Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Όταν έshιει κκέφκια ο θεός....


Κατά τζιαιρούς υπόσχομαι στον εαυτό μου, πρώτιστα, ότι εν θα ασχολούμαι πλέον με τες αυταπάτες τους ενός τζιαι του άλλου. Ούλλοι έχουμεν τες εξάλλου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπον, τζιαι εφόσον εν ενοχλείς κάποιον, περίπαιζε τον εαυτό σου όσο θέλεις. Εν ψυχοθεραπευτικόν ενδεχομένως, εφόσον εν κάμνεις κατάχρησην.
Συχνά πυκνά όμως καταντά ανυπόφορον ρε αδερφέ. Όταν τούτες οι αυταπάτες που μια απλή ανάγκη γίνουνται μανία, η οποία εν τέλει καταστρέφει την λογικήν. Ας πούμεν ότι μόνον που την ακούεις μυρίζεις τα φαιά σου κύτταρα καθώς κρούζουν. Για παράδειγμαν εχτές τούτη η περίπτωση με τα κοπελλούθκια που εγκλωβιστήκαν σε έναν σπήλαιον στην Ταϊλάνδην. Τζιαι φκαίννει ο ένας τζιαι ο άλλος τζιαι αποδίδει την - όντως σε βαθμόν κινηματογραφικού σούπερ δράματος συναρπαστικήν - διάσωσην τους στον θεόν τζιαι τα "κκέφκια" του. 
Φυσικά, η φαιά μου ουσία εν κρούζει αρκετά γλήορα για να αποφύγω το αναπόφευκτον ερώτημαν: "καλάν, την ώραν που εγκλωβίζουνταν τζιειμέσα, νάμπου στο θκιάολον εσυνέβαινεν με τον θεόν; Έκοφκεν το κουρίν του; Ήταν στες μαύρες του; Την ώραν που επνίετουν ο γέρημος ο διασώστης; Ήταν στην τουαλέτταν τα γέρημα; Τωρά που, καθώς γράφω, σίουρα κάπου στον κόσμον κάποια κοπελλούθκια κλαιν νηστικά, χωρίς γονιούς, κάποια άλλα βιάζουν τα συγγενείς τους τζιαι κάποια άλλα πεθανίσκουν με φριχτούς τρόπους, που στ'ανάθθεμαν εν ο θεός, γαμώ την ατυχίαν τους γαμώ;"
Φυσικά, έτσι ερωτήσεις κάμνω τες πλέον μόνον δαμέσα τζιαι εν ρητορικές. Ότι τζιαι να μου απαντήσει κάποιος, η αλήθκεια είναι μια: εν έχουμεν ιδέαν που, πως, τι,  γιατί εν τούτον το πράμαν που εβαφτίσαμεν "θεόν"; Η πραγματική απορία βέβαια είναι, γιατί ακόμα το βρίσκουμεν τόοοοοσον δύσκολον να "ενηλικιωθούμεν" ως είδος τζιαι να συνδυάζουμεν έστω το συναίσθημαν με τη λογικήν, αντί να επιμένουμεν να ζούμεν τη ζωήν μας καθαρά με βάσην το φόον που μας προκαλεί ο θάνατος; Άλλη μια ερώτηση που έχω σταματήσει πλέον να κάμνω, εκτός που δαμέσα.
Ώσπου να σταματήσω τζιαι δαμέσα, stay cool and keep rocking!

7 σχόλια:

  1. Αν πέθαιναν τα παιδιά και ο προπονητής τους, θα έφταιγε η ομάδα των διασώστων μαζί με όλους όσους δεν έκαναν τα αναγκαία να τους σώσουν.

    Τώρα όμως που σώθηκαν, με μοναδική εξαίρεση τον θάνατο του δύτη, όλα πήγαν καλά χαρη στο θεό. Ανάλογα φυσικά, σε ποιο θεό έχει ανατραφεί να πιστεύει κανείς. Γιατί θεοί πολλοί να φαν και οι κότες.

    Για τον δύτη που θυσίασε τη ζωή του, για να σώσει άλλους δεν υπάρχει θεός. Για τον 15χρονο στην Ελλάδα που έθεσε τέρμα στη ζωή του γιατί δεν άντεχε άλλο το bullying δεν υπάρχει θεός. Για τους γονείς του, που τον βρήκαν απαγχονισμένο, δεν υπάρχει θεός.

    Για τις χιλιάδες ή και εκατομμύρια στον κόσμο, που βασανίζονται και υποφέρουν ή χάνουν τη ζωή τους άδικα δεν υπάρχει θεός. Υπάρχει θεός μόνο όποτε μας βολεύει εμάς. Έτσι για νιώθουμε εμείς ωραία και καλά με τον εαυτούλλη μας, αλλά και δικαιωμένοι που πιστεύουμε σε παραμυθάκια και βλακείες και ότι ο θεός μας, εισάκουσε τις προσευχές μας.

    Διάβασα χθες για ένα εθελοντή, που έδωσε αίμα σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί. Απλά γιατί ήθελε να κάνει κάτι και αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να δώσει. Και με την πράξη του αυτή, προσφερε πολύ περισσότερα από όλα τα εκατομμύρια μαζί που δεν έκαναν τίποτα άλλο, παρά μόνο να προσεύχονται.

    Δεν είναι θέμα ενηλικίωσης (με ή χωρίς εισαγωγικά ) ή όχι Γούφι. Απλά κάποιοι, βλάκες και ηλίθιοι έχουν γεννηθεί και βλάκες και ηλίθιοι θα πεθάνουν.

    Εξαιρούνται αυτοί, που παρόλο που πιστεύουν, δεν περιμένουν από τον θεό τους ή από άλλους να τα κάνουν όλα για αυτούς και δίνουν τα εύσημα σε αυτούς που πραγματικά τα αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς. Ακόμα τζιαι με την παραδοχήν ότι εν ξέρουμεν, εν προφανές ότι ο θεός έννεν καθόλου τζείνον που έχουμεν αντιληφθεί εμείς.

      Διαγραφή
  2. Για να σε διευκολύνω λίγο, μπορείς να αντικαταστήσεις τη λέξη Θεός, με τη φράση : Φυσική Ροή των πραγμάτων.
    Οπόταν, αν η φυσική ροή των πραγμάτων είναι ο θάνατος κάποιου, αυτό θα γίνει.
    Αν για παράδειγμα πέφτει ένας βράχος από το βουνό και στους πρόποδες υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει headphones κι ακούει πολύ δυνατή μουσική και δεν έχει άμεση επικοινωνία με το περιβάλλον, και στέκει στην πορεία του βράχου, τότε, η φυσική ροή των πραγμάτων θα είναι ο άνθρωπος να καταπλακωθεί ( ίσως ).
    Αυτό δεν είναι προς το προσωπικό συμφέρον του ανθρώπου, αλλά άραγε, η φύση είναι φτιαγμένη για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελάχιστον που μπορούμεν να πούμεν Όγλα μου είναι ότι ο θεός έννεν όσον "παρεμβατικός", τζιαι ειδικά "επιλεκτικά παρεμβατικός" όσον μας τον πλασάρουν οι "ερμηνευτές" του. Το πιο "ακραίον" που μπορούμεν να πούμεν είναι ότι εν "εποίησεν τα πάντα εν σοφία", ή τουλάχιστον οϊ την "σοφίαν" που αντιλαμβανόμαστεν εμείς οι "θνητοί"...

      Διαγραφή
  3. Για να σε διευκολύνω εγώ ακόμα περισσότερο να μου επιτρέψεις να σου πω, ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου που έχει καταπλακωθεί από ένα βράχο δεν ονομάζεται φυσική ροή των πραγμάτων.

    Να παγιδευεσαι σε μια σπηλιά και να κινδυνευει η ζωή σου δεν είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Να χάνει τη ζωή του ένας διασώστης προσπαθώντας να σε βοηθήσει δεν είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

    Να σε κακοποιούν μέχρι σημείου που να τερματίζεις τη ζωή σου δεν είναι φυσική ροή των πραγμάτων. Ούτε να βρίσκεις το παιδί σου νεκρό είναι φυσική ροή των πραγμάτων.

    Η δυστυχία, η εκμετάλλευση, ο πόνος, οι αρρώστιες, οι πολέμοι, τα εγκλήματα και όλα τα δεινά και τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο λόγω του αθρώπινου παράγοντα δεν ονομάζεται φυσική ροή των πραγμάτων.

    Και η φύση δεν είναι ενα αντικείμενο που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο. Και καλά κάνετε κάποιοι να ενηλικιωθείτε να ωριμάσετε και να σοβαρευτείτε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ξέρω αν αναφέρεσαι στη Νεράϊδα αλλά επειδή έχω την γνωρίσει τζιαι προσωπικά, η ωριμότητα τζιαι η "ενήλικη" στάση χαρακτηρίζουν την. Έτσι τζι'αλλιώς, στο θέμαν του "υπερφυσικού", εν υπάρχουν, ούτε αναμένω προσωπικά να υπάρξουν, ξεκάθαρες απαντήσεις. Πιο υγιές είναι να επιδιωχθεί μια "προσωπική" πίστη, χωρίς να γίνεται έρμαιο στην εκάστοτε εξουσίαν, όπως γίνεται σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Woofi για την υποστήριξη! Γουφ!
      Νομίζω μπορούμε να βρούμε ερμηνείες του Θείου και σε άλλες θρησκείες, όχι μόνο στην Ορθοδοξία.
      Το μόνο που έχω να πω ( που δεν θα μπορούσα να μην το πω ) είναι ότι ο θάνατος είναι η μόνη φυσική εξέλιξη της ζωής. Ας τον αποδεχτούμε.
      Και η ώριμη ( πλέον ) αντιμετώπιση μου όσο αφορά την κακοποίηση ( όποιας μορφής ) είναι : Ζήτα βοήθεια.

      Διαγραφή