως θα έπινα μιαν μπύρα, του οικοδεσπότη μη εξαιρούμενου..

    επισης υπαρχουν ατομα που λειπουν που την λιστα...π.χ ο Πατίνιος, τζαι ο Μαρίνος...αρα...ο καθενας ας καμει πιο μικρη λιστα νομιζω...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατέ μου Ταπαγούφη! Δκυο περιπτώσεις υπάρχουν για τούτον που προτείνεις:
    1. Είσαι πράκτορας της ΣΙΑ τζιαι θέλεις να ενισχύσεις για την επικράτησην των αγγλοαμερικανικών συμφερόντων στη Μέσην Ανατολή, ως ενισχυτικόν του τί (τζιαι κυρίως γιατί) γίνεται στη Συρίαν ή
    2. Δεν υποψιάζεσαι καν τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την πρότασή σου!

    Επειδή θέλω να πιστεύκω το 2ο, εξηγούμαι: Dis and I (που λαλούν τζιαι στο πριγκιπάτον), κάμνουμεν χωρκόν μόνες μας. Είπαμεν, πάμεν Παλιά Λευκωσία τζιαι γελούμεν για να ταράξουμεν συθέμελα την αρχιεπισκοπή (που είσαι να τολμήσουν να ξεκινήσουν το νέο καθεδρικό έκτρωμα - γιοφύριν της Άρτας θα το καταλήξουμεν!) Αν παίξει τζιαι ο Ινβίκτους (κατ'εμέ το πιο λαμπρό αστέρι του χιούμορ στην κυπριακήν μπλογκόσφαιράν) σε συνδυασμό με το Κρίτικ, ούτε timber εν θα προλάβετε να φωνάξετε οι υπόλοιποι πριν την κατεδάφιση του Λήδρα Πάλας! Σε προτρέπω να το ξανασκεφτείς! Γιατί, η ιδέα να παίξει τζιαι ο Φούλλλλληηηηης, που εννά τσιγλίσει λλίον εν τζι' εν ν'αντέξει, θα μιλούμεν τότε για βιβλικήν καταστροφήν! :)

    Ευχαριστώ για την επιβεβαίωσην των μαντικών μου ικανοτήτων: Όμιλος Ελεύθερης Σκέψης τζιαι αν έπαιζα στοίχημαν ότι ο χώρος που θα επρότεινες ήταν το σπίτιν της συνεργασίας, σήμερα θα ήμουν εκατομμυριούχα!

    Πιάννει με αγοραφοβία με τον πολλύν τον κόσμο, άσε που βάλλεις τες γεναίτζιες για γλάστρες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντα αν λάβω υπόψην τζιαι το γάντιν που επέταξεν ο Μπαν στο Φούλλλληηηηη..... πιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, εν για πυρηνική καταστροφήν που πάμεν! :)

      Διαγραφή
  5. Να προσθέσω ένα κινδυνο ακομα:

    εσιει πιθανοτητα να βρεθουμε οι συγκεκριμμενοι τζαι να μεν αρχισουμεν πολιτική συζητηση;; εν νομίζω!! ε εξξικκο σου τζαι οι μπυρες!!! αν θα φκουμεν να φκουμεν για να πουμεν τζαι τιποτε αλλο ρε παιθκια...με την συγκεκριμενη λιστα εν το θωρω εφικτο..:)

    αφου ξέρεις φίλε Γουφι πως έτσι θα γινει στο τελος...αρα εγω λαλω, πιο μιτσια λιστα, που εν θα χαλασουμεν την βραδια μας με τα πολιτικά παλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. have no english keyboard so I will be surreal cause I dont like greeklish:

      true dis, I had some souvlaki with osr and strovoliotis in the same table and all they discussed was politics.

      you may have liked this but for me...

      boriiiiing!

      Nicos Lazarou

      Διαγραφή
  6. ...μεσα στα πλανα μας για τον Αυγουστο με την Μαγισσα είναι ενα βραδυ με ωραίο φεγγάρι, να χορέψουμεν τον χορό του φεγγαριού, να κάμουμε γιογκα, να κάμουμε μάσκες ομορφιάς με λοιωμενες φραουλες τζαι μετα να πιουμε κανένα κρασι τζαι να θωρουμεν τα άστρα...

    αν ενδιαφερετε κανένας εν ευπρόσδεκτος...εννε Μαγισσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΚ καλό αγαπητές να "σπάσουμεν" τες συναντήσεις. Έτσι τζι'αλλιώς με τον OSR, τον Μπαν τζιαι τον Αντιπολιτευόμενον εν δρομολογημένη η "πολιτική" συνάντηση. Αν μπορέσει τζιαι ο Στροβ καλώς. (το local branch της CIA ευνοεί τες "ομαδοποιήσεις).
    Αν θα πάτε για φεγγαράδες στείλτε μήνυμαν πότε τζιαι που τζιαι να κάμουμεν πιο "ρομαντικήν" παρέαν, μακριά που πολιτικήν. Εν 31 του Αούστου η πανσέληνος έννεν; Μπορούμεν να μιλήσουμεν για το πως συνδυάζεται το φεγγάριν με τες σαγκρίες, τα mojito τζιαι τα caipirinha, τζιαι να βάλουμεν τον Invictus να μας πει για gudgets τζιαι το Νίκο για κατασκευές. Να κάμουμεν τζιια κανέναν ρέϊκι να πάει πάσα κακόν ή να μας αναλύσει η Μάγισσα τα χρώματα της αύρας μας. Η δε Dis μπορεί να μας περιγράψει το φαινόμενον Sextown. Εγώ το πιθανόττερον θα λάσσω του φεγγαρκού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας δω με μάσκα φράουλας τζιαι γιαουρκιού στα μούτρα, να κάμνεται γιόγκα τζιαι ρέϊκι που κάτω που το φεγγάριν τζιαι τι στον κόσμον! :) 'Ντα ήρτε μου ο τόπος πιλέ: δρόμος για το παλαιχώριν, κοντά στην Αγιάν Κορώνη, τζιαμέ στη στάχτην τζιαι πούρμπεριν για να αντιστραφεί η καταστροφή που την πολλύν ενέργειαν που εννά φκάλλουν οι αύρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nicos, comment has been registered!

    Να βρεθούμε, καλό! Το Σπίτι πολιτικά είναι θεμιτό, αλλά για παρέα είναι λλίο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έσιεις καμμιάν εναλλακτικήν πρότασην για venue; Εμέναν κάμνει μου τζιαι το χορτάριν στο πάρκον της Ακρόπολης. Γεννικά αναλόγως των ατόμων σηκώννει τζιαι "τραπέζωμαν" αλλά προτιμώ πιο "στρογγυλής τραπέζης" πράματα τζιαι χαλαρότηταν.

      Διαγραφή
  10. Επιτρέψτε μου, έστω και καθυστερημένη [μια και η ανάρτηση αυτή πέρασε σε δεύτερη μοίρα], 2-3 σχόλιαˑ καθώς έγινε και αναφορά στο άτομο μου και νοιώθω ότι οφείλω μια παρέμβαση:
    - Woofis, θα μου ήταν άκρως ενδιαφέρον να δω τι γράφανε για μένα στην Offsite διάφοροι τύποι όπου με «είχαν χαρακτηρίσει “φασιστοειδές”»… Έχεις κάποια links;
    - Προσωπικά έχω παρευρεθεί σε δύο-τρεις οργανωμένες [εκ των προτέρων] συναντήσεις με άλλους bloggers, ενώ κάποιους άλλους τους γνώρισα κάτω από άλλες περιστάσεις [ας πούμεν σε διαφορές εκδηλώσεις, όπως καλή ώρα το επικείμενο “Συναπάντημα Ειρήνες και Επανένωσης” την 1η του Σεπτέμβρη]… Πέραν από τις τυπικές συστάσεις [ας πούμων «Α, εσού είσαι ο Anef»] και κάποιες άλλες τυπικότητες, το όλο κλίμα τελικά καταλήγει να είναι ευχάριστο. Φυσικά οι πολιτικές συζητήσεις δεν μπορούν να λείψουν, όταν η παρέα περιλαμβάνει και άτομα που συνηθίζουν να πολιτικολογούν. Όμως από τις εμπειρίες μου αυτές οι συνάξεις δεν πρέπει να περιλαμβάνουν πέραν το 6-8 ατόμων για να παρακολουθούν ή/και να συμμετέχουν όλοι ενεργά στις κουβέντες και στην όλη παρεΐστική ατμόσφαιρα που λίγο πολύ θα δημιουργηθεί…
    - Μά(γ)ισσα, προσωπικά δεν με ενοχλούν τα τσιγκλίσματα [από τρίτους προς το άτομο μου] φτάνει αυτά να μην έχουν απαξιωτικό ή ελιτίστικο περιεχόμενο, ή να είναι από άτομα με τα όποια κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα διαδικτυακής μας γνωριμίας δεν έχουμε βρει κοινά σημεία, ή/και δεν έχουμε κάμει μια συζήτηση του χαϊρκού. Γι’ αυτό και θεωρώ πως οι συνευρέσεις με κάποιους, είναι περιττές κι αχρείαστες και ίσως αποδειχτούν κι ανούσιες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα σου κάτι στο blog σου. Εννά έρτεις το άλλο Σάββατο;

      Διαγραφή