Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Εψήφισα ΕΛΑΜ. Είμαι νεοναζί;


Με μονολεκτικήν απάντησην "ναι ή ου"; Τότε ναι, ψηφίζοντας σε εκλογές ΕΛΑΜ είσαι νεοναζιστής. Το ΕΛΑΜ είναι νεοναζιστικόν κόμμαν, πληρώντας ούλλα τα σχετικά κριτήρια. Όπως με το να ψηφίσεις κάποιον άλλον κομματικόν σχηματισμόν εγκρίνεις τζ̆αι ενισχύεις την δικήν τους πολιτικήν ατζ̆ένταν, άρα κατά προέκτασην τζ̆αι ιδεολογίαν. 
Να το πάρουμεν που την ανάποδην. Αν στες πρόσφατες ευρωεκλογές εψήφισες Νιαζί Κιζίλγιουρεκ τότε, στην συγκεκριμένην πολιτικήν συγκυρίαν είσαι ακελικός τζ̆αι συμμερίζεσαι ολόκληρον το πακκέττον της ιδεολογίας του, ασχέτως αν, κατά μέσον όρον στην καθημερινήν σου πολιτικήν συμπεριφοράν, εν είσαι κομουνιστής, κρατιστής, σταλινιστής, ευρωσκεπτικιστής κλπ., στοιχεία πολιτικής συμπεριφοράς που θα έβρεις μπόλικα εντός των "πραγματικών" μελών του εν λόγω κόμματος. Ασχέτως αν ο Νιαζί εν ουσιαστικά ένας κεντροαριστερός, φεντεραλιστής φιλελεύθερος που αύριο-μεθαύριο μπορεί εκ των πραγμάτων τζ̆αι καταστάσεων να αποστασιοποιηθεί που την πολιτικήν του κόμματος που του έδωσεν την ευκαιρίαν να επανδρώσει έναν έδρανον στην ευρωβουλήν.
Λαλεί τα ούλλα το εξής χιουμορίστικόν βίντεο. Εν μπορεί να επιλέγεις, συνειδητά, την στήριξην ενός πολιτικού χώρου αλλά να θκιαλέεις αλά καρτ το τι γουστάρεις. Το ΕΛΑΜ μπορεί να το εψηφίσαν ακόμα τζ̆αι "παραδοσιακοί αριστεροί", επειδή αντιδρούν σε πολιτικές του "κατ'εξοχήν" πολιτικού τους χώρου, τζ̆αι εθέλαν να "στείλουν μήνυμαν διαμαρτυρίας". Μπορεί να το εψηφίσαν εθνικόφρωνες που ποσώς μισούν τους μετανάστες, απλά φοούνται για την κοινωνίαν που έχουν γνωρίσει παιδιόθεν, ή κοσμοπολίτες φιλελεύθεροι που παν μέσα-μέσα τζ̆αι εκκλησ̆ιάν αλλά έννεν θρησκόληπτοι ούτε πιστεύκουν στο εθνικόν γονίδιον τζ̆αι το "ελληνικόν αίμαν". 
Δυστυχώς, εν λαλούν τίποτε τούτα ούλλα. Μέσα στην ανωνυμίαν της ψήφου, η επιλογή σου καθορίζει τζ̆αι την ιδεολογίαν σου. Εκ του αποτελέσματος, με την ψήφον σου στηρίζεις τον χώρον που εθκιάλεξες, με ούλλα τα παρελκόμενα. Η κουφεττούδα της "ψήφου διαμαρτυρίας" εν στέκει, διότι καταρρίπτεται που το πλήθος των άλλων επιλογών, δηλαδή να ψηφίσεις κάτι άλλον, να ρίξεις λευκόν/άκυρον, να απέχεις ή ακόμα τζ̆αι να κατεβείς υποψήφιος. Την ώραν που ρίχνεις την ψήφον σου στο ΕΛΑΜ, παραδέχτου το, γουστάρεις. Ενστερνίζεσαι τουλάχιστον μέρος του τι πρεσβεύει. Το να το αρνείσαι μετά εν καθαρά πολιτική δειλία. Η ίδια που πιππιλλούν τζ̆αι τα ίδια τα στελέχη του όταν επισήμως αρνούνται ότι εν νεοναζί, αλλά ούλλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τούτον ακριβώς είναι.
Ώσπου να μεν χωννούμαστεν πίσω που το δάκτυλο μας, stay cool and keep rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου