Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ο δαίμων ο Φειδίας

 


Ο τίτλος αποτελεί παράφρασην του "Δάμων και Φιντίας" (google it) τζ̆αι η ανάρτηση αποτελεί, ελέω τζ̆αι της ένδειας "νέων θεμάτων", αφιέρωμαν στο φαινόμενον της εκλογής του Φειδία Παναγιώτου ως ευρωβουλευτή στες πρόσφατες εκλογές. Το κείμενον που ακολουθεί αποτελεί συρραφήν κάποιων αναρτήσεων που έκαμα στο facebook για το θέμαν, πριν τζ̆αι μετά τες εκλογές, στες οποίες εγίναν εκτεταμένες, ενίοτε τζ̆αι έντονες σε έντασην, συζητήσεις:


31 Μαϊου (σημ.: οι εκλογές εγίναν στες 9 Ιουνίου):

"Μετά τον "ουρανοκατέβατον πρόεδρον" (πού ήταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης πριν μερικά χρόνια τζ̆αι πως έφτασεν να εκλεγεί σχετικά άνετα στο "ύπατον αξίωμαν" της Κυπριακής Δημοκρατίας ταιρκάζει γάντιν με το εν λόγω επίθετον), να ασχοληθούμεν λλίον με το άλλον "ουρανοκατέβατον" φαινόμενον ονόματι Φειδίας Παναγιώτου, που "απειλεί" να καταλάβει μιαν θέσην στην Ευρωβουλήν την άλλην εφτομάν.

Κατ'αρχήν να πω, επειδή εν βολική η παρεξήγηση σε πλείστους όσους συνομιλητές, ότι ΔΕΝ θα ψηφίσω Φειδίαν ούτε με απασχολούν ιδιαίτερα τυχόν "πολιτικές θέσεις" που εκφράζει, αν τες εκφράζει. Τούτον εννά με απασχολήσει αν εκλεγεί φυσικά, αλλά εν κάτι που για την ώραν έννεν δικό μου θέμαν, εν θέμαν του εκλογικού σώματος.

Πάραυτα, προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά συμπαθήν την δημόσιαν συμπεριφοράν του, ειδικά την χρήσην της κυπριακής διαλέκτου πανταχόθεν τζ̆αι την μη επιτηδευμένην, στα όρια της ασέβειας, αλληλεπίδρασην του με διάφορους "θεσμικούς" τζ̆αι μη celebrities σε τοπικόν τζ̆αι διεθνές επίπεδον. Μακάρι να τον εμιμούνταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που, με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως η Ανδρομάχη) επιλέγουν την ξύλινην εκφοράν της κοινής νεοελληνικής ωσάν να τους καθιστά πιο "σοβαρούς" που μόνη της.

Πέραν τούτου, το ότι ο Φειδίας ενδεχομένως να εν εκλέξιμος εν τζ̆αι έδωσεν του το κανένας στο πιάτον. Ούτε χρηματοδότες έσ̆ιει, ούτε κομματικούς μηχανισμούς τζ̆αι την δημοφιλίαν τζ̆αι την πρόσβασην του στα δημόσια πράματα εκατάφερεν την με έντονην τζ̆αι πρωτότυπην δραστηριότηταν. Προκαλεί μου τουλάχιστον μειδίαμαν το κάχριν που θωρώ που διάφορους επικριτές του στα δημόσια φόρα, ειδικά όσους μάχουνται να τον φκάλουν βλάκαν τζ̆αι κενόν περιεχομένου. Ο άθρωπος θα εμπορούσεν να κάτσει να απολαύσει την δημοφιλίαν του τζ̆αι ούλλα τα οφέλη, υλικά τζ̆αι άϋλα, που του αποφέρει. Αλλά επέλεξεν να εμπλακεί στην, αιμοβόραν, πολιτικήν σκηνήν τζ̆αι να ζήσει αν μη τι άλλον την εν λόγω εμπειρίαν, με τες συγκινήσεις, τα κέρδη αλλά τζ̆αι τους κινδύνους που κρύφκει. Τούτον, ασχέτως των δυνατοτήτων του στα σχετικά, εν που μόνον του αξιέπαινον τζ̆αι μακάρι να τύχει μίμησης.

Εν θα του ευχηθώ επιτυχίαν, αφού στηρίζω το Βολτ, αλλά την συμπάθειαν τζ̆αι την εκτίμησην μου έσ̆ιει την."


8 Ιουνίου:

"Εξακολουθώ να απορώ με τον εκνευρισμόν που προκαλεί σε ορισμένους δημοσιογράφους το φαινόμενον Φειδίας. Αν τον θεωρούν τόσον "κενόν περιεχομένου" αλλά παράλληλα εκλέξιμον, εν το σύστημαν που φταίει, οϊ ο Φειδίας τζ̆αι ο κάθε Φειδίας.

Τζ̆αι κύριον συστατικόν του συστήματος εν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τζ̆αι τα μέσα που χρησιμοποιούν για να προωθήσουν οι ίδιοι τα συμφέροντα τους, τζ̆αι τα όσα "καταπίνουν" ούλλη μέρα που τους "μορφωμένους" τζ̆αι τους "καταρτισμένους" τζ̆αι τους "επιτυχημἐνους" του τοπικού "κλεφτοκράτους".

Ο Φειδίας εν αποτελεί "καθρέφτην" μόνον του χαμηλού επιπέδου του εκλογικού σώματος, αποτελεί προφανώς "καθρέφτην" τζ̆αι της δημοσιογραφίας δακάτω. 

Τωρά που το ξανασκέφτουμαι, εν πολλά εξηγήσιμος ο εκνευρισμός ορισμένων."


9 Ιουνίου:


"Πολλύν κάχριν θωρώ ρε παιδιά που πολλύν κόσμον. 

Μα καλάν, ούλλοι εσείς που τον φκάλλετε "ττενεκκέν" εκαταφέρετε παραπάνω πράματα που λλόου του στα 24 σας;

Οξά το μέτρον αξιοσύνης σας εν το νάμπου εσπούδασεν ο καθένας, που εδούλεψεν, αν φορεί κοστουμιές με γραβάταν ή αν μιλά ωραία, με ψευτοκαλαμαρίστικήν προφοράν;

Προσωπικά αναγνωρίζω ότι για την εκλογήν Φειδία Παναγιώτου έχω μερίδιον ευθύνης τζ̆αι αναλαμβάνω το. Εν μου φταίει ο γέρημος ο Φειδίας, ο οποίος χαρκούμαι άμα καταλάβει που επήεν τζ̆αι έμπλεξεν, με τόσους γύπες γυρόν του, εννά βουρά να χωστεί.

Δαμέ είμαστεν εξάλλου να δούμεν τι εννά παρουσιάσει. Αν μη τι άλλον, τον πήχην εβάλετε τον χαμηλά, μπορεί τζ̆αι να τον περάσει."


10 Ιουνίου:


α) "Ούλλοι όσοι χαρκέστε ότι το να φκάλεις σοβαρά ριάλια που τα κοινωνικά δίκτυα εν "εύκολον", πηαίννετε να τα φκάλετε, παρά να το παίζετε φωστήρες. Άμα τα καταφέρετε καλλύττερα που τον Φειδίαν τότε εφκάτε να μιλήσετε. Ως τότε, απλά δείχνετε την ασχετοσύνην σας με το θέμαν."

β) ""Αφού εφκάλαμεν τον tik toker να φκάλουμεν τζ̆αι καμμιάν onlyfans-τζούν".

Πρέπει να παραδεχτώ ότι οι συνειρμοί εν εύκολοι. Όπως τα επίθετα που γουστάρουμεν να σύρνουμεν άμα εκνευριστούμεν με κάτι. Τούτον εν αποτελεί αντικειμενικότηταν όμως.

Κάμνουν τζ̆αι οι κοπέλες τούτες συνεντεύξεις με τον Παγκράτιον;" 

(σημ.: το τελευταίον σχόλιον εφωτογράφιζεν γνωστόν μου, θερμόν υποστηρικτήν του Παγκράτιου, ο οποίος υπονοούσεν ότι ο Φειδίας εν κάτι παρόμοιον με τες κοπέλες που φκάλλουν βόλταν τα προσόντα τους στο Onlyfans).


11 Ιουνίου:


"Η εκλογή του Φειδία επροκάλεσεν μιαν συζήτησην γυρόν που το "σε τι κόσμον ζούμεν;" τζ̆αι ιδιαίτερα "μα ήντα κούσπους φκάλλουν τα σχολεία μας τζ̆αι εψηφίσαν τον τούτον;" κλπ.

Ἐχω θκυό γιους δίδυμους οι οποίοι κοντεύκουν να τελειώσουν το λύκειον οπότε έχω μιαν καλήν εικόναν, ως γονιός εν πάσει περιπτώσει, του τι προσφέρει το σχολείον στην Κύπρον σήμερα.

Οι μιτσ̆ιοί κάμνουν πολλά πράματα, σε πολλά θέματα, τζ̆αι εν μπορεί να πει κάποιος ότι εν "αμόρφωτοι" γενικώς τζ̆αι αορίστως.

Δυστυχώς είναι όντως αμόρφωτοι σε θέματα πολιτικής οικονομίας, η οποία εν μονίμως παραγκωνισμένη υπέρ άλλων θεμάτων, ενώ εν ελλιπέστατα μορφωμένοι στην ιστορίαν, η οποία εν επίσης μονίμως στρεβλωμένη που τα "εθνικά ιδεώδη". Σύμφωνα με τα λεγόμενα καλού φίλου που εν καθηγητής βιολογίας, στην παιδείαν μας κυριαρχούν οι φιλόλογοι, αλλά τα κοπελλούθκια εν ξέρουν στοιχειώδην, αντικειμενικήν ιστορίαν. Δύσκολα εννά ακούσει κάποιος σε καθηγητικόν σύλλογον για το πόσον "απολιτίκ" εν η νεολαία σήμερα. Εν τους απασχολούν έτσι θέματα.

Η έμφαση δίνεται στο να δημιουργηθούν απόφοιτοι που εννά καλουπιαστούν σε "τομείς" για να "βιοποριστούν", αφού πρώτα σπουδάσουν "κατιτίς" αντί να δημιουργούνται πολίτες που να έχουν κριτικήν σκέψην τζ̆αι να αμφισβητούν την "αυθεντίαν" του συστήματος. 

Μια άλλη σοβαρή έλλειψη εν τζ̆αι η επιστημονική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών των μαθητών ώστε να ενθαρρύνονται να καταπιαστούν με τομείς στους οποίους να εν καλοί, να τους αρέσκουν τζ̆αι να τους προσφέρουν επαγγελματικήν προοπτικήν.

Κατά τα άλλα μια χαρά μορφωμένα εν τα παραπάνω κοπελλούθκια, τουλάχιστον όσον αφορά στα κύρια αντικείμενα (γλώσσα, μαθηματικά κλπ.).

Περιττόν να αναφέρουμεν ότι ο κρίσιμος τομέας της παιδείας υποφέρει που την παράνοιαν του κυπριακού προβλήματος. Εν ένας φαύλος κύκλος, αφού χωρίς καλήν, δικοινοτικήν παιδείαν δύσκολα μπορούν να έρτουν οι θκυό κοινότητες κοντά, την ίδιαν ώραν που χωρίς επίτευξην συμφωνίας δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί μια τέθκοια παιδεία.

Τέλος, ειδικά στο δημοτικόν, υποφέρουμεν που μιαν κάσταν εκπαιδευτικών που εν συντηρητικοί, θρησκόληπτοι τζ̆αι έρμαιον της "ελληνοφρένειας". Βέβαια εν φταίουν μόνον οι ίδιοι, σε έναν κράτος όπου ο υπουργός παιδείας τον πρώτον που πάει να σ̆αιρετίσει μετά τον διορισμόν του εν τον αρχιεπίσκοπον."


Αυτἀ όσον αφορά τον διαδικτυακόν καφενέν (ή κερχανέν κατά άλλους) του facebook. Τον τελευταίον τζ̆αιρόν επαρατήρησα ότι επόλλυνεν η τάση μου να "συγκρούομαι" με την εκάστοτε "κυρίαρχην άποψην" για έναν θέμαν, με αποτέλεσμαν να βρίσκουμαι συνέχεια στην "φωνακλούν μειοψηφίαν". Τούτον σε έναν βαθμόν εν υγιές, εν πολλές οι περιπτώσεις που η πλειοψηφία λαλεί πελλάρες, ή έννεν απαραίτητα σωστή τέλος πάντων, αλλά που έναν σημείον τζ̆αι μετά, αφενός πρέπει να διερωτηθώ γιατί βρίσκουμαι τόσον συχνά στην μειοψηφίαν (μήπως εν εγώ που κάτι χάνω;) τζ̆αι αφετέρου τι έχω πραγματικά να κερδίσω με το να κάμνω τον "συνήγορον του θκιαόλου", όπως έγινεν το τελευταίον δεκαήμερον με την περίπτωσην του Φειδία, ενός υποψηφίου που ούτε υποστήριξα κάπως ούτε εψήφισα, ούτε έχω καθαρήν άποψην για το ποιόν του. Συνήθως μόνον εκνευρισμόν. Λαλείτε να είμαι μαζόχας;

Τέσπα. Καταλήγοντας, στην προκειμένην περίπτωσην, έννεν ούλλα "μαύρα" όπως μας τα επαρουσιάσαν αρκετοί, ειδικά κάποιοι των κομμάτων που την εφάν λόγω της εκλογής Φειδία, όπως ο Στεφάνου του ΑΚΕΛ. Υπάρχουν σίγουρα αρνητικοί συνειρμοί, που προέρχονται που αντίστοιχες απολιτίκ ή λαϊκίστικες εκλελεγμένες φιγούρες ανά τον κόσμον τζ̆αι ειδικά την Ευρώπην, αλλά υπάρχουν τζ̆αι θετικές πτυχές. Ο Φειδίας Παναγιώτου εν ο νεώτερος, ανεξάρτητος υποψήφιος που εκλέγηκεν στην Κύπρον σε κάποιαν θέσην εξουσίας. Σε μιαν χώραν που οι πενηντάρηδες θεωρούνται "νέοι τζ̆αι άπειροι", τούτον φέρνει μιαν κατάρριψην ενός στερεοτύπου, ενώ αννοίει τον δρόμον για απεξάρτησην που τους πεπαλαιωμένους κομματικούς μηχανισμούς που έχουν διαβρώσει τα πάντα δακάτω τζ̆αι θεωρούν ότι η εξουσία εν τσιφλίκκιν τους. Εν όπως την περίπτωσην της Αννίτας Δημητρίου, της πρώτης γυναίκας ever σε τόσον σημαντικήν θέσην εξουσίας στην Κύπρον. Η εκλογή της που μόνη της αποτελεί μιαν κάποιαν πρόοδον, ασχέτως εν είναι συντηρητική τζ̆αι θρησκόληπτη, ή αν εκλέγηκεν επειδή την υποστήριξεν τζ̆αι το ΕΛΑΜ. Little steps. Εν θα πάμεν που τον Γιαννάκην Ομήρου στην Ρόζαν την Λούξεμπουργκ.

Γελώ επίσης με το " εννά γεμώσουμεν άσχετους υποψηφίους που τα κοινωνικά δίκτυα" που εννά "ρίξουν το επίπεδον της πολιτικής ζωής τζ̆αι των θεσμών". Πραγματικά υπάρχει ακόμα Κυπραίος, μετά την δεκαετίαν Νίκαρου τζ̆αι την πρώτην περίοδον της προεδρίας Νικουθκιού (που εν proxy του Νίκαρου), που θεωρεί ότι μπορούμεν να πάμεν ακόμα πιο χαμηλά ως "επίπεδον". Εγώ εν το νομίζω. Βέβαια στην Κύπρον εν πολλές φορές που νομίζουμεν ότι επιάμεν πάτον αλλά μετά θωρούμεν ότι έσ̆ιει τζ̆αι τρύπαν ο πάτος.

Ώσπου να βουλώσουμεν την τρύπαν του πάτου, stay cool and keep rocking!

3 σχόλια:

  1. εεεε wtf woofi. Σοβαρα τωρα εν φοασαι με την εκλογη τουτου του πανηλιθιου βλακα; καταρχας ο,τι εκαταφερε εκαμεν το με αηδιαστικο τροπο, εκμεταλλευκοντας την βλακεια του κοσμου τζαι το χαμηλοτατο επιπεδο στα σοσιαλ. Εν φαν του Ιλον Μασκ, εν καγκουρας με αυτοκινητα τζαι λεφτα, εσιει παρε δωσε με το ΕΛΑΜ τζαι ειπε οτι η λυση στο κυπριακο εν να ενωθει η Κυπρος με το γενοκτονο Ισραηλ. Do i really need to go on??? Απιστευτο οτι τον υπερασπιζεσαι. Εν σημαινει οτι αμα καποιος εν νεος ή γυναικα εχουν φρι πασς ασχετα με τις φασιστικες τους και πανηλιθιες αποψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννά αρχίσω με την τελευταίαν πρότασην, που εν σωστή, εν διώ "free pass" σε κανέναν αλλά που την άλλην μπορώ να δώσω ελαφρυντικά, ή έστω να δω τα θετικά μιας κατάστασης παρά να επικεντρώνουμαι στα αρνητικά.
      Εν θεωρώ "πανηλίθιον βλάκαν" τον Φειδίαν, κανένας πανηλίθιος βλάκας εν πετυχαίνει εκλογήν ως ο πρώτος, νεώτερος ανεξάρτητος υποψήφιος για την ευρωβουλήν, κάτι που πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί εν έχουν καταφέρει μετά που πολλά χρόνια προσπάθειας. Κάτι κάμνει σωστά, τζιαι εν εκ του αποτελέσματος που διαμορφώνω άποψην για καταστάσεις, οϊ που το τι έσιει ο καθένας στον νουν του ή θεωρώντας ότι ο "κόσμος εν παλαβός ή χαμηλού επιπέδου". Τούτος εν ο κόσμος, μέ τούτα τα δεδομένα κινούμαστεν.
      Αν ανατρέξεις ψύχραιμα τες παρεμβάσεις μου εννά προσέξεις ότι φκάλλω μεν κάποιαν συμπάθειαν (λόγω του νεαρού της ηλικίας, του φαινομενικά άβγαλτου των τοποθετήσεων του, το ότι εν τόσον ανεπιτήδευτος σε αντίθεσην με τον μέσον πολιτικόν κλπ.) αλλά οι επιφυλάξεις τζιαι οι ανησυχίες μου εν τζιαμέ, αναφέρουνται.
      Σε κάθε περίπτωσην, η περίπτωση Φειδίας, όπως τζιαι η περίπτωση Αννίτας Δημητρίου εν κάτι νέον, που ταράσσει τα στάσιμα νερά της κυπριακής πολιτικής σκηνής. Αν θα είναι συνολικά καλόν μόνον ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Τζιαι εν υπάρχει λόγος να τα βάψω μαύρα που τα τωρά, όπως κάμνουν πολλοί.

      Διαγραφή
    2. Εσεις ενα καποιο δικαιο. Ας δουμε τι εννα καμουν αλλα τα πραματα μπορει να γινουν πολλα χειροτερα με τουτους. Παιζουντε πολλα σημαντικα δικαιωματα τζαι θεματα στο τραπεζι για να ειμαστε αισιοδοξοι οτι αναλαμβανουν την εξουσια χαμηλοτατου επιπεδου ανθρωποι. Επισης το οτι εφκηκε ενας τικ τοκερ στην Κυπρο δεδομενου του εξαιρετικα χαμηλου νοητικου επιπεδου των ψηφοφορων εν το θεωρω δειγμα εξυπναδας ή επιτευγμα. Ιδωμεν!!

      Διαγραφή