Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"Οι επιθυμούντες τη διχοτόμηση περιμένουν τον Αναστασιάδη"


Μα εν τίτλος ανάρτησης τούτος, τη μέρα των γενεθλίων μου ρε κουμπάρε; Μακάρι να εν καλά ο κ. Σενέρ Λεβέντ με τ' όνομαν εις στη σημερινήν του στήλην στον ΠΟΛΙΤΗΝ:

Μα έσυρεν σου τζιαι σέναν τασάκια καμμιάν ημέραν;

Εννά μου πεις "ήντα ζόριν τραβάς, ο άθρωπος λαλεί την άποψην του. Εν τζιαι αριστερός, εννά μεν τον πιάσει το "αντι-συναγερμικόν-αναστασιαδικόν μικρόβιον" των ομοϊδεατών του ποδά;" (ή μάλλον εν εγώ που τα λαλώ τούτα, τέσπα). Ή εννά μου πεις "τζιαι σου ήντα στενοχωρκέσαι, είσαι τίποτε απολογητής του Νίκαρου;". Όπως φαίνεται τζιαι δαμέ εν έχω πρόβλημαν να του τα σούρω, αφού τζιαι τούτος διά ένα σωρόν αφορμές.
Αλλά, όταν αθρώποι όπως τον Λεβέντ, που πάντα εθεωρούσα στοιχειωδώς προοδευτικούς τζιαι νηφάλιους, βάλλει εν καιρώ προεκλογικής έτσι άρθρα - φυτιλιές, νομίζω κάτι εν πάει καλά. Ας δούμεν λλίον τι λαλεί, τι επιχειρήματα προβάλλει, μέσα τζιαι που το πρίσμαν των λεγόμενων   Λογικών Σφαλμάτων:

1) "Χωριό που φαίνεται μήπως θέλει κολαούζο; Ο Αναστασιάδης είναι ο ευνοούμενος της Αμερικής και της Αγγλίας" (εννά επερίμενες που κάποιον που τον ετζιυνηούσαν να τον παίξουν λόγω "φακελλώματος" ότι εν θα εφακέλλωννεν έτσι σκέδιον).
2) "Εκείνοι είναι ουσιαστικά οι πατέρες της ιδέας της διχοτόμησης στην Κύπρο"
3) "Το νησί έγινε έτσι επειδή το ήθελαν εκείνοι" (βασικά για ούλλα όσα εγίναν στην Κύπρον τζιαι τες πρώην αποικίες των άγγλων, συν ίσως το σιριβίδιν τζιαι την λειψυδρίαν φταιν οι αγγλοαμερικάνοι κατά τον κ. Λεβέντ - κάτι μου αθθυμίζει τούτον, αν ναι όπως το ΑΚΕΛ με την "επάρατην δεκαετίαν Κληρίδη", τζιαι τζείνη φταίει για το σιριβίδιν, για τη λειψυδρίαν εν η ΕΟΚΑ (Β') τζιαι ο Γρίβας που φταίσιν).
4) "Ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει πρόεδρος στην Κύπρο είναι ευνοούμενος αυτών των δόλιων δυνάμεων"
5)΄"Είναι πολύ ευχαριστημένοι οι δεξιοί μας, και δυστυχώς, και οι στενόμυαλοι αριστεροί μας"
6) "Αλλά μην ξεχνάς ότι αν δεν έχει ακόμη καταγραφεί επισήμως η διχοτόμηση στο νησί, αυτό οφείλεται στον Χριστόφια και το κόμμα του".

Έθθα ππέσω στον πειρασμόν να σχολιάσω. Ούτε για το κλασσικόν κυπριακόν αϊπιν "παγκόσμια συνομωσία - μανία καταδιώξεως" ούτε το "ούλλοι φταιν εκτός που λλόου μας". Όποιος θκιαβάσει τα παραπάνω ας εντοπίσει τα όποια λογικά σφάλματα της επιχειρηματολογίας του κ. Λεβέντ σαν τεστάκιον. Απλά θα σας βάλω έναν παράδειγμαν για βοήθειαν:

"Το ΕΛΑΜ είναι κάθετα εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη. Το ΑΚΕΛ τζιαι ο κ. Χριστόφιας είναι κάθετα εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη. Άρα το ΑΚΕΛ και ο κ. Χριστόφιας είναι υποστηρικτές του ΕΛΑΜ".

Ώσπου να "ξεφιτιλιαστούμεν" (τζιαι εγώ να γιορτάσω γενέθλια στα Λιμνιά ή την Γιαλούσα), stay cool and keep rocking!!


12 σχόλια:

  1. Χρονια Πολλά Γούφι...ως τα 100 σου ευχομαι σου να εισαι υγιης τζαι εμεναν ευχουμαι μου να καταλάβω γιατί εισαι συναγερμικός...:)

    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά τζιαι που μέναν, γιορτάζεις με τον αρφόν μου.

    Λοιπόν, κοίταξε εδώ, σε ανύποπτον χρόνον:

    http://strovoliotis.wordpress.com/2009/05/28/%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF/

    http://strovoliotis.wordpress.com/2009/06/04/%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολλά φίλε τζιαι πολλές ευχές για όμορφην ζωήν στο αδέρφιν.
    Εθκιάβασα τες αναρτήσεις σου, πολλά διαφωτιστικές, εξηγούνται πολλά για τες όντως αντιφατικές/ κυκλοθυμικές απόψεις του Λεβέντ στο κυπριακό. Εννά γυρέψω τζιαι το βιβλιον των Δημητρίου - Βλάχου. Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά!
    Μαι χαρά τα λέει ο λεβέντης ο λεβέντ. Ο Έρογλου παίζει καθυστερήσεις δύο χρόνια τώρα για την "ευλογημένη στιγμή" που θα βρεθεί απέναντι του ο κ. Νίκος.

    Όσο αφορά το ΕΛΑΜ, να πούμε ότι δεν είναι και τόσο κάθετα ενάντια στον Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ τα μορφωμένα. Οκ, τώρα, όπως και μια μεγάλη μερίδα αντιομοσπονδιακών, θα συνταχθούν με Λιλλήκα, αλλά μετά; Στον Β' γύρο;

    Δεν θα ξυπνήσει το αντικομμουνιστικό που έπιασε τον Χρυσόστομο Β' στο δεύτερο γύρο των περασμένων, τασσόμενος με Κασουλίδη;

    Όπως και να το κάμεις φίλε εορτάζοντα, για να έχεις απέναντί στου σε όλες τις περιπτώσεις ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους, Κουλία, Αρχιεπίσκοπο... πρέπει να περάσεις στην απέναντι όχθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε.
      Ο Λεβέντ εν λεβέντης τζιαι έννεν εμπαθής (επειδή τυχαίνει να τα σούρνει του Νίκαρου) ώστε; Εννά σου το θθυμήσω όταν βάλει σιέριν κάποιου "συντρόφου" (που το κάμνει άμα ξυπνήσει
      στραβά κάποτε) τζιαι όϊ να παίξεις πελλόν.
      Τα επιχειρήματα που βάλλει φίλε (εννά μου πεις εν στήλη, έννε διατριβή) είναι της μιας μπακκίρας. Εν ασόβαρα κοινώς τζιαι αδικούν τον. Επίσης εν εξυπηρετούν τίποτε. "Απογοήτευθσε σε ο Χριστόφιας αλλά μεν ψηφίσεις Νίκαρον, ψήφισε κάτί άλλον (Μαλάν ας πούμεν) ή σύρε λευκόν καλλίττερα)". Λεβεντιές...Όπως το "κακός Ερτογάν", "κακός Ταλάτ" κλπ. Περιμένων καλλίττερα που λλόου του.

      Διαγραφή
    2. Νέε, εγώ δηλώνω ότι αν αυριο ήταν ο β γύρος με υποψήφιους Μαλά-Λιλλήν εγώ θα εψήφιζα Μαλαν, εσύ τι θα εψήφιζες μεταξύ Νίκου-Λιλλή;

      Διαγραφή
    3. Νέε, εγώ δηλώνω ότι αν είχαμεν αύριο το β γύρο με υποψήφιους τους Μαλά-Λίλλην εγώ θα εψήφιζα Μαλάν. Εσύ ποιόν θα εξήφιζες αν ήταν οι Νίκος-Λίλλης;

      Διαγραφή
    4. Εγώ είμαι έτοιμος να κάμω ανάρτηση με πρόταση λευκού στη περίπτωση (που εν παίζει αλλά τελος πάντων) που βάλλεις.

      Στην αριστερά βλέπουμε δύο όψεις του ιδίου νομίσματος φίλε μπαν.
      Και στη μια, και στην άλλη περίπτωση, η οικογένεια λεβέντη πχ, το γνωστό κατεστημένο, η πλουτοκρατία, ο αρχιεπίσκοπος, θα έχουν χέρι.

      Εμείς λέμε, καμιά συμμετοχή, καμιά στήριξη, καμιά συνενοχή στο τέλος της ημέρας.
      Έχουν αποδείξει όλοι οι αντιπολιτευόμενοι τους εαυτούς τους, και τις μεθόδους τους.

      Σε περίπτωση που περάσει ο Μαλάς, με τη "μικρή αντιπολίτευση" έξω, εν θέμα δικό του αν θα τους απευθύνει πρόσκληση, με δεδομένο φυσικά το πρόγραμμα.

      Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτσωη να μεν βρεθούν δίπλα σας (τζιαι μέσα σας) τούτοι ούλλοι σον δεύτερο γύρο.
      Ο αντιακελισμός (πόσον εψατζιέφτηκε δηλαδή ο κόσμος) εν ο βασικό που θα κρίνει τες εκλογές.

      Εγώ να σου βάλω έναν άλλον δίλημμα τζιαι αν θέλεις απαντάς.

      Θέλεις,όπου εν ο Κουλίας τζιαι ο αρχιεπίσκοπος να είμαστεν απέναντι; Εγώ πάω τούντο στοίχημα, και πιστεύω θα το καταφέρω.
      Εσύ;

      Διαγραφή
    5. Αγαπημένε γούφη,
      Με τον λεβέντ εν συμφωνώ πάντα. Εν στόχος όμως της ακροδεξιάς τζιαι του βαθέως κράτους, τζιαι έτσι αποκτά μιαν αξία η άποψή του.

      Ε ναι, ο έρογλου εν διχοτομικός, άρα κακός. Ο Ερτογάν εν περιφερειακός τρομοκράτης, άρα εν κακός.

      Τι να κάμουμε δηλαδή.

      Υπάρχουν τζιαι οι μεσοβέζικες καταστάσεις, που τα θετικά τζιαι τα αρνητικά ισοζυγίζουν.

      Ο κ. Αναστασιάδης, ικανότατος και φέρελπις για τους Αμερικανούς (σύμφωνα με το wikileaks), παρά το ότι έμπηκε ηλικιακά στη σύνταξη, θα προσπαθήσει να κάμει αυτό που σου επεριέγραψα πριν, να πλησιάσει δηλαδή στις θέσεις του Έρογλου.

      Αυτό, το υποσχέθηκε ουσιαστικά στον κ. ντερβίς, γιαυτό και ο τ/κ έκατσε κλούβα...

      Εν ξεκάθαρα η αγγλοαμερικάνικη συνταγή, που βολεύκει όμως τζιαι την εθνικοφροσύνη στις δύο πλευρές, αφού θα εξασφαλίζει μεγάλη χαλαρότητα τζιαι ελάχιστες συνέργιες.

      Τούτο, αν με ρωτάς, η υπόσκαψη δηλαδή των συνομιλιών τζιαι της γραμμής Χριστόφια (μπορώ να το τεκμηριώσω), εν ξεκάθαρες πλάτες προς τον έρογλου.

      Η λύση που θέλει ο Αναστασιάδης (τζιαι άλλοι), εν κάμνει στον Λεβέντ, ούτε σε μας φίλε.

      Εν τόσο απλό.

      Διαγραφή
  5. Το λευκό (στο οποίο πιθανόν να καταλήξω και εγώ) είναι παραδοχή ήττας και απόσυρση από τον αγώνα. Τα "καμιά συμμετοχή, καμιά στήριξη, καμιά συνενοχή" δηλαδή αντιπολίτευση σε κάθε λέξη της όποιας κυβέρνησης, τα βρίσκω τουλάχιστον αντιπαραγωγικά. Οι Αρχ. και Κουλίας εν με πολλοαπασχολούν, τούτοι τουλάχιστον εν σταθεροί. Εν με τους υπόλοιπους που έχω πρόβλημα που εν ανεμόμυλοι τζε καθαρά της μάσας. Τέλος, επειδή δεν πιστεύκω πλέον σε λύση, εκτός αν βρεθεί κάποιος τζε πει καθαρή διχοτόμηση(που θεωρώ την μόνη εφικτή λύση), το κυπριακό δεν είναι στα κριτήρια μου για την επιλογή προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η συμετοχή σε κυβέρνηση της δεξιάς έννεν ήττα μπαν;

      Να μπει το λαϊκό κίνημα κάτω που τους Λιλλήκα-Αρχιεπίσκοπο-Νικολάκη-Αβέρωφ;
      Εμπήκαμε κάτω που τον παπαδόπουλλο τζιαι είδαμε.

      Βλέπουμε πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, υποψήφιο της αντίδρασης, τζιαι τους Τυρίμο-Αγαπίου δίπλα που τον Παπαφώτη προς υποστήριξη του...

      Ούτε με τη κλίκκα του Αβέρου θέλουμε πολλά-πολλά. Ένα καλημέρα εν τζιαι πολλύ τους.

      Αφού μιλούμε για σκάρτες περιπτωσεις ρε μπαν, τι γυρεύκουμε εμείς μαζί τους;

      Ο Μαλάς εν η μόνη επιλογή τζιαι στους δύο γύρους. Δεν έχει άλλη επιλογή ο απλός κόσμος.

      Διαγραφή