Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τι προσδοκίες έshιετε στη ζωή σας;


Άτε τζιαι καλό μήνα κοπέλες τζιαι κοπέλια, τζιαι καλήν Άνοιξη. Τζιαι καλόν πάσκαν να φτάσουμεν που ελαλούσαν τζιαι οι "παλιοί". 
Μεγάλη η ερώτηση της ανάρτησης. Εθώρουν έναν φιλμάκιν της πληθωρικής Beyonce  όπου κάμνει της ο Harvey Keitel την ίδιαν ερώτηση. Σκέφεται η κορού λλίην ώραν τζιαι απαντά: "Να είμαι ευτυχισμένη".
Σοφή η απάντηση κοπέλες τζιαι κοπέλια. Τούτην εν η απλούστατη τζιαι μέγιστη "προσδοκία", "στόχος", "επιδίωξη", ότι θέλετε βαφτίστε το. Η "ευτυχία". Βάλλω την σε εισαγωγικά γιατί για τον καθέναν έshιει διαφορετικήν έννοιαν. Ναι σίουρα κάπου "τέμνουνται" οι ερμηνείες αλλά η δική μου αντίληψη οδηγεί με στο συμπέρασμαν ότι υπάρχουν τόσες όσες τζιαι αθρώποι.

Έτσι μπορεί να εξηγήσει τζιαι κάποιος, ολίγον τι απλοϊκά, γιατί υπάρχει τόση δυστυχία τζιαι άρα αποτυχία στη ζωή μας. Διότι λλίον πολλά κάθε άθρωπος ερμηνεύκει τα "θέλω" του προς την ευτυχίαν διαφορετικά που τον άλλον. Άσε που κάθε λλίον, τζιαι αναλόγως του σταδίου της ζωής μας, αλλάσσουμεν την ερμηνείαν μας. Εγώ ας πούμεν είχα τελείως διαφορετικήν προοπτικήν της ευτυχίας πριν λλία χρόνια πριν, τζιαι πιθανότατα θα έχω μιαν άλλην μετά που κάποιο χρόνον. 

Το θέμαν βασικά είναι να εκτιμάς τζιείνα που έshιεις ήδη (υλικά τζιαι άϋλα), να μπορείς να αντιληφθείς ότι εν προνόμιον τζιαι οϊ ατυχία το ότι ζεις, τζιαι να θωρείς τόσον τα καλλίττερα όσον τζιαι τα shιειρόττερα. Διότι τα πρώτα θα σε βοηθήσουν να "βελτιωθείς" ενώ τα δεύτερα θα σου υπενθυμίζουν να μεν υποπίπτεις στην αχαριστίαν. Μπορεί να μεν είμαι θρήσκος, αλλά η αχαριστία εν που τα μεγάλα "αμαρτήματα" τούτης της ζωής. Μαζίν με την αδυναμίαν να δεχτείς τη συγγνώμην του άλλου.

Για την ώραν θα προσεγγίσω την "ευτυχίαν" μέσω μουσικής:



Ώσπου να κατασταλάξουμεν στες προσδοκίες μας, stay cool and keep rocking!

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Καλή βδομάδα! Καλό Μήνα! Καλή Άνοιξη!

    Είχα διαβάσει ένα ορισμό κάποτε. Νομίζω ήταν για την επιτυχία παρά την ευτυχία. Δεν υπάρχει ορισμός για την επιτυχία. Αποτυχία όμως είναι όταν κάποιος δεν καταφέρνει να φέρει εις πέρας τους στόχους τους, όποιοι κι αν ειναι αυτοί.

    Νομίζω η ευτυχία δεν είναι κάτι σταθερό. Και δεν θα έπρεπε να είναι μιας και είναι ζωντανή κατάσταση.
    Δεν ξέρω πόσο "χάλια" θα ακουστεί, αλλά μόλις διάβασα τον τίτλο του ποστ ξανα-ήρθε στο μυαλό μου το σενάριο :
    1. Σχολάνω που την δουλειά.
    2. Πάω σπίτι, κλειδώνω την πόρτα , τζιμούμαι,
    3. Ξυπνώ, συγυρίζω, τρώω. Δεν κτυπούν τα τηλέφωνα, δεν μιλώ σε κανένα.
    4. Ξανα τζιμούμαι.

    Είμαι κουρασμένη; Μπα!

    υ.γ. Η εικόνα και τα λόγια της έχουν όλο το νόημα και την λύση για την ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βελτιώσω την Bejonce. η προσδοκία μου είναι να συνεχίσω να είμαι ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπεν τζιαι ο Αλβέρτος:

      “If I had an hour to solve a problem I'd spend 55 minutes thinking about the problem and 5 minutes thinking about solutions.”

      Διαγραφή
  3. Να κρούσει η μηχανή του mercedez του μάστρου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω επαρεξήγησες το πνεύμαν της ανάρτησης. Άλλον η ελπίδα τζιαι άλλον η προσδοκία...

      Διαγραφή