Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εθνικός ύμνος


Σήμερα επήα στο γήπεδον "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία", μαζί με άλλους 4-5-6 shιηλιάες εφέδρους αξιωματικούς σαν εμέναν, κατόπιν γραπτής διαταγής μέσω φύλλου πορείας, για μιαν εκδήλωσην παρουσία του αρχηγού της ΕΦ. Δεν ήξερα ποιος ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης πριν πάω, τζιαι δυστυχώς ούτε τωρά, μετά που ετέλειωσεν, ξέρω. Έτσι εν θα σας κουράσω με τα διάφορα ανούσια τζιαι εκτός τόπου τζιαι χρόνου συμβάντα που ελάβαν χώραν τζιαμέ. Το καλόν είναι ότι επέτυχα αρκετούς γνωστούς, σειράες τζιαι παλαιότερους, τζιαι απέκτησεν κάποιον στοιχειώδες ενδιαφέρον το πήεννε-έλα μέσα σε τζιείνον ούλλον το κυκλοφοριακόν κομφούζιον που επροκάλεσεν η προσέλευση τόσου κόσμου σε έναν μέρος με ανεπαρκές οδικόν δίκτυον. Έναν σειράν που επέτυχα μέσα στο πλήθος είshιεν 23 χρόνια να τον δω! Ήνταλως περνούν τα χρόνια... Τέσπα.
Τελειώνοντας την μακροσκελήν ομιλίαν του, ο αρχηγός της ΕΦ εκάλεσεν μας να σταθούμεν όρθιοι - and I quote - να βροντοφωνάξουμεν τον εθνικόν ύμνον ώστε να μας ακούσουν ως την Πάφον. Τζιαι φυσικά, επειδή είμαστεν πειθαρχικοί έφεδροι αξιωματικοί, εκάμαμεν του το χατήριν, τζιαι για πολλοστήν φοράν στη ζωήν μας, ετραγουδήσαμεν τον εθνικόν ύμνον της Ελλάδας. Εν ξέρω αν μας ακούσαν ως την Πάφον, αν θκιαβάζει κανένας Παφίτης ας ενημερώσει.
Τούτον έδωσεν μου την αφορμήν να θυμηθώ κάτι που ενδεχομένως πάνω που την μισήν Κύπρον να αγνοεί παντελώς: ότι ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ΔΕΝ είναι ο επίσημος εθνικός ύμνος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απλά, όταν την δεκαετίαν του 1960 αποχωρήσαν οι Τουρκοκύπριοι που το κοινό μας κράτος, η λειψή, αλλά πλήρως ελληνόφωνη πλέον, βουλή μας εψήφισεν να χρησιμοποιείται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ως πάρατζιει. 
Πριν γίνει τούτον, το 1962 ανατέθηκεν σε έναν Κύπριον συνθέτην, τον Σόλωνα Μιχαηλίδη, να γράψει τον εθνικόν ύμνον του νέου κράτους. Τούτον μπορείτε να τον ακούσετε στο youtube, τσάκο τζιαι ένα σχετικόν σύνδεσμον.
Ο εν λόγω ύμνος εν λέει τζιαι πολλά, εγώ θα επροτιμούσα κάτι σε metal, αλλά φυσικά ποιος με ακούει εμέναν... Το θέμαν όμως είναι ότι περιμένουμεν εξελίξεις στο κυπριακόν σύντομα, τζιαι η συμφωνία που προδιαγράφεται θα σημάνει τη λήξην της 50χρονης χρήσης του εθνικού ύμνου μιας άλλης χώρας για το δικό μας κράτος. Διότι φυσικά, η νέα ομοσπονδία θα έshιει έναν δικόν της εθνικόν ύμνον καθώς τζιαι μιαν δική της σημαίαν. Που δεν θα παραπέμπει στες μητέρες πατρίδες.
Εν θα αποπειραθώ καν να εξηγήσω σε όσους αρκέψουν να shιήζουν τα μαγιώ τους για το πόσον Έλληνες νιώθουν καθώς τζιαι για το πόσον εννά τους λείψει ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, για τούτην την αναγκαίαν προοπτικήν, διότι ήδη έκαμα το πολλάκις τζιαι όποιος εν καταλάβει εν θα τον επιμορφώσω εγώ, εν δική του δουλειά να φκάλει άκρην. 
Οπότε, εν τζιαιρός, να καταλάβουμεν ότι ενδεχομένως σύντομα να αλλάξουν ριζικά κάποια σημαντικά στοιχεία της καθημερινότητας μας, τζιαι να σπάσουν στερεότυπα δεκαετιών, αν θέλουμεν να στερκώσει η συμφωνία τζιαι να επιτευχθεί, μέσα που την καθημερινήν δοκιμασίαν, η λύση του κυπριακού προβλήματος. Ανάμεσα σε τζείνα που θα αλλάξουν θα εν οι σημαιούλες τζιαι ο "εθνικός ύμνος". Οπότε, θα εβοήθαν να αρκέψουμεν να συνηθίζουμεν στην ιδέαν. Στο ότι δηλαδή, θα πρέπει να νιώσουμεν ότι ενδεχομένως να μας ενέπνεεν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, που έναν νέον άκουσμαν, τον ύμνον του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ώσπου να συνηθίσουμεν στην ιδέαν, stay cool and keep rocking!

15 σχόλια:

  1. Προσωπικα χεσμένη έχω τζαι την Ελλάδα τζαι την Κύπρο τζαι την Τουρκία τζαι τον κάθε βλάκα (ψευτο)πατριώτη, που νομίζει ότι επειδή τραγουδά τον εθνικό ύμνο ή ανεμίζει ελληνικές σημαίες (οι κυπριακές είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον) κάθε εθνική και μη, γιορτή, ότι είναι αληθινός πατριώτης.

    Και δεν αναφέρομαι σε σένα Γούφι προσωπικά, αλλά με αφορμή την ανάρτηση σου, αναφερομαι σε στρατιωτικούς, που εδώ και 21 χρόνια που πάω έφεδρος, συνεχίζουν ακόμα να μας μιλούν για μητέρες πατρίδες και το αγαπημένο μου πόσο δειλοί εν οι Τούρκοι τζαι πόσο πολλά μας φοούνται. Εν είμαστε πλέον 18χρονα αμούστακα χαζά τζαι ηλίθια μωρά να πιστευκουμε ότι αρλούμπα μας λαλούν. Είμαστε 40χρονοι με μούσια (τζαι κάποιοι φαλακροί) χαζοί τζαι ηλίθιοι τζαι πιστεύκουμε μόνο ορισμένες που τις αρλούμπες που μας λαλούν, αναλόγως του πόσο στρατόκαβλοι τζαι (ψευτο)πατριώτες είμαστε.

    Αντι να ασχολούμαστε με τα προβλήματα μας σε Κύπρο και Ελλάδα που εν πολλά, ασχολούμαστε π.χ. με την τσιμεντοποίηση της Πλατείας Ελευθερίας (άκου όνομα τωρά), τζαι κανονίζουμε καφετερίες για να απολαύσουμε το θέαμα τζαι να νιώσουμε εθνική περηφάνεια. Πραγματικά ο επόμενος που να μου ξεστομίσει την λέξη σκυροδέτηση, ε να χρειαστεί μασελοδέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως εν επουσιώδες θέμα οι εθνικοί ύμνοι, οι σημαίες, τα σύνορα, εν φτιαχτά σύμβολα "ομαδοποίησης", τα οποία μπορεί κάποιος να κατανοήσει ως ανάγκην κατά την έξοδον που το μεσαίωναν αλλά οϊ το 2015 που ετοιμαζούμαστεν για τα άστρα.
      Επίσης πρέπει να μάθουμεν να σκεφτούμαστεν μακροπρόθεσμα. Οϊ μόνον για τον εαυτό μας, που ήδη επέρασεν διάφορα στάδια παιδείας τζιαι διαμόρφωσης, αλλά για τες επόμενες γενεές. Η επόμενη μέρα μιας συμφωνίας με τον "εχθρόν" εννά φέρει αλλαγές, τζιαι πρέπει να τες διαχειριστούμεν προς όφελος μας. Όποιος εν μπορεί να το δει τούτον κατά πάσαν πιθανότηταν εννά ταλαιπωρηθεί.

      Διαγραφή
  2. Στο σχέδιο Αννάν αν δεν απατώμαι, υπήρχε παράγραφος που διασφάλιζε τη συνέχιση του εθνικού ύμνου για το κάθε συνιστών κρατίδιο. Θα είχε ο καθένας τον δικό του (εμείς θα συνεχίζαμε με τον ελληνικό), και θα υπήρχε και ένας κοινός, ουδέτερος, ο οποίος θα παιάνιζε στις διεθνείς εκδηλώσεις (όταν δηλ. θα κέρδιζε κάποιος στους Ολυμπιακούς, δηλαδή μια φορά κάθε 100 χρόνια) τον οποίο εννοείται θα είχαμε όλοι γραμμένο.

    Δεν το πήρατε χαμπάρι ακόμα ότι δοτά συντάγματα, δοτές σημαίες, δοτοί ύμνοι δεν περπατούν;

    Είναι πολύ οξύμωρο το ότι ένας άνθρωπος σαν εσένα που υποστηρίζει άρδην τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία στη σεξουαλική ταυτότητα, την ελευθερία στην έκφραση, στη θρησκεία κτλ, δεν υποστηρίζει το δικαίωμα ενός λαού για αυτοδιάθεση.

    Φυσικά, εννοείται, ότι όπως ήρθαν τα πράματα ούτε εγώ θέλω να έχω κάποια σχέση με το ελληνικό κράτος του Τσίπρα και λοιπών βλακών, αλλά τα κόμπλεξ του "έχω σημαία ή ύμνο άλλου κράτους" τα ξεπέρασα προ πολλού.

    Και άντε να σου δώσουν άλλον ύμνο και σημαία να δούμε πού ακριβώς θα διαφέρεις και τί παραπάνω θα καταφέρεις! Πού ακριβώς θα κάμεις τη διαφορά! Εσείς που νομίζετε ότι ως Κύπριοι διαφέρετε σε επίπεδα αχρηστίας, διαφθοράς και βλακείας από τον μέσο Έλληνα, είναι λες και ζείτε πραγματικά σε άλλη διάσταση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Antichristos ήρτες μανικωμένος χαρκούμαι αλλά είπα τζιαι στην ανάρτηση ότι δεν θα μπω στη διαδικασίαν να εξηγήσω θέσεις που εδιατύπωσα πολλάκις τζιαι θα το τηρήσω.
      Το σχέδιον Ανάν ήταν πριν 11 χρόνια. Εννά υπάρξουν αλλαγές, σε ούλλα τα επίπεδα, άρα τζιαι στο θέμαν των "τελετουργικών". Αλήθκεια, ξέρεις ομοσπονδιακόν κράτος πουθενά στον κόσμον που παίζει κάθε συνιστών μέρος άλλον ύμνον που τον "ομοσπονδιακόν"; Ειδικά τη στιγμήν που η κύρια ανησυχία των "Ελλήνων της Κύπρου" είναι η "μία διεθνής προσωπικότητα"; Κάπου εν αντιφατικόν εν νομίζεις; Τζιαι υποσκαπτικόν της συνοχής του κοινού κράτους.
      Επίσης, σκέφτεσαι μόνον το παρόν τζιαι το παρελθόν. Εσύ μπορεί να "σπαρκώνεις" με τον εθνικόν ύμνον της Ελλάδας γιατί εμεγάλωσες στο σχετικόν "ελληνορθόδοξον" περιβάλλον. Οι γενιές που εννά μεγαλώσουν μετά τη συμφωνίαν τζιαι μετά την εμπεδωμένην λύσην, έθθα τραβούν έτσι ζόρκα, εννά ξέρουν τον ύμνον της Κυπριακής Δημοκρατίας, εννά "σπαρκώνουν" με τζιείνον. Άρα το πρόβλημαν της "αυτοδιάθεσης" όπως το θέτεις, δεν θα υφίσταται.
      Όσον για την Ελλάδαν, έζησα την για 10 χρόνια, έχω αθρώπους της οικογένειας μου τζιεικάτω, αγαπώ την τζιαι τίποτε έθθα το αλλάξει τούτον. Τζιαι όσον τζιαι να σου φανεί περίεργον, καθόλου εν θα με εχαλούσεν έναν παράλληλον σύμπαν όπου θα ήμαστεν μια επαρχία της. Αλλά εφόσον έχουμεν μια άλλην προγματικότηταν, χειριζούμαστεν την ανάλογα.
      Τέλος, πρέπει να σου πω ότι καταντά πολλά γραφική η τακτική σου απαξίωση του τόπου που σε εγέννησεν, ενέωσεν, φιλοξενεί, εργοδοτεί τζιαι τιμά - εσχάτως - για την καλλιτεχνική σου επίδοσην. Αν έκαμνες κριτικήν εποικοδομητικήν να το δεχτώ τζιαι να το επικτροτήσω. Αλλά εσύ επιμένεις να μηδενίζεις τα πάντα.
      Αν μεν γουστάρεις οι πόρτες εν ανοικτές τζιαι οι shύλλοι δημμένοι. Αλλιώς δείξε επιτέλους τον στοιχειώδην σεβασμόν τζιαι εκτίμησην.

      Διαγραφή
    2. Οι άνθρωποι που το μόνο που κάνουν όταν επισημαίνουν διάφορα στραβά, κακά κι ανάποδα που κατά τη γνώμη τους υπάρχουν στον τόπο μας, είναι να μεμψιμοιρούν και να μουρμουρούν σαν τες κοτζιάκαρες και να μέμφονται την κακή τους τύχη που γεννήθηκαν στην Κύπρο [κι όχι, ας πούμεν, στη Σαουδική Αραβία] και δεν να προσπαθούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και κινήσεις μαζί με άλλους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες για να διορθώσουν ή ν’ αλλάξουν τα πράματα, τότε καταντούν μίζεροι και κακομοίρηδες...

      Και by the way [που λένε και στα κυπριακά χωριά], δεν μπορώ να καταλάβω πως άνθρωποι «40χρονοι με μούσια (τζαι κάποιοι φαλακροί)» [που λαλεί τζι’ ο Ανώνυμος με το πρώτο σχόλιο], να συγκατανεύουν με τόση ευκολία και να «βροντοφωνάζουν τον εθνικόν ύμνον [της Ελλάδας] ώστε να τους ακούσουν [τους εφέδρους αξιωματικούς] ως την Πάφον...» Γιατί όχι ως την Κερύεια για να φοηθούν τζιαι τα τουρτζιά;

      Διαγραφή
    3. @Anef_Oriwn: Τι σόι (ψευτο)πατριώτης είσαι αν δεν τραγουδήσεις τον εθνικόν ύμνον (της Ελλάδας); Ανέμισε τζαι μια σημαία ελληνική, τζαι το καθήκον σου προς την πατρίδα έκαμες το.

      Όσο αφορά τα τουρτζιά εν χρειάζεται να μας ακούσουν, γιατί φοούνται μας ήδη. Σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιους (εξ΄Ελλάδος κυρίως) αξιωματικούς. Γι' αυτό άλλωστε μόνο το 40%(περίπου)της Κύπρου έχουν καταλάβει. Επειδή φοούνται.

      Διαγραφή
  3. Ξέρεις, είναι φορές που ακούω όνειρα για μια Κύπρο ενωμένη κι ανεξάρτητη. Και μου φαίνεται ουτοπία. Επειδή, η πραγματικότητα μας είναι κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι μας, σύντομα, να μεν είναι όνειρον μιαν ενιαία Κύπρος αλλά μια πραγματικότητα για την οποίαν θα μπορούμεν να δουλέψουμεν παρέαν με ούλλους τους αθρώπους τούτου του τόπου.

      Διαγραφή
  4. Πρόταση για νέο οπτικοακουστικό Εθνικό Ύμνο για τη Νήσο των Αγ(ρ)ίων:

    https://www.youtube.com/watch?v=Qu3acy2MWQo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όι ρε Γούφη, κανένας δεν θα μου επιβάλει τον όποιο σεβασμό.

    Για να εξηγούμστεν, άμα χρειαστεί ... τσουλλοκάθουμαι που πάνω που το αντικείμενο που απαιτεί σεβασμό τζια σhέζω σούρτες.

    Εν περνά μιτά μου το σκηνικό τύπου "ο δόκιμος συνετίζει τους στρατιώτες". Αν μεν το εκατάλαβες που με εγνώρισες, κακώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ώστε εσυμπεριφέρτηκα "δοκιμίστικα" προς τον Antichristos τζιαι κατά προέκτασην προς εσέναν. Φυσικά εν ήταν η πρόθεση μου, αν τζιαι σαφώς η "προτροπή" μου προς τον Antichristos αφορούσεν το εξής κομμάτιν του σχολίου του:
      "Εσείς που νομίζετε ότι ως Κύπριοι διαφέρετε σε επίπεδα αχρηστίας, διαφθοράς και βλακείας από τον μέσο Έλληνα, είναι λες και ζείτε πραγματικά σε άλλη διάσταση."
      Φυσικά εβασίστηκα τζιαι στο μέσον περιεχόμενον των αναρτήσεων του που ουσιαστικά είναι μια αλληλουχία πλήρους απαξίωσης της Κύπρου, ως τόπου, κοινωνίας, κράτους κλπ. Ακόμα τζιαι το κλίμα δακάτω φακκά του, ακόμα τζιαι η γειτονιά που μεινίσκει.
      Το δικό σου σχόλιον ήταν πιο subtle, αλλά εμέναν έστειλεν μου το μήνυμαν ότι ο μέσος κυπρέος κατ'εσέναν εν όπως το μεθυσμένον. Αθθύμισεν μου τον Antichristos τζιαι είπα να σου εισηγηθώ να το αποφύγεις.
      Διότι, ας πούμεν φίλε ότι είσαι θαμώνας της Reckless, τζιαι που την ώραν που εννά κάτσεις για τες τεκιλούες σου ως την ώραν που εννά φύεις, "ο μπάρμαν εν κκέλης, η σερβιτόρα εν παshιά, το μπαρ εν στραβόν, το πιλιάρτον εν shιησμένον, οι τεκίλες εν λειψές, τα σκαμπώ εν σκληρά" κ.ο.κ.
      Εν για τούτον το "σεβασμόν" τζιαι την "εκτίμηση" που λαλώ εγώ. Ώσπου κάθεσαι τζιαμέ, μεν σαλαβατάς συνέχεια για τα στραβά, εκτός τζιαι αν κάπως μπορεί να βοηθήσεις να διορθωθούν. Στο κάτω κάτω, εν γεμάτος ο κόσμος μπυραρίες, αν μεν γουστάρεις, πήεννε σε άλλην.

      Διαγραφή
    2. Γούφη,

      Πρώτον, το θέμα της ανάρτησης σου είναι "μη θέμα".
      Αθθυμίζει μου εκπομπές της Ελίτας με τίτλο "καλλιέργεια κουλτούρας συμβίωσης με τους ΤΚ" ή κάτι στο "άλλο άκρο"... όπου η κακόφωνη παρουσιάστρια έχει στο τσεπάκι της πως θα πάρουν τηλέφωνο οι της -όποιας -αντίθετης άποψης για να γενεί φασαρία.

      Έχουμε πολλά πιο σοβαρά θέματα στο Νησί που τους Εθνικούς Ύμνους, οι οποίοι στο κάτω-κάτω πάλεν ύμνοι ένει. Πάλε υπέρ κάποιου "έθνους" -ας εν' τζιαι υπό -φαντασιακή -κατασκευή.

      Δεύτερον, το παράδειγμα με την μπυραρία (μα ποιια εν'΄τούτη η Ρέκλες ολάν, εν καμια τζιαινούρκα αλόπως) εν' νάκκουρίν άτοπον. Να πάεις σε μιαν άλλην μπυραρία σημαίνει πως θα ξοδέψεις το πολύ 10 ευρώ -αν η επόμενη μπυραρία εν' στην άλλη άκρη της πόλης.

      Αναλογίστοπυ οτι έχει κόσμο που μετρά τα λεπτά του ευρώ πας το μπαρ, δεν έχουν όλοι τα αναγκαία κεφάλαια για μετανάστευση.
      Εκτός αν πιστεύκεις πως στο Δυτικό ή Δυτικοποιημένο κόσμο ισχύει το "αν δουλέψεις σκληρά τζιαι αποτεμιεύκεις" οπόταν... θεωρείς πως η έλλειψη κεφαλαίου δεν θα έπρεπε να είναι εμπόδιο.

      Τρίτο, για να παραφράσω τον Κάρλιν, "the place is just fine, the people are fu@&ed".

      Τέταρτον, δεν με ενδιαφέρουν περιπτώσεις όπως του ΑντίΧρ., έζησα τες που μιτσής τζιαι προκαλούν μου γέλιο.
      Το κόμπλεξ του κάθε δικού μας που ένοιωσεν άσhημα για τον εαυτό του ή τους συμπατριώτες του όταν π.χ. επήεν Αθήνα... δεν με συγκινεί. Ας παν λλίον πας τα βουνά της Ελλάδας -προς τα σύνορα -να καταλάβουν πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες "καλαμαράδες", δηλαδή "γραμματιζούμενοι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης". Τζιαι τούτο δεν το λαλώ με διάθεση υποτίμησης των βουνίσιων στο Ελλάντα... αλλά με διάθεση περιπαιξίματος τούτης της εντελώς επιφανειακής αντίληψης για το τι εστί Ελλάδα. Ρώτα ένα "περήφανο κυπρι-ελληνόπουλο" το εξής: "τι σόι έλληνας πιστεύεις πως είσαι, Βαλκάνιος ή Νησιώτης" τζιαι μετά ποθαύμασε το διάπλατα ανοικτό του στόμα.

      Πέμπτον, I ain't the ones that you 've seen ρε Γούφη, I just ain't.

      Διαγραφή
    3. Το αν εν "μη θέμαν" ο "εθνοκεντρισμός" (προς τες μητέρες πατρίδες) τζιαι το κατά πόσον η διαμόρφωση συνείδησης "Κυπριακής" εννά παίξει ή οϊ ρόλον στο πως εννά πορευτεί το Κυπριακόν "δημιούργημαν" επέτρεψε μου να έχω την δική μου άποψην, που εν διαφορετική που τη δική σου. Όταν εν έτει 2015, παν κάποιες shιηλιάες σε μιαν αίθουσαν, ακουν "πατριωτικά τραούθκια", θωρούν φιλμάκια για την ΕΦ, τζιαι μετά ο εξ Ελλάδος αρχηγός (τους) βάλλει τους να "βροντοφωνάζουν" τον εθνικόν ύμνον ενός άλλου "έθνους-κράτους", εν αρκούντως "σημαντικόν". Έshιει πιο σημαντικά που τούτον; Ενδεχομένως. Αλλά εν τζιαι έκατσα να κάμω ιεράρχησην, είχα μιαν εμπειρίαν, έδωκεν μου ερέθισμαν, έκατσα έγραψα. Ούτε με απασχολεί αν σχολιάσει κανένας ή αν θα τσουνιαστεί, το blog εν πρώτιστα μια μορφή "ημερολογίου". Φυσικά οι συζητήσεις εν ευπρόσδεκτες, αλλά έννεν αυτοσκοπός.
      Όμως, πάλε, σε σχέσην με τι εν "fucked" οι Κυπρέοι; Μόνον "αϊπια" έχουν; Αφού μιλάς για "διαστρωματώσεις", τζιαι ο Λεμεshιανός εν άλλον πράμαν που το Λευκωσιάτην, τζιαι ο Στροβολιώτης ενδεχομένως που τον Καϊμακλιώτην. Το θέμαν μας δαμέ εν η προσπάθεια "συνεκτικότητας", τα κοινά σημεία, η "ενοποίηση". Εξ'ου τζιαι όταν έρτει η ώρα εννά σηκωστούμεν να τραγουδήσουμεν το "τραγούδι" μας. Κάποτε μπορεί να εν έναν για ούλλον τον κόσμον. Για την ώραν θέλουμεν έναν για τους Κυπρέους.

      Διαγραφή
  6. τουντες σκεψεις καμνω τες για τη σημαια της Ελλαδας που κυματιζει σε δημοσια κτιρια κτλ. Οσο και να με συγκινει προσωπικα τζιαι φανταζουμαι πολλους αλλους Εκ, ποσο ετοιμοι ειμαστε για μονιμη υποστολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή