Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Γενετική τροποποίηση vs στάθμη ηθικής

 


Για όσους θεωρούν την ανθρώπινην παρέμβασην στο γονιδίωμαν ως "αφύσικην", ή "παρά φύσιν": 1) ο άθρωπος, ο πολιτισμός τζ̆αι η τεχνολογία του εν "εβλαστήσαν" μόνα τους. Εν μέρος της "φύσης". Ότι παράγουν ή επιφέρουν, εν μέρος της φύσης. 2) η ίδια η φύση διέπεται που συνεχείς τζ̆αι διαχρονικές μεταλλάξεις του γονιδιώματος, είτε γουστάρουν κάποιοι είτε όχι. 3) τα γονίδια εν υπηρετούν τον άνθρωπον, ή άλλον πλάσμαν της φύσης. Τα πλάσματα της φύσης, του αθρώπου συμπεριλαμβανομένου, υπηρετούν τα γονίδια τζ̆αι εξασφαλίζουν την επιβίωσην τζ̆αι διάδοσην τους στο διήνεκες.

Που τζ̆αμέ τζ̆αι τζ̆ει φυσικά υπάρχει η ανθρώπινη στάθμη της ηθικής, όπως μεταφράζεται σε νόμους τζ̆αι ευρύτερην συμπεριφοράν. Κατάσταση συνεχώς μεταβαλλόμενη, εξαιρετικά βραχύβια σε σχέσην με την ηλικίαν του σύμπαντος τζ̆αι εξαιρετικά μικρής σημασίας για το μέλλον του. Εν βλάφτει να το συνειδητοποιούμεν, η ταπεινοφροσύνη εν αρετή.

(Ανάρτηση που το facebook εξ αφορμής της πρώτης στον κόσμον μεταμόσχευσης καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου που έγινεν σε 57χρονο Αμερικανόν).

Ώσπου να γίνουμεν πιο ταπεινοί ως είδος, stay cool and keep rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου