Ο κολλητός ο Critic έδωκεν μου την αφορμήν για τούτην την ανάρτησην. Ο φίλος εν απογοητευμένος που τες επιλογές που έσιει μπροστά του στες εκλογές που κοντεύκουν τζιαι τείνει προς το λευκόν.
Εγώ πάλε δεν σκέφτουμαι ποττέ αν θα ψηφίσω ή οϊ. Η ψήφος μου εν δεδομένη τζιαι απλά πάντα βασανίζουμαι για το ποιον τζιαι τι θα ψηφίσω.
Ο λόγος εν απλός. Η ψήφος εν δικαίωμαν τζιαι ευθύνην. Έσιει διπλήν ιδιότηταν δηλαδή. Δικαίωμαν είναι διότι καθορίζεις (έστω τζιαι σε μικρό βαθμόν) την επιλογήν των ηγετών σου. Έσιεις δηλαδή συμβολικήν αλλά τζιαι επί της ουσίας πολιτικήν ισχύν. Τούτη είναι ούλλη τζιαι ούλλη η ισχύς σου ως πολίτης, πέραν φυσικά της απεργίας, της διαδήλωσης τζιαι της ένοπλης επανάστασης (ως οργανωμένη υποομάδα). Ευθύνη είναι διότι είναι συνταγματική υποχρέωση που απορρέει που τα ωφελήματα που (οφείλεις να) ζητάς τζιαι να απολαμβάνεις που το κράτος στο οποίο ζεις. Τζιαι έγινεν συνταγματική διότι ως είδος ακόμα δυστυχώς δεν είμαστεν αρκετά υπεύθυνοι στη συμπεριφορά μας ώστε να είναι αχρείστος ο νόμος (τζιαι η επιλογή του που τα οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας). Τείνουμεν δηλαδή, χωρίς τη νουθεσίαν του νόμου, στην "λούφαν". Φυσικόν, αφού καταγούμαστεν που τους πιθήκους. Δείτε ήνταλως ζει ο μέσος πίθηκος τζιαι θα καταλάβετε.
Άρα εκ των άνω, εν σαφές νομίζω γιατί είμαι κάθετα εναντίον τόσον της αποχής όσον τζιαι του άκυρου (το δεύτερον όταν γίνεται εκούσια). Ουσιαστικά είναι παράνομες πράξεις τζιαι πρέπει να είναι καταδικαστέες που όσους συμμετέχουν (ή θέλουν να συμμετέχουν) στο πολιτικοοικονομικόν γίγνεσθαι της χώρας τους. Είναι δε αυταπάτη τζιαι κοροϊδία του ίδιου του εαυτού μας να νομίζουμεν ότι επειδή απείχαμεν ή ακυρώσαμεν έχουμεν μετά τζιαι το δικαίωμαν της αφ' υψηλού κριτικής. Είναι επίσης μια συνειδητά απολίτικη συμπεριφορά, διότι σε μιαν ευκαιρίαν να δηλώσεις ξεκάθαρα την πολιτική σου συνειδητοποίησην, εσύ κρύφκεις, τάχα μου διαμαρτυρόμενος. Κοινώς, η αποχή τζιαι το σκόπιμον άκυρον για μέναν είναι όπως το τσιάρον σε δημόσιους χώρους ενώ απαγορεύεται. Κάπνισε φίλε μου αλλά μεν μας το πλασάρεις τζιαι ως "επανάσταση κατά του συστήματος". Είσαι απλά ένας φυγόπονος παράνομος διότι ούτε να το κόψεις μπορείς, ούτε να φκεις έξω έσιεις τη διάθεση.
Το λευκόν εν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ουσιαστικά είναι μια σπέσιαλ περίπτωση άκυρου αλλά νομίζω είναι νάκκον πιο διακριτικόν τζιαι λλιόττερον αντιδραστικόν. Δηλώνεις παρών αλλά "αδυνατείς" να επιλέξεις. Διαφωνώ πάλε αλλά ας πούμεν ότι είναι το lesser of three evils. Ο καπνιστής βάλλει τα τσιάρα πάνω στο μπαρ αλλά εν άφτει (εγώ τζιαι οι παρομοιώσεις μου).
Πάμεν τωρά στον κ. Νίκαρον. Βασικά τείνω να τον ψηφίσω (ακόμα έχουμεν τζιαιρόν ως την κάλπην) με μισήν καρκιάν. Μετά δε τες τελευταίες του δηλώσεις (η μια περί του "ελληνικού γονιδίου"των κυπραίων που επέζησεν των αιώνων (sic) αλλά τζιαι το ότι εμετάνιωσεν που εστήριξεν τον πρόεδρον τα πρώτα θκιό χρόνια της διακυβέρνησης του, για να μεν συναφέρω τζιαι τες υστερίες του για τους πρόσφυγες που τη Συρία) ούτε μισή έννεν η καρκιά, έναν τρίτον τζιαι ππέφτει.
Η πολιτικο-κοινωνική μου ιδεολογία πλέον απέχει παρασάγγας τόσον που τον ηγέτην όσον τζιαι τον μέσον ψηφοφόρον του συναγερμού. Είμαι διεθνιστής, άθεος τζιαι φλερτάρω με τα αναρχικά ιδεώδη εδώ τζιαι τουλάχιστον θκιό χρόνια. Βέβαια δεν θεωρώ οτιδήποτε δεδομένον τζιαι σε αντίθεσην με πολλούς, δεν θεωρώ "ανεμόμυλον" όποιον για οποιονδήποτε λόγον αλλάξει στάσην, είτε στην πολιτικήν του ιδεολογίαν είτε στην κοσμοθεωρίαν του. Εν συνηθίζω να φτύννω του εαυτού μου κοινώς, όσον αυστηρός τζιαι να είμαι μαζίν του. Όπως άλλαξα εγώ (τζιαι μπορεί να ξαναλλάξω) δικαιούται να αλλάξει τζιαι ο ηγέτης.
Τούτον εν ο πρώτος λόγος που ακόμα εν "αποκλήρωσα" το Νίκαρον. Το ότι άλλαξεν τζιαι αλλάσσει πολιτικές θέσεις τζιαι στάσεις θεωρώ το δικαίωμαν του τζιαι όϊ στοιχείον πολιτικής αναξιοπιστίας. Αλλά ακόμα τζιαι έτσι ρόμπα που έγινεν τζιαι γίνεται με τους προσεταιρισμούς των απορριπτικο/ δηκοϊκο/ γιωρκατζικο κλπ.κλπ. συνονθυλευμάτων, στο κυπριακόν παραμένει λλίον πολλά τζιαμέ που τον ξέρω: θέλει να το λύσει γλήορα (ο χρόνος για μέναν εν κεφαλαιώδης) τζιαι δεν δαιμονοποιεί τους τούρκους (όπως κάμνουν ακόμα τζιαι οι αριστεροί ενίοτε). Εξάλλου ο μόνος λόγος που παρά την ιδεολογικήν μου απόκλισην θέλω ακόμα να του δώσω ευκαιρίαν για εξουσίαν εν η τεράστια υπέρβαση του το 2004, την οποίαν όσον τζιαι να προσπαθήσουν εν μπορούν να αμαυρώσουν οι φίλοι μου οι αριστεροί. Ως τζιαι τσιουράκκιν της πρεσβείας τον βαφτίζουν τζιαι ότι εν για τούτον που είπεν ναι τότε. Εν τζιαι οι αριστεροί θωρείτε ικανοί να εν "μικροί" πολιτικά άμα τους έρτει. Τζιαι όμως επροσπάθησεν τεκμηριωμένα να τους τείνει θκιό τρεις φορές χείραν συνεργασίας εναντίον του "κέντρου" τζιαι εφτύσαν τον. Λες τζιαι έννεν ήλιου φαεινότερον ότι στο επίπεδον του εσωτερικού μετώπου, η λύση του κυπριακού προϋποθέτει σύμπηξη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Τέλος πάντων.
Εννά μου πεις τζιαι ο Λιλλήκκας καλό έσιει δικαίωμαν να αλλάσσει "ιδεολογικά πουκάμισα", γιατί οϊ Λιλλήκκαν, εν ομορφούλλης, εν πιο νέος, εν πιο business man κλπ. Βασικά ο Λιλλήκκας τρώει μαύρον που μέναν διότι επέλεξεν να εκφράσει τους hardcore απορριπτικούς αλλά τζιαι διότι την μετά 2004 περίοδον ήταν που τους πρωτοστάτες στο κυνήγιν μαγισσών κατά των "νενέκων". Εν οι ίδιοι λόγοι βασικά που με εκάμαν να αποστρέφουμαι τζιαι τζιείνον τον οποίον ονειρεύκεται να προσομοιώσει, δηλαδή τον Τάσσον.
Ο Μαλάς καλό; Εν του "Ναι", εν σίουρα πιο κοντά μου ιδεολογικά, εν "άφθαρτος" (ατάκα των promoters του), εν φατσούδα, εν επιστήμονας κλπ. κλπ. Δαμέ η αλήθκεια εν το δίλημμαν μου. Εν δύσκολον να βάλω σε λέξεις γιατί οϊ Μαλάς. Θα το βάλω κάπως πλαγίως με κίνδυνον αντίφασης: αν το ΑΚΕΛ εκατέβαζεν τον Κατσουρίδην ή τον Χρίστου θα είχα παρασάγγας μεγαλλίττερον δίλημμαν, για να μεν πω ότι θα τους εψήφιζα παρά το Νίκαρον. Αλλά εβάλαν το Μαλάν. Νάμπου να τους κάμω; Εν τόσον ξεκάθαρα πρόταση διπλοπόρτιν (αν πάει καλά καρπώνουμαι το, αν πατώσει τζιείνος φταίει) που θεωρώ την επιλογήν του πολιτική δειλίαν κατ'ελάχιστον. Τζιαι τα πραγματικά αριστερά κόμματα οφείλουν να μεν δειλιάζουν όπως τα δεξιά που κατηγορούν. Ο Αναστασιάδης δαμέ εν πιο μάγκας που λλόου τους διότι ενώ ξέρει ότι έννεν τζιαι ο πλέον δημοφιλής, εν εφοήθηκεν να φκει τζιαμέ τζιαι να ρισκάρει. Ήδη πληρώννει πολιτικόν κόστος τζιαι για τούτον. Για μέναν κερδίζει του πούντους, εν του χάννει.
Υπάρχει πάντα τζιαι η Πραξούλλα Αντωνιάδου. Τη Μακαρίαν φκάλλω την έξω γιατί εν απορριπτική τζιαι τζιείνη τζιαι για μέναν το κυπριακόν παραμένει προτεραιότητα, αν τζιαι άκουσα κάπου ότι εν άθρωπος καλός, εν τζιαι γυναίκα, κάτι πολλά θετικόν πάλε. Η κ. Αντωνιάδου εν επίσης γυναίκα, εν σε καλήν ηλικίαν, έσιει καλόν μορφωτικόν υπόβαθρον, έσιει "πολεμήσει" για την επανένωσην εισπράττοντας μένος τζιαι μειώσεις προσωπικότητας που τύπους όπως ο Καυλίας, ιδεολογικά εν μια μετριοπαθής τζιαι αριστερίζουσα φιλελεύθερη που θα δείξει μάλλον έναν ανθρώπινον πρόσωπον, τζι'ας την κατηγορούν όσοι έχουν τύψεις ότι "επέλλανεν τζιαι πάει στα ριάλιτι τζιαι τες "Πατάτες" με το Δάκη". Θα μπορούσα κάλλιστα να ψηφίσω Αντωνιάδου στον α'γύρον τζιαι να στηρίξω Νίκαρον στο β'. Αλλά που την άλλην, η ιδεολογία είναι μεν σημαντική για την επιλογή μου, αλλά πιο σημαντική η αίσθηση της ικανότητας του ηγέτη. Τζιαι ο Τσιώρτσιλ ήταν καρα-συντηρητικός του κερατά αλλά σε εποχές κρίσης, επειδή εκουμάνταρεν, εσταθήκαν ούλλοι μαζίν του μέσα στη φουρτούναν (τζιαι όταν ήρτεν η ηρεμία εσιουττάραν τον για τες παρωχημένες του ιδεολογίες). Εν νομίζω να μπορεί να αντιπαραβάλει κάποιος σήμερα το πολιτικόν εκτόπισμαν (εντός τζιαι εκτός Κύπρου) του Νίκαρου με την συμπαθέστασην κ. Αντωνιάδου. Ακόμα τζιαι οσοι τον μισούν.
Άρα λοιπόν, επί του παρόντος τζιαι χωρίς συγκλονιστικές εξελίξεις, η ψήφος μου εν στον Αναστασιάδην. Τζιαι ας τον βαφτίζει "ανδρείκελον του συστήματος" ο συνονόματος ο OSR του οποίου τη γνώμην θεωρώ ιδιαίτερα βαρύνουσαν. Εν ουσιαστικά τζιαι η τελευταία ψήφος που διώ σε δεξιόν κόμμαν. Την επόμενην φοράν ή που θα ψηφίσω καθαρά αριστερά, ή που θα κατεβώ ο ίδιος (ουάου, τζιαι κάτσε τη μάππαν χαμέ!!!).
Ως την "επόμενην φοράν", stay cool and keep rocking!
συνονόματε σύντροφε συμπολεμιστή συναγωνιστή συναυτώ και επί τα αυτά ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήμόνο μια διόρθωση
λαλείς ότι η ψήφος
"είναι συνταγματική υποχρέωση που απορρέει που τα ωφελήματα που (οφείλεις να) ζητάς τζιαι να απολαμβάνεις που το κράτος στο οποίο ζεις"
Περί υποχρεωτικής ψήφου ή δικαίωμα; Λευκή ψήφος, αποχή…….. επεξήγηση δικαιωμάτων
http://osr55.wordpress.com/2011/05/19/
Αρθρον 31 του Συντάγματος της Κυπραικής Δημοκρατίας
“Τηρουμένων των διατάξεων του Συντάγματος και οιωνδήποτε δυνάμει τούτου ψηφιζομένων εκλογικών νόμων της Δημοκρατίας ή τη αρμόδιας Κοινοτικής Συνελεύσεως πας πολίτης δικαιούται να ψηφίζει εις οιανδήποτε εκλογήν διενεργούμενη συμφώνως τω Συντάγματι και οιωδήποτε τοιούτω νόμω”
Το πλέον σημαντικό είναι ότι ο πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ψηφίζει και δεν υποχρεούται
η μεγάλη διαφορά μεταξύ υποχρέωσης από άσκησης κάποιου δικαιώματος είναι η εξής:
όταν το σύνταγμα ή ο νόμος ορίζει ότι ο πολίτης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να συνεισφέρει στα δημόσια βάρη, δηλαδή να πληρώνει φόρους, ο πολίτης δεν έχει άλλη επιλογή από το να πληρώσει τους φόρους αλλοιώς θα διαπράξει ποινικό αδίκημα
οταν το σύνταγμα ή ο νόμος ορίζει ότι ο πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ψηφίζει ή να προσφύγει στο δικαστήριο ή να σπουδάσει ή να γράψει κάτι κλπ
αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μόνο αν θέλει μπορεί να ψηφίσει, μόνο αν θέλει μπορεί να σπουδάσει κλπ
δεν μπορεί να τον υποχρεώσει κανείς να κάνει ή να μην κάνει κάτι που δικαιούται
αλλοιώς έτσι είναι σα να ταυτίζομε την υποχρέωση με το δικαίωμα
η υποχρέωση της ψήφου είναι αντισυνταγματική και παράνομη
αν ένα δικαστήριο της Κύπρου επιβάλει ποινή σε κάποιον κάποιος γιατί δεν ασκησε ένα δικαίωμα του τότε υπόκειται σε έλεγχο στο ΕΔΑΔ του Στρασβούργου ή στο ΔΕΚ του Λουξεμβούργου
που τζαμέ τζαι τζυ ο μόνος λόγος που θα εψήφιζα θα ήταν για σκοπούς τακτικής
εδώ η άποψη μου για το τι σημαίνει τακτική
ΑπάντησηΔιαγραφήκάτι που ελλείπει παντελώς που την κύπρο όπου θεωρώ κυριολεκτικά ότι όποιος, μα όποιος τζαι να φκει που τους τρεις άχρηστους θα είναι τα ίδια σκατά
Για ποιο λόγο ψήφισε ο κόσμος Συριζα; Μια γνώμη
http://osr55.wordpress.com/2012/06/20/
η πραγματικότητα είναι ότι ο συριζα δεν ήξερε και ο ίδιος τι έλεγε και τι θα έκανε στην πράξη αν έπαιρνε την εξουσία
και εννοείται ότι ο κόσμος αυτό το ήξερε και το αντιλαμβανόταν
και όμως τον ψήφισε έστω και αν καταλάβαινε ότι δεν είχε το απόλυτα οργανωμένο πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα το απόλυτο μανιφέστο και οδικό χάρτη για να μπορέσει να οδηγήσει τον κόσμο μακριά από την εξαθλίωση
γιατί τον ψήφισε αφού τα γνώριζε αυτά;
γιατί ο κόσμος, ή τουλάχιστον αυτός που ψήφισε συριζα έχει πολιτικό αισθητήριο και αντιλαμβάνεται τις πολύ κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες
η ψήφος στον συριζα ήταν κατά τη γνώμη ψήφος πολιτικής τακτικής
το ποσοστό που πήρε ο συριζα δεν το πήρε λόγω των καθαρών πολιτικών του θέσεων αλλά γιατί εξέφραζε μια βασική πολιτική θέση:
ότι θα βάλει ένα μπλόκο στην κατρακύλα του μονόδρομου που τον οδηγούν οι δοκιμασμένες συνταγές των κοπρόσκυλων που συγκυβερνούν με τον κουβέληκαρατζαφέρη
θα βάλει ένα μπλόκο και από και πέρα βλέποντας και κάνοντας με βάρκα την ελπίδα
αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η πολιτική σκέψη πίσω από την ψήφο στον συριζα
πολιτική τακτική
καταρχήν μπλόκο στο απόστημα των κοπρόσκυλων ώστε ο κόσμος να πιστέψει ότι ναι είναι εφικτό να παραμερίσουν τα κοπρόσκυλα που λυμαίνονται την εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια και εξαθλιώνουν τον ελληνικό
αυτό έγινε στις 6 μαίου αρχικά και ο κόσμος πίστεψε ότι τελικά είναι πολύ πιο εφικτό απ όσο πίστευαν
στις 17 Ιουνίου πολλοί έφυγαν από το κκε που δεν τους έδινε καμιά πραγματική προοπτική παρά μόνο κενολογίες στο αόρατο μέλλον όταν και αν ο λαός αυτό και εκείνο θα γίνει το άλλο και το παράλο την στιγμή που κάθε μέρα αυτοκτονούν άνθρωποι από το οικονομικό αδιέξοδο και την εξαθλίωση που τους έφερε η σκληρή πραγματικότητα
και αν ο συριζα έπαιρνε την εξουσία τότε θα υπήρχε κυριολεκτικά αυτοσχεδιασμός πολιτικής με πολλές άγνωστες παραμέτρους που θα ξεδιπλώνονταν ή όχι αν ο συριζα έπαιρνε την εξουσία
η πιο βασική παράμετρος θα ήταν η αντίδραση του ίδιου του λαού
δηλαδή αν ο λαός έμπρακτα πέραν της ψήφου του έδειχνε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει μονομερείς ενέργειες και να υποστεί τις συνέπειες που τον τρομοκρατούσε η μερκελ και οι λοιποί διεθνείς βρυκόλακες των ανθρώπων τότε ίσως ο συριζα αν δεν έκανε κωλοτούμπα (γιατί και αυτό ήταν και παραμένει ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο) ίσως τότε να τολμούσε να τα βάλει με το σύστημα που ήταν όλο εναντίον του
μια άλλη τεράστια παράμετρος επίσης θα ήταν η στάση που θα τηρούσαν οι ίδιοι οι λαοί των χωρών που βρίσκονται στο παρά πέντε της εξαθλίωσης που βρίσκεται ήδη η Ελλάδα, δηλαδή η Ισπανία κυρίως και η Ιταλία που οδεύουν ολοταχώς προς μνημόνια για να σωθούν οι τράπεζες των χωρών αυτών
Woofis,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν τζι’ ο Λάκης του ΛΑΣΟΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήίσως αν οι Ισπανοί βλέποντας τον ελληνικό λαό να κάνει το μεγάλο βήμα σύγκρουσης έστω και δια της ψήφου του παρόλη την τρομοκρατία που είχε υποστεί το τελευταίο διάστημα τότε ίσως οι Ισπανοί να συμπαραστέκονται και αυτοί με κάποιο τρόπο που και πάλι δεν θα μάθουμε ποτέ
ας μην ξεχνάμε ότι οι πλατείες πέρσι άρχισαν να γεμίζουν μετά τις ισπανικές πλατείες που καλούσαν τους έλληνες να ξυπνήσουν όπως και κάπως έγινε αφού οι πλατείες γέμισαν και πολύς κόσμος βίωσε πρωτοφανή πράγματα που δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά όσον και αν διάφοροι αμπελοφιλόσοφοι παιδαγωγοί κομουνιστές τάχα υποτιμούν αυτή την τεράστια κοινωνική ζύμωση λες και η ταξικής συνείδηση θα γίνει με download μέσω μπλοκς και κειμένων
τέσπα η ουσία είναι ότι ο κόσμος που ψήφισε συριζα τον ψήφισε γιατί ήθελε να έχει μια προοπτική σε κάτι καλύτερο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η προοπτική είχε με κάποιο τρόπο αριστερό πρόσημο μέσα σε αυτή την λαίλαπα κατά της αριστεράς με ή χωρίς εισαγωγικά
πολλοί αναρχικοι αναγνώρισαν και είδαν αυτή την ιστορική συγκυρία και χωρίς να μένουν αγκυλωμένοι σε κούφιες κατά τη γνώμη μου ιδεολογικές καθαρότητες πήραν σαφή θέση τακτικής και στρατηγικής συμμετοχής ώστε να επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά
πάντα φυσικά χωρίς αυταπάτες ότι δήθεν μπορούν να επιτευχθούν ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές μέσω συστημικών κατασκευασάτων που παίζουν τον ρόλο της βαλβίδας αποσυμπίεσης όπως είναι οι εκλογικές διαδικασίες
οι αλλαγές γίνονται στην ίδια την κοινωνία με την αυτοοργάνωση των ανθρώπων και την απόφαση τους να βγουν από τα καλούπια των “θεσμών¨ και των κανόνων αυτού του σάπιου συστήματος
για να μπορέσεις όμως να πας κάπου θα πρέπει να αναγνωρίζεις τις συγκυρίες που οδηγούν σε μονοπάτια που ίσως σε φέρουν πιο κοντά στο τελικό σου όραμα
@OSR: I stand corrected για την "νομικήν" πτυχήν της ψήφου. Αν τζιαι είχα το κατά νουν ότι έννεν ακριβώς "παρανομία" η αποχή ή το άκυρο. Απλά με τη χρήσην της συγκεκριμένης λέξης ήθελα να τονίσω πιο πολλά το "ανήθικον" (αν μπορεί να σταθεί έτσι επίθετον) της στάσης "απέχω/ ακυρώνω" που μια διαδικασίαν που έτσι τζι' αλλιώς θα σε επηρεάσει. Εν δικαίωμα σου φυσικά, όπως τζιαι η γνώμη σου. Αλλά νομίζω "ακυρώνεσαι τζιαι απέχεις" ως πολίτης έτσι. Τουλάχιστον εν μέρει, αν κατά τα άλλα είσαι πολιτικοποιημένος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ποιος εν "αριστερός" σε τούτον τον τόπον φίλε άρχισεν να εν θολόν πλέον. Στο κυπριακόν ας πούμεν, ως προς την ως σήμερα συμπεριφοράν, ο Αναστασιάδης μπορεί να εν ο "αριστερόττερος" των τριών βασικών υποψηφίων. Εν βέβαια το θέμαν ότι ο καπιταλισμός (τον οποίον ασπάζεται) εννά είναι κόμα τζιαμέ ακόμα τζιαι μετά τη λύσην. Αλλά αθθυμάσαι ότι εγώ θεωρώ τη λύσην του κυπριακού σαν μια πρώτη αντικαπιταλιστική νίκη...
@Άνεφ: κόμα καρτερώ τζιαι κανέναν Ούτοπον.
το "ανήθικον" (αν μπορεί να σταθεί έτσι επίθετον) της στάσης "απέχω/ ακυρώνω" που μια διαδικασίαν που έτσι τζι' αλλιώς θα σε επηρεάσει....Αλλά νομίζω "ακυρώνεσαι τζιαι απέχεις" ως πολίτης έτσι."
ΑπάντησηΔιαγραφήφίλε μου καλέ ο καθένας δικαιούται να έχει τις αυταπάτες του και στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι αυταπατάσαι τα μάλα (όι μαλά)
ζούμε σε κομματοκρατία που ελέγχεται απόλυτα από τα μμεξαπάτησης τα οποία ελέγχονται απόλυτα από τους διαφημιστές τους δηλαδή τις τράπεζες ως επί το πλείστον τζαι ψηφίζεις τζείνον που σου επιβάλλουν οι τράπεζες
η δημοκρατία έχει να κάνει πρώτα και κύρια με το να μπορείς να ακούγεσαι και να συμμετέχεις ενεργά στην ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων
Η προπαγάνδα των μμε κ η ψευδεπίγραφη ελευθερία γνώμης
http://www.youtube.com/watch?v=-b9yOuIta6w&list=UUY4eqvD4ST6ISZZ-OdmPqoA&index=1
όταν δεν υπάρχει αυτό αφού κόβονται απόψεις από τα μμεξαπάτησης επειδή δεν βολεύκουν τις τράπεζες τζαι τα τσουράκια τους τότε δεν υπάρχει ούτε κατ επίφασην δημοκρατία
ψήφισε τον αναστασιάδη φίλε μου γίνε "πολίτης" της τζείζας τζαι του ενός δευτερολέπτου στα 5 χρόνια επιλέγοντας έναν που τζείνον που σου βάλλουν
αλλά πλις μεν μου μιλάς για ανήθικα τζαι ξηανήθικα όσων επιλέγουν συνειδητά να απέχουν όι επειδή πιστεύκουν ότι τζαι καλά εν πολιτική πράξη αλλά επειδή έχουν συνείδηση της ουσίας των πραγμάτων
:)
ΔιαγραφήΜα γι'αυτόν είπα φίλε: τελευταία φορά που κάμνω σκόντον. Την άλλη φορά αν μεν έσιει κανέναν που "μου κάμνει", θα κατεβώ ο ίδιος. Τζιαι ας με "φαει το σύστημαν"...
Αλλά έστω τζιαι 1 φοράν την πενταετίαν (που εν παραπάνω), την "τζίζαν" μου εν θα την απεμπολήσω, αυταπάτη ή οϊ.
τζαι να κατέβεις υποψήφιος εν θα το μάθει κανένας γιατί εν θα σε προβάλλει κανένας
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν λέω να μεν το κάμεις, απλά εν καλά να έχουμε συνείδηση των πραγματικοτήτων τζαι των δυνατοτήτων που έχουμε μες τούντο σύστημα το βρωμισμένο
το παράδειγμα της Ισλανδίας πχ αποσιωπάται παντελώς τζαι ακόμα τζαι ο economist tzai το bbc αναδεικνύουντο
σκέφτου δηλαδή σε ποιο σημείο είμαστε
Αν κατεβείς υποψήφιος, εγώ εννα σε ψηφίσω πάντως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτο δαμέ, γραπτώς :)
όι λαομόν είπες:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζαι μεν ακούσω πελλάρες περί "καπιταλισμού" τζαι "φιλελευθερισμού" τζαι "σοσιαλισμού" διότι ούλλοι το ίδιον σκατόν ένι. Ιδεολογίες ΔΕΝ υπάρχουν
Source: http://oilaomon.blogspot.com/2012/09/blog-post_331.html#ixzz2HTlPqRAO
τζαι με ποια κριτήρια εννα τον ψηφίσεις δηλαδή;
αφού ο γούφις σε αντίθεση με σένα που λαλείς ότι εν έσιει έτσι πράμαν τζαι εν πελλάρες κλπ
"Εν βέβαια το θέμαν ότι ο καπιταλισμός (τον οποίον ασπάζεται) εννά είναι κόμα τζιαμέ ακόμα τζιαι μετά τη λύσην. Αλλά αθθυμάσαι ότι εγώ θεωρώ τη λύσην του κυπριακού σαν μια πρώτη αντικαπιταλιστική νίκη..."
οξά εν πολλά όμορφος τζαι καλόν πλάσμαν ολάν;
όι λαομόν πιον με τους απολιτικ αχάπαρους κυπρέους
όι λαομόν πιον βρε σύντεκνε
Εννα τον ψηφίσω γιατί έταξεν μου να μου διαγράψει τα χρέη μου. Ήντα η ΠΕΟ εν πιο έξυπνη;
ΔιαγραφήΥ.Γ: γουστάρω να είμαι απολιτίκ αχάπαρος κυπραίος
Διαγραφήχουχουχιχι μα τι πασιαμας βρε παιδίν μου
Διαγραφήτι πασιαμάς σου λέω
Πάντως εννά αρκέψω να σκέφτουμαι υπουργεία (ο πεινασμένος ονειρεύκεται κουλλούρκα ένα πράμαν). Ο Invictus ας πούμεν μπορεί να ταιρκάζει στο υπουργείον πασιαμά. Ο OSR στο υπουργείον αναπτυξιακής αυτοοργάνωσης κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήα φεκιου φρεντ οπυ με σκέφτεσαι α!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά δηλώνω αντιρρησιάς παράλαβης υπουργείου
όπως τον τζιμάκο έναν πράμαν
τζαι δκυο πράματα όμως άμα λάχει να ουμ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mxqKF3KzCLk
Γουφ, συμφωνώ με όλα όσα έγραψες και δηλώνω επίσης ότι θα έχεις την ψήφο μου εκτός να βάλει υποψηφιότητα και ο Στροβολιώτης οπόταν θα έχω δίλημμα, ή αν βάλω εγώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήμε ποια κριτήρια εννα ψηφίσεις τον γούφη ρε βλήμαν αχάπαρε μπανάνα που ενει ξέρεις που σου παν τα 4 τζαι τα 5 τζαι τα 6; ο γούφης εν αντικαπιταλιστής
Διαγραφήεσύ ξέρεις που τούντα πράματα;
φιλιά ;)
Ε καλό να κάμουμεν τζιαι οι τρεις μαζίν "κυβέρνησην εθνικής σωτηρίας" να σε φκάλω που τα διλήμματα. Εκ περιτροπής, εφτομάν παρά εφτομάν...
ΔιαγραφήΝομίζει ότι εν αντικαπιταλιστής, τζε ο χριστόφιας νομιζει εν κομμουνιστής...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην πράξην εν είμαι (ακόμα) αντικαπιταλιστής αλλά θέλω να πιστεύκω ότι η πορεία μου εσχάτως αλλά τζιαι μελλοντικά θα τείνει στην ανατροπήν/ αντικατάστασην του συγκεκριμένου συστήματος. Διότι ιδεολογικά εν έχω οποιεσδήποτε αμφιβολίες πλέον. Όσον το συγκεκριμένο σύστημαν (ή τρόπος ζωής) επικρατεί, οι κύκλοι της ανθρώπινης μιζέρκας τζιαι αυτοκαταστρεφής θα συνεχίσουν να έρκουνται.
Διαγραφήo μπανάνας ερμηνεύει τον γούφη!! μάλισταα
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδή εσύ θα ψηφίσεις έναν άνθρωπο που λαλεί ότι εν κάτι που στην πραγματικότητα εν ενει δηλαδή ή λαλεί ψέματα συνειδητά ή απλά εν ηλίθιος τζαι εν καταλάβει την πραγματικότητα
αναλόγως δηλαδή πως ερμηνεύεις τον χριστόφκια
πως ερμηνεύεις ότι το εννοεί ο χριστόφκια μπανάνα;
γούφη πρέπει να ξεκαθαρίσεις γιατί νομίζω έπιαν σε στο μαιττάππι
Ο Χριστόφιας είσιεν πέντε χρόνια με συγκεκριμένην εξουσίαν τζιαι κοινωνικήν αποδοχήν να προωθήσει ενεργά την ιδεολογίαν του. Αντικειμενικά πιστεύκω αποπειράθηκεν το αλλά επί της ουσίας εν εδιατάραξεν το κατεστημένον. Αν ήταν καθαρή αποτυχία ή απλά συμβιβασμός εν μεγάλο θέμαν. Χωρίς το Μαρίν τζιαι με άλλην τακτικήν στο κυπριακόν μπορεί σήμμερα πάντως να είχαμεν άλλην εικόναν, αφού εν σαφές ότι η κρίση ήταν να έρτει έτσι τζι' αλλιώς.
ΔιαγραφήΕνας άλλος σοβαρός λόγος κατα του Αναστασιάδη κατ' εμέ είναι ο διακαής του πόθος να ιδιωτικοποιήσει κεδροφόρους -το τονίζω, κερδοφόρους- ημικρατικούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγα λάθος. Αν γίνει αυτό, οι υψηλές τιμές για τις οποίες όλοι κλαίγονται τώρα θα μας φαίνονται ψιχουλάκια
Το (ορθάνοικτο) παραθυράκι για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών υπάρχει στο Μνημόνιο για το οποίο συμφώνησε ο νυν Πρόεδρος με την Τρόϊκα και το οποίο αποδέχεται και ο έτερος υποψήφιος ο Σταύρος Μαλάς (το ΑΚΕΛ βασικά).
ΔιαγραφήΠροσωπικά εν καταλάβω ποιόν ακριβώς εν το πρόβλημα αν ιδιωτικοποιηθεί π.χ. η CYTA. Εκτός που το γεγονός ότι εννα σταματήσει να αποτελεί μέσο εξαργύρωσης (μέσω διορισμών) ψήφων, ποιόν εν το τραγικό της υπόθεσης; Η ΜΤΝ είναι ιδιωτική επιχείρηση και είναι ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ που τη CYTA την οποία εν θέλουμεν να πιαν οι ιδιώτες...
Νομίζω στο Catastroika:
Διαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=uoNjVMhmBfM
γίνεται πολλά σαφές γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολλά πιο πιθανόν, αν οϊ σίουρον, να προκαλέσουν μεγαλλίττερην ζημιάν, χρηματοοικονομικήν τζιαι κυρίως κοινωνικήν παρά να φέρουν οποιονδήποτε όφελος.
Κοινώς, ειδικά στα λεγόμενα φυσικά μονοπώλια (ενέργεια, νερό, μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.), όπου εν μπορεί π.χ. ο ιδιώτης να σου προσφέρει εναλλακτικήν υποδομήν (π.χ. άλλες σωληνώσεις, άλλες καλωδιώσεις, άλλους αυτοκινητόδρομους), οι ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά εν εκχώρηση λαϊκής κυριαρχίας στην - συχνά ασύδοτην - (αφού κινείται με γνώμοναν το κέρδος τζιαι οϊ το κοινωνικόν καλόν) ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν.
Τωρά η ΑΤΗΚ, η Αρχή Λιμένων, τα αεροδρόμια ίσως να μεν είναι τόσον μονολιθικά (αν τζιαι η σταθερή τηλεφωνία πάλε έναν δίκτυον είναι, το ίδιον τζιαι τα λιμάνια με τα αεροδρόμια) όσον τα υπόλοιπα όμως το ότι απλά τωρά μπορώ να τα πουλήσω φτηνά σε κάποιον ιδιώτην παρά μετά που μόνον του εν τελείως ανεπαρκές επιχείρημαν.
Εγώ εν δαιμονοποιώ οτιδήποτε αλλά θέλω πολλά τούτους που υποστηρίζουν τόσον έντονα τες ιδιωτικοποιήσεις να μας φέρουν ιστορικά παραδείγματα επιτυχίας όπως αντίστοιχα παραθέτει ιστορικές αποτυχίες το Catastroika.
Κατά τα άλλα Kaisi θα ήθελα να μου πεις που εντόπισες ότι ο Αναστασιάδης εν υπέρ της ιδιωτικοποίησης (γενικά) των ημικρατικών. Η εντύπωση που έχω εγώ έννεν τούτη. Στες δηλώσεις του νομίζω ήταν πολλά προσεκτικός, εμίλησεν για μετοχοποίησην τζιαι συμμετοχήν του κοινού, οϊ για πώλησην σε επενδυτές. Αλλά μπορεί να κάμνω τζιαι λάθος...
Κοίτα τι λαλεί δαμέ ο κουμπάρος ας πούμεν:
Διαγραφήhttp://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/127436/ochi-se-idiotikopoiiseis-imikratikon-organismon-leei-o-nikos-anastasiadis
Φυσικά, δικαίωμαν σου να μεν τον πιστεύκεις.
@Ινβίκτους:
ΔιαγραφήΗ MTN εν πιο φτηνη από τη CYTA γιατί η επιτροπή ανταγωνισμού και η βουλή υποχρεώνουν τη CYTA να κρατά ψηλά τες τιμές της για να μπορεί να την ανταγωνίζονται οι ιδιωτικές. Η CYTA έχει επανειλημμένως ζητήσει άδεια να χαμηλώσει τις τιμές της, δίνοντας στοιχεία ότι και με χαμηλότερες τιμές θα εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα και της το απαγορεύουν.
Οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν σημείο εντονότατης διαφωνίας με την τρόικα και πέτυχαν να αφερεθεί το "πρέπει οπωσδήποτε να τα ξεπουλήσετε" και να μετατραπεί σε "καλάν αφήστε τα τζαι θωρούμεν πάρατζει", ενώ ο συναγερμός εκράταν μια στάση "ε, μα άμαν το θέλει η τρόικα, ήντα να κάμουμεν?"
Εννεν ότι επέτυχε την πλήρη διαφραφή του όρου αλλά τουλάχιστον υπήρξε μια μικρή κάμψη της στάσης της τρόικας. Ενώ από την άλλη ο συναγερμός δε δείχνει διάθεση να το πολλοσυζητήσει.
@Woofis:
Έχει πολλά χρόνια που ο Αναστασιάδης υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση της CYTAς ΑΗΚ και άλλων. Εννεν τωρά. Και φυσικά και ήταν προσεκτικός στες πρόσφατες δηλώσεις του καθώς είναι προεκλογική περίοδος και θα ηταν εις βάρος του αν το διατυμπάνιζε.
Δεν το απέκλεισε αλλά είπε καλά μεν το θεωρείτε ιδιωτικοποίηση, εν μετοχοποίηση μπλα μπλα τζαι έδωσε βάρος στο να καθησυχάσει προεκλογικά τους εργαζόμενους.
Λαλεί η μετοχοποίηση να γίνει για να μεν διαπραγματευτούμεν με την τρόικα (δεν είναι διαθετημένος να το παλέψει και να διαπραγματευτεί αν παραστεί ανάγκη) και για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσφορά του ημικρατικού.
Η ΑΗΚ ειδικά εν πάρα πάρα πάρα πολλά αποτελεσματική και αν συγκρίνουμε ΑΗΚ, CYTA, Αρχή Λιμένων με μετοχοποιημένες κρατικές εταιρείες πχ eurocypria καταλαβαίνουμε ότι τούτη η μετοχοποίηση δεν προωθεί πάντα την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία όπως ισχυρίζεται ο Αναστασιάδης.
Πάντως δεν είμαι εντελώς κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα θέματα, αλλά ειδικά σε τούτες τες περιπτώσεις έχω έντονες διαφωνίες..
Φρέντ εν κάπως έτσι που εσκέφτηκα όπως τα γράφεις μετά τες βουλευτικές που έκαμα αποχή τζαι αποφάσισα να πάω να ψηφίσω τωρά έστω και λευκό....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βάλεις πάντως εσύ έννα σου τον δωκω νομίζω τον ψήφο...Αν τζαι αρκέψαμε ίσως να διαφωνούμε λίο στα οικονομικά :) ...