Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Εν τον εψήφισα...


...για να "σώσει την οικονομίαν" (sic). Ούτε για να "εκσυγχρονίσει τη δημόσιαν υπηρεσίαν" (ξανά sic). Ούτε για να "εφαρμόσει το ΓεΣΥ" (ξανά μανά sic). Παρά τες καυγαλέα έκδηλες ιδεολογικές μου διαφορές με τον Νίκον Αναστασιάδην, ο κύριος, αν οϊ ο μόνος, λόγος που τον εψήφισα το 2013 ήταν γιατί εθεωρούσα ότι εμπορούσεν να πετύχει συμφωνίαν στην αιώνιαν μας παράνοιαν, το "κυπριακόν πρόβλημαν". Τζιαι ότι είshεν μιαν στοιχειώδην συναίσθησην της ζημιάς που προκαλεί η παρέλευση του χρόνου στο "ανεπίλυτον". Είχα κάμει τζιαι σχετικήν ανάρτησην τότε, όπου ανέλυα το σκεπτικόν μου, στην οποίαν έγινεν τζιαι μια πολλά ζωηρή συζήτηση με άλλους μπλόγκερ (οι οποίοι δυστυχώς πλέον εν διούν το παρόν όπως τότε).
Μπορεί τα διαδοχικά σοκ του 2013 να εφέραν αναπόφευκτην καθυστέρησην, αλλά εν ετέλει, σε συνδυασμόν με την εκλογήν Ακκιντζί, εφάνηκεν για 1-2 χρόνια μια συγκυρία τουλάχιστον το ίδιον ευνοϊκή για επίτευξην συμφωνίας, με την περίοδον Χριστόφια - Ταλάτ (η οποία περίοδος ήταν νομίζω η κορυφαία ευκαιρία μετά το 2004, εξ'ου τζιαι η απογοήτευση μου με τον Χριστόφιαν που εν τα εκατάφερεν τότε). Τα δε διαπλεκόμενα συμφέροντα μικρών τζιαι μεγάλων "παικτών" ουδέποτε νομίζω ήταν τόσον "ευθυγραμμισμένα" προς μιαν κατάληξην του προβλήματος όσον την διετίαν 2014-2016. 
Τζιαι όμως, ο Αναστασιάδης απέτυχεν. Σήμερα δε, συμπεριφέρεται αισχρά, για να το πω ήπια, διότι αντί να παραδεχτεί τες ευθύνες τζιαι την αποτυχίαν του στον μέγιστον στόχον που έβαλεν ως πρόεδρος, εφόρησεν τσαρούχια τζιαι έπιασεν καριοφύλια, λες τζιαι απευθύνεται σε ηλίθιους. Αμ δε.
Εμέναν εν με κόφτει ούτε τι έκαμεν ο Ακκιντζί, ούτε τι έκαμεν ο Ερτογάν, ούτε αν ο Αϊντε θωρεί αν θα εκλεγεί στη χώραν του, ούτε αν φταίει το σιριβίδιν, ο ωχαδερφισμός τζι'η λειψυδρία. Εγώ εψήφισα τον συγκεκριμένον άθρωπον, τζιαι απέτυχεν σε τζιείνον που έβαλεν στόχον να υλοποιήσει.
Εννά μου πεις, όπως μου είπαν παλιά για τον Χριστόφιαν, "τι επερίμενες δηλαδή να κάμει ο πρόεδρος, εν θωρείς νάμπου κάμνουν οι τούρτζιοι, οι αμερικανοί, οι οηέδες κλπ. κλπ.;". Τζιαι φυσικά η απάντηση μου εν η ίδια όπως τότε: "έπρεπεν να κόψει το λαιμόν του να το λύσει!".
Τότε, είχα την ψευδαίσθησην ότι αν στες επόμενες εκλογές δεν έβρισκα κάποιον να ψηφίσω, θα εκατέβαινα ο ίδιος. Αλλά τα χρόνια που περνούν παγιώνουν μέσα μου την αίσθησην του τι κάμνει η εξουσία στον άθρωπον. Οπότε έχω αποκλείσει που τη σκέψη μου το να εμπλακώ σε μιαν τέθκοιαν διαδικασίαν. Επίσης, εν θεωρώ πλέον την αποχήν η το λευκόν "ανήθικες" επιλογές. Απλά δυστυχώς ακόμα εν μπορούν να επηρεάσουν δραστικά την κατάστασην.
Οπότε, ανευ συγκλονιστικού απροόπτου, στο οποίον ο Αναστασιάδης φέρει τον κόσμον ανάποδα τζιαι καταλήξει σε συμφωνίαν για δημοψηφίσματα, θα φάει "μαύρον". Είμαι πολλά περίεργος να δω τι θα κάμει το ΑΚΕΛ. Αν επιλέξει μιαν "δυνατήν" υποψηφιότηταν, με επανενωτικήν πολιτικήν τζιαι ερίσματα στην ευρύτερην "προοδευτικήν" κοινωνίαν (συμπεριλαμβανομένων των φιλελευθέρων που για την ώραν εν "πολιτικά άστεγοι"), θα το υποστηρίξω. Αλλιώς, είτε θα κάμω όπως ο φίλος ο Αγρινός, τζιαι θα ρίξω μιαν "χαμένη ψήφον" για το γαμώτο, ή θα ρίξω λευκόν. Γιατί το να πάω ως την κάλπην, εν το ελάχιστον που νιώθω ότι πρέπει να κάμω, ως πολίτης που θέλει να έshιει λέγειν για τα πολιτικά πράματα.

Ώσπου να κόψει το λαιμόν του ο Αναστασιάδης (για να φέρει συμφωνίαν), stay cool and keep rocking!

8 σχόλια:

  1. Mike Σπανό το ακέλ είναι γνωστό δεν ξέρω γιατί καθυστερούν να το ανακοινώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τον ξέρω τον παρέαν. Άκουσα εν στυλ Βασιλείου. Αν ισχύει τούτον για μέναν εν μια πολλά δυνατή επιλογή.
      Ποια η γνώμη σου για την κατάσταση;

      Διαγραφή
    2. Θεωρώ ότι είναι μια επιλογή αξιοπρεπούς ήττας τύπου Μαλάς. Να χάσουμε διότι εν θέλουμε να αναλάβουμε αλλά όι να γίνουμε και ρεζίλι και κυρίως να μην γίνει ρεζίλι αμιγώς δικός μας (Άντρος)

      Διαγραφή
    3. Μπρέντα, για τον Μαλά συμφωνώ. Η οικονομία του τόπου τότε, ήταν μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί (λόγω ανεπάρκειας και ανικανότητας δικής τους), το γνώριζαν και δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη. Αλλά τώρα, γιατί το πιστεύεις αυτό;

      Διαγραφή
    4. Για τη διαχρονική ωρολογιακή βόμβα (βλ. Κυπριακό) που όπου να'ναι εκρήγνυται

      Διαγραφή
  2. Με έχει συγχύσει ο τίτλος της ανάρτησης σου αφού δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο. Δεν θα έπρεπε να ήταν "Εψηφισα τον"(Αναστασιάδη);

    Δεν νομίζω πως, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος ανάμεσα μας, θα περίμενε πως θα βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Εδώ δεν συμφωνούμε σε ζητήματα όπως το ΓΕΣΥ, ή, ποιός θα κατεβεί υποψήφιος στις εκλογές.

    Ούτε λύνεται με το να κόψει κάποιος το λαιμό του. Δεν είναι τόσο απλό. Για παράδειγμα, εδώ γίνεται εθνικό συμβούλιο για το Κυπριακό και ο Χριστόφιας φεύγει διαμαρτυρόμενος, επειδή ο ΠτΔ δεν του απαντούσε στα τηλεφωνήματα του για το θέμα του βοηθού αρχηγού της αστυνομίας. Και ο Αβέρωφ, η "αλεπού", που έξυπνα και πονηρά, τα πουλάκια πιάνει και γελά, του απαντά μέσω twitter. Μας κυβερνούν μωρά.

    Χθες διάβασα ένα άρθρο του Διονύση Διονυσίου με τίτλο "Γιατί δεν μπορεί να λυθεί το Κυπριακό". Πιο κάτω το λινκ, για όσους ενδιαφέρονται να το διαβάσουν.

    https://politis.com.cy/article/giati-den-mpori-na-lithi-to-kipriako

    Δίνει μπόλικη τροφή για σκέψη αν και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα προσβληθούν και θα διαφωνήσουν μαζί του. Έστω. Δικαίωμα τους και πρόβλημα τους.

    Μπορώ να γράψω ολόκληρη διατριβή γιατί δεν μπορεί να λυθεί. θα περιοριστώ όμως να πω ότι είναι λόγω φόβου, ανωριμότητας και υπέρμετρου εγωισμού, καθώς και η ανικανότητα μας να διαχειριστούμε τα πιο πάνω συναισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να θκιαβάσεις ξανά τες πρώτες 8-7 γραμμές. "Εν τον εψήφισα για να να να...εψήφισα τον για να πετύχει συμφωνία στο κυπριακό". Κοινώς, ότι τζιαι να επέτυχεν αλλού, εφόσον αποτύχει στο κυπριακό, για μέναν εν αποτυχημένος.
      Εξακολουθώ να θεωρώ την συγκυρίαν ηγετών, αλλά κυρίως συμφερόντων, της τελευταίας διετίας την πλέον ευνοϊκήν ever. Τζιαι επειδή εγώ ούτε τον Ακκιντζί ελέγχω, ούτε τον Ερτογάν, εννά "τιμωρήσω" τον δικό μου εκλελεγμένον ηγέτην, διότι αποδίδω του σημαντικό μέρος του - διαφαινόμενου - ναυαγίου. Αν ανατραπεί η κατάσταση, διότι χρόνος υπάρχει, δαμέ είμαστεν...
      Εν τω μεταξύ, βάλλε κανέναν όνομαν, ή παρατσούκλιν, για σκοπούς αναφοράς :)

      Διαγραφή
    2. Τις διάβασα ξανά και τώρα κατάλαβα. Θενξ. Βλέπεις, μερικές φορές δεν παίρνω με την πρώτη. Θέλω και λίγο "κούντημα".

      Δεν αντιλέγω, ούτε διαφωνώ με τα όσα λες. Αλλά δεν χρειάζεσαι εμένα, ούτε κανένα άλλο να σου εξηγήσει για το πόσο δύσκολο, περίπλοκο και λεπτό ζήτημα είναι το Κυπριακό.

      Δεν μιλάμε εδώ απλά για ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων. Πρόσθεσε επίσης τις πολιτικές σκοπιμότητες και από τις 2 πλευρές αλλά και τις παρεμβάσεις Ελλάδας Τουρκίας και καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί λύση.

      Έτσι με το να "τιμωρείς" μόνο τον δικό σου εκλελεγμένο ηγέτη, κάπως τον αδικείς. Όχι ότι δεν έχω απογοητευτεί και εγώ μαζί του.

      Επειδή είναι η δεύτερη φορά που μου ζητάς να βάλω όνομα ή παρατσούκλι, νομίζω το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να σεβαστώ την επιθυμία σου.

      Ξεκίνησα πρόσφατα να βλέπω μια σειρά των αδερφών Wachowski και επειδή μου τράβηξε το ενδιαφέρον, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον τίτλο της σειράς ως παρατσούκλι. Έτσι από εδώ και πέρα θα υπογράφω ως "Sense8".

      Διαγραφή