Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Σοσιαλισμός ή/ τζιαι Κυπριακό


Σε κάποιαν ανάρτηση μου άνοιξε μια συζήτηση για το κατά πόσον έshιει οποιονδήποτε νόημαν μια συμφωνία για λύση του κυπριακού υπό την τρέχουσαν παγκόσμιαν επικυριαρχίαν του καπιταλιστικού συστήματος, του οποίου έστω έμμεσον απότοκον εν το ίδιον το πρόβλημαν (όπως ούλλα ουσιαστικά τα προβλήματα στον πλανήτην, ενώ τα όσα καλά προκύπτουν προφανώς εν εις πείσμαν του "συστήματος").
Είχα αναφέρει ότι ο κύριος (αν οϊ ο μόνος) λόγος που εψήφισα τον Αναστασιάδην ήταν η ελπίδα (τζιαι οϊ πεποίθηση) ότι θα πετύχει τουλάχιστον να φτάσει σε μιαν συμφωνίαν, τη στιγμήν που η πραγματική λύση είμαι σίουρος ότι θα επέλθει (αν επέλθει) σε βάθος κάποιων ετών. Ότι θα βάλει, όπως φαίνεται που τον πρότερον του "βίον" ως πλέον σημαντικήν παράμετρον τζιαι βαρόμετρον της όλης κατάστασης το χρόνο τζιαι οϊ τες νομικίστικου περιεχομένου διατάξεις της εκάστοτε υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας. Παρόλον που ιδεολογικά απέχω παρασάγγας που την ιδεολογίαν τζιαι το τι πρεσβεύει ο Αναστασιάδης ως επαγγελματίας τζιαι πολιτικός.
Τωρά που φαίνεται ότι η συγκυρία συμφερόντων στη περιοχήν ευνοεί μιαν κάποιαν κινητικότηταν, εν φυσικόν να αρχίσουν τα όργανα του απορριπτισμού στην ε/κ κοινότητα, τα οποία τροφοδοτούνται φυσικά που ποικίλες αφετηρίες, συμφέροντα, ιδεολογίες κλπ. Έτσι έχουμεν ήδη φαινόμενα ας πούμεν τούτου του τύπου, πιο παλιομοδίτικα, που όσον υπάρχει το κυπριακόν θα έρκουνται αντρόshιην σε οποιανδήποτε διαδικασίαν:



Εννοείται ότι αν, εν έτει 2013 τζιαι με τες παρούσες συνθήκες σε οικονομία, τζιαι κοινωνίαν, καθώς τζιαι τες συγκυρίες σε γεωπολιτικόν επίπεδον στην περιοχήν, στεκούμαστεν ακόμα σε έτσι θέματα, είμαστεν για γέλια.
Το θέμαν της ανάρτησης βέβαια εν άλλον. Είναι το κατά πόσον είναι μια "ορθή" στάση να επενδύεις με οποιεσδήποτε προσπάθειες (διαδικτυακές, ακτιβιστικές, ριζοσπαστικές κλπ.) στην επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακόν, ή να απαξιώννεις τούτην την κατεύθυνσην ως δώρον άδωρον εφόσον το καπιταλιστικόν σύστημαν θα μας περιμένει, άοκνον τζιαι αήττητον στην "άλλη άκρην του τούννελ", υποσκάπτοντας την οποιανδήποτε έννοιαν πραγματικής ευτυχίας.

Η αντερώτηση που κάμνω εγώ (ελλείψει απάντησης επιστημονικά τεκμηριωμένης) είναι η εξής:

Είναι πιο εύκολον πιστεύκουμεν ή πιο δύσκολον να αγωνιστεί κάποιος υπό την παντιέραν του αντικαπιταλιστικού αγώνα, μέσα στες παρούσες συνθήκες στην Κύπρον ή μέσα σε τζιείνες που θα προκύψουν συν τω χρόνω μετά που μιαν κάποιαν συμφωνίαν;

Κάποιοι, όπως η φίλη Disdaimona τζιαι ο Νέος Ελληνοκύπριος προβάλλουν συχνά πυκνά σε αναρτήσεις τους ότι δεν θα συναινέσουν σε "νατοϊκή λύση". Ο δε OSR (με τον οποίον απόλαυσα μιαν φοβερήν συζήτηση στο χώρο "Έλευσις" την περασμένην Τρίτη) επικρίνει σφόδρα την λεγόμενη "γαλαζιορόζ συμμαχίαν" ετερόκλητων ιδεολογικά ατόμων για τον σκοπόν της επανένωσης της Κύπρου. Ωσάν να είναι κάλλιστον να μαλλώννει η Disdaimona με τη Χόπλαρου τζιαι ο Στροβολιώτης με τον OSR ενώ ξεσαλώνουν οι Σιεκκέρσαβες...

Μπορεί οι φίλοι όντως να είναι οι "ορθοί" ιδεολογικά ή άλλωσπως, δεν διαφωνώ ότι το να ψηφίζεις ας πούμεν έναν πρόεδρον ο οποίος πρεσβεύει ιδεολογικά αντίθετα πράματα από ότι πιστεύεις ενδέχεται να είναι "υποκριτικό". Ή το να καταπίννεις την ύπαρξη τζιαι τη διεύρυνση ενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού όπως το ΝΑΤΟ κατάπτυστον τζιαι απαράδεκτον, τύπου "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Ενόμιζα όμως ως τωρά, ότι η λεγόμενη "αριστερή σκέψη" διέπεται που τη λογικήν, σε αντίθεσην με την δεξιάν που αφήννεται έρμαιον του συναισθηματισμού για να καταλήγει έναν φασιστικόν, σωβινιστικόν τζιαι μισανθρωπικόν παραλήρημαν. Το οποίον αποκαλεί "ιδεολογία"...

Η λογική η δική μου λοιπόν λαλεί ότι του χρόνου θα είμαι 40 χρονών. Τζιαι ούλλες τες μέρες της ζωής μου έζησα τες μέσα στην παράνοιαν του κυπριακού προβλήματος, ενός καθαρά καπιταλιστικού προβλήματος. Η λογική μου λαλεί επίσης ότι αν οποιοιδήποτε πολίτες τούτου του άτυχου αλλά τζιαι ευλογημένου τόπου μπορούν πρώτα να σβήσουν από κοινού τη φωθκιάν (κυπριακόν) έσσω τους, εν πρέπει να μαλλώννουν για το ήντα χρώμαν εν η σίκλα τους. Ότι τέλος, αν θα σβήσεις μιαν φωθκιάν παγκοσμίων διαστάσεων, άρχισε που τζιείνην στον μπαξέ σου. Τζιαι άμα σβήσει, βάλε τα επιχειρήματα σου κάτω γιατί η σικλού σου έshιει πιο ωραίο χρώμα που του γείτονα. Μπορεί όντως να παίζει ρόλον, όταν σβήσει τζιαι η παγκόσμια φωθκιά, το τι χρώμαν σικλούν εκρατούσες...

Ώσπου να λυθεί το κυπριακόν (ή/ και να ανατραπεί ο καπιταλισμός), stay cool and keep rocking!

20 σχόλια:

  1. Πρώτον, δεν εμάλλωσα ποττέ με την Χόπλαρου, διότι την Χόπλαρου δεν την ξερω, δεν εχω διαδικτυακή συνδεση τζαι δεν θκιαβαζω Πολίτη. Μια φορα την ειδα στην τηλεοραση, δεν ηξερα ποια ενι, μου εκαμε κακιστην εντυπωση τζαι μετα ακουσα τον δημοσιογραφο να λαλει το όνομα της.

    Η ενδοσκόπηση τζαι η αυτοκριτικη εν σπουδαίο πράμα. Εν ευκολο να καθεσαι εσυ σε ενα σημειο - τζαι που το σημειο που καθεσαι χωρις να διερωτασαι ποιον ενι - να κρινεις ή να προσπαθεις να κατανοησεις τους αλλους.

    Μπορει να ειμαι τζαι που τα ελαχιστα ατομα που σχεδον καθημερινα καμνω κριτική τζαι αρα αυτοκριτική του χωρου μου, δηλαδη της αριστερας.

    Τζεινοι που καμνουν μονο κριτική των αλλων, εννεν αξιόπιστοι.

    Στο ζουμίν:

    Ενδοσκόπηση: Ποιές (διαδικτυακές, ακτιβιστικές, ριζοσπαστικές κλπ.) στην επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακόν προσπαθειες εκαμεν το Προεδρικο, το ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, το Ευρωκο ή οι Στροβολιώτηδες/Ξενιες/Χόπλαρου;

    Η έννοια πλεον της επανενωσης εχει ακροδεξιοποιηθεί, από την ποιότητα της εσωτερικής διακυβερνησης του Νικου. Εμεις οι νενεκοι ή οι πρωην νενεκοι, αισθανουμαστεν πως το Προεδρικό θελει να ιδιωτικοποιήσει τον Νοτο χαριζοντας το στους Χασικους και μετα να πουλησει τον Βορρα χαριζοντας τον στους αμερικάνσκι Χασικους...

    Εν νοιωθουμεν τιποτε που το παλαι ποτε κινημα της επανενωσης που οντως ησιεν κινηματικα/ριζοσπαστικά τζαι - σορυ - αριστερά χαρακτηριστικά.

    Αναλάβετε εσεις μια φορα την ιστορια επανενωση τζαι επιααμεν αζαγιες...

    Αρα: Ενδοσκόπηση. Απαντα μου πληζ στην πρωτη μου ερωτηση. Τζαι μετα προχωρουμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη ανάρτηση πως σου φαίνεται;

      http://protovouliacypruseu.wordpress.com/2013/09/17/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CE%BD/

      Οξά περιμένεις πολλά πιο "ριζοσπαστικά" πράματα; Όταν μετά φκαίννει ο Κουκουμάς τζιαι περιπαίζει;

      Όσο για το προεδρικό, ακόμα εν έδειξεμ τίποτε. Που δαμέ τζιαι δα εννά δείξει, τζιαι γω πέραν της "καπιταλιστικής" προδιάθεσης (που όντως υπάρχει αλλά τζιαι αναμενόμενη είναι αν είσαι στοιχειωδώς ρεαλιστής) θωρώ το πρώτον ζητούμενον: κινητικότηταν.
      Αλλά αν περιμένεις "επανάσταση" που το Νίκο μπορείς να περιμένεις ώσπου να γίνω 80. Θέλουμεν συμφωνία, εχτές, οϊ λύση. Η λύση θα δοθεί, αν δοθεί, μετά...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη θεωρεις πως η προοδευτική δεξια θα φκαλει μιαν ανακοινωση - οταν ηδη θα εχουμεν παει στο μεσαιωνα - τζαι οτι μια ανακοινωση εν ριζοσπαστισμος;; εν ετσι οι ριζοσπαστισμος; ανακοινωσεις φκαλλουν με το κιλο ουλλοι οι φορεις καθε μερα...εν μου απαντησες...οταν ηταν ο Χριστοφιας προεδρος αλωνιζαμεν ανενοχλητοι...τζαι εκαμναμεν κριτικη του ΑΚΕΛ πως εν ηταν αρκετα ενεργο στην προωθηση της ομοσπονδιας - εν θυμουμαι το ακελ να εφκαλεν μιαν ανακοινωση διαμαρτυριας αφου πρωτα εκαμε δωρο του Υπουργειο Παιδειας των παπαδων...Το θελουμε λυση εχτες πως το ερμηνευεις εσυ δηλαδη;; Τζαι κυριω πως ονομαζεις αλλους συντηρητικους π.χ τον Μιχαλη τον Μιχαηλ για την αναρτηση του, οταν το ΔΗΣΥ εν το φρουριο της κοινωνικης καθυστερησης σημερα.

      Διαγραφή
    3. Dis, μεν με κάμνεις να διερωτούμαι τι καταλάβω. Η ερώτηση σου ήταν σαφής, η απάντηση τζιαι παραπομπή μου ήταν σαφής. Η ανακοίνωση ήταν διαδικτυακή, επώνυμη, κριτική έναντι του Αναστασιάδη τζιαι υπερβατική ως προς την ενθράρρυνση "σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ και με προοδευτικές ομάδες πολιτών" για επίλυσην του κυπριακού. Ούτε ριζοσπαστική είπα ότι είναι ούτε "αρκετή" αλλά εν απόδειξη ότι υπάρχει έδαφος συνεννόησης τζιαι κοινης δράσης άμα υπάρχει θέληση.
      Επίσης ταυτίζεις λάθος πράματα. Πόθεν ως πόθεν εν "ΔΗΣΥ" ή "κυβέρνηση" η ομάδα "Μένουμε Ευρώπη" για να θεωρούμεν ότι "εδώρισεν" κάπου υπουργεία; Τζιαι το ΑΚΕΛ είshιεν κάμει κυβέρνηση με το ΔΗΚΟ εξάλλου, ακριβώς γιατί εν μπορούμεν να ξεκολλήσουμεν που την "παραδοδιακήν", συντηρητικήν ατνιπαλότηταν.
      Επαρεξήγησες, εν αποκάλεσα το Μιχάλη συντηρητικόν, αν τζιαι στο blog του επέκρινα την ελλειπήν παρουσίασην της δήλωσης Τορναρίτη, με αποτέλεσμαν αντί να επικεντρωθεί στην υστερίαν Σιεκκέρσαββα τζιαι Μαύρου να βάλλει shιέριν του Τορναρίτη. Οξά διαφωνείς ότι ο Τορναρίτης εν λλιόττερον συντηρητικός τζιαι σαφώς πιο μετριοπαθής, παρά τα δικά του "κολλήματα", που τούτους τους θκιό;

      Διαγραφή
  2. Γούφη, κάθε συζήτηση γύρω από ιδεολογικά ζητήματα με κομμουνισμένους σαν τον Νέο Ελληνοκύπριο είναι χωρίς νόημα. Ακόμη και σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν πόσο επιτυχημένος πρόεδρος ήταν ο Χριστόφιας και αν κάτι πήγε στραβά φταίξαν οι "άλλοι".
    Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2004 (κατ' ακρίβεια το 2003) θυσίασαν την επανένωση της Κύπρου για χάρη της συνδιαλλαγής με τον Δευκαλίωνα.
    Σε αυτούς δεν μπορείς να βασιστείς αν θέλεις να δεις το Κυπριακό λυμένο διότι δεν θα διστάσουν να ψηφίσουν ξανά "όχι" αν αυτό εξυπηρετεί το μικροκομματικό τους συμφέρον.
    Ευτυχώς που ο κόσμος άρχισε να τους γυρίζει την πλάτη και έτσι υπάρχει μια ελπίδα άνθρωποι που είναι πραγματικά αριστεροί να σκεφτούν όπως σκέφτεσαι εσύ και προτείνεις εάν και όταν έρθει εκείνη η ώρα.
    Τούτους όμως ούτε για μουλάρκα στα χωράφκια εν θα τους έβαζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπεν ο φίλος μας ο Άδωνις ο Φλώρίδης, έναν σχολείον εν ημπορείται να κουλιαντριρίσετε τζαι εν να φέρετε τζαι λύσην!! Με την κουφετταν του κομμουνισμου εν θα αποφύγεται την εξαντλητικη αναλυση, γραμμα γραμμα της διακυβερνησης Αναστασιαδη σε οσα θεματα απτονται του δικοινοτικου κινηματος!Μετα θα παμεν τζαι στα υπολοιπα...στην περιπτωση που θα απαντατε βεβαια συγκεκριμενα...όχι σαν μουλαρκα...

      Καταφωρη καταπατηση θρησκευτικών δικαιωματων...

      http://cyprusnews.eu/deltia-typou/1516237--english-school-.html?fb_comment_id=fbc_343502192461850_1664566_343683722443697#f1b4ce4488

      Διαγραφή
    2. Στέλιο εν ακριβώς τούτον το ύφος τζιαι την περιττήν αντιπαράθεσην που ψέγω, μεν ππέφτεις στην παγίδαν τζιαι τον πειρασμόν του συναισθηματισμού τζιαι των χαρακτηρισμών. Τόσον η Dis όσον τζιαι ο συνονόματος σου ότι αναπτύσσουν μπορεί να το διανθίζουν με συναίσθημαν αλλά πάντα εν διαλεκτικοί, μιλούν με επιχειρήματα. Ώσπου να εκφυλιστεί η συζήτηση, τζιαι χωρίς να είμαι μονόπαντος, σπάνια την εκτροχιάζουν οι ίδιοι.
      Κοινώς, δικαιούνται να έχουν θέσην αρνητικήν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις στο κυπριακόν τζιαι την οικονομίαν, δικαιούνται να επιμένουν στες θέσεις τους τζιαι μόνον με επιχειρήματα μπορείς να παίξεις στο γήπεδον τους.
      Στην τελικήν όμως, τζιαι δαμέ θα κάμω το ανόμημαν να αναφερτώ σε παραμύθκια, οι χώροι, πολιτικοί ή άλλοι, που μπορούν να εργαστούν για τη συμφωνίαν τζιαι την λύση στο κυπριακόν, εν όπως τους νάνους τζιαι τα ξωτικά του Tolkin. Τα ξωτικά εν οι "ευγενείς" ιδεολόγοι που προστατεύουν το σύμπαν τζιαι οι νάνοι εν οι φιλάργυροι καπιτάλες που παράγουν χρυσόν. Ούλλον τον τζιαιρόν εν στα μαshιέρκα ώσπου εμφανίζεται τζιαι αρκέφκει να τους σγάγγει το τσούτμον των orcs τζιαι των gomblins του αρχικακού. Εγώ λαλώ ας μεν μαλλώννουν τα ξωτικά με τους νάνους ώσπου να ηττηθεί ο Σόρον. Μετά ας πείσουν τα ξωτικά τους νάνους για το αδιέξοδον της φιλαργυρίας τους...

      Διαγραφή
    3. Γούφη, για να είμαι σαφής, το τι έχω πει σε μια γραμμή είναι πως από το ΑΚΕΛ και τους πιστούς του οπαδούς δεν πρέπει να περιμένει κάτι θετικό η κοινωνία διότι το ΑΚΕΛ με τον τρόπο που δρα καταντά εχθρός της κοινωνίας. Αυτό ισχύει και για το Κυπριακό. Ως εκ τούτου, πήρα την απόφαση εδώ και ένα χρόνο να μην συζητώ με τους κομμουνισμένους του ΑΚΕΛ γιατί είναι άδικος κόπος. Είναι σαν να προσπαθείς να συνεννοηθείς με ένα ντουβάρι. Η λύση του Κυπριακού με άλλα λόγια περνά μέσα από την παράκαμψη και όχι μέσα από τη συνεννόηση με το απαξιωμένο, μικροπολιτικά προσηλωμένο και ιδεολογικά στείρο ΑΚΕΛ το οποίο είναι πρόθυμο και έτοιμο για κάθε είδους αλλαξοκωλιά στο Κυπριακό είτε με τον Τόμη Βου είτε με τον Νικόλα είτε με τον Συλλούρη. Όπως βλέπεις, η ιδεολογική αιτιολόγηση για το επόμενο "όχι" είναι σχεδόν έτοιμη: "Εμεις οι νενεκοι ή οι πρωην νενεκοι, αισθανουμαστεν πως το Προεδρικό θελει να ιδιωτικοποιήσει τον Νοτο χαριζοντας το στους Χασικους και μετα να πουλησει τον Βορρα χαριζοντας τον στους αμερικάνσκι Χασικους...

      Εν νοιωθουμεν τιποτε που το παλαι ποτε κινημα της επανενωσης που οντως ησιεν κινηματικα/ριζοσπαστικά τζαι - σορυ - αριστερά χαρακτηριστικά."
      Άρα προς τι η συζήτηση μαζί με το ΑΚΕΛ; Η λύση είναι μία: Παράκαμψη-περιθωριοποίηση.
      Υ.Γ. Στην οποία φυσικά δεν συνέβαλε κανένας τόσα πολλά όσο ο Χριστόφιας, ανεξάρτητα του τι βγαινει και καταγγέλλει ο Άνδρος Κυπριανού ;)

      Διαγραφή
    4. Επιτελους συμφωνουμε...ναι να πατε για λυση του κυπριακου μεσα απο την παρακαμψη του ΑΚΕΛ - να καμετε το Επανενωση 2014 με το ΔΗΚΟ και να καμετε τζαι το Οκιουπαι Χιλτον τες Σουίτες με την Ελιτα, την Ροντρικα και όσους αλλους θελετε...μα προκαλειτε μας πως θα μας παρακαμψετε;;; Ελατε μεσα...αμα κουτσισετε τουρκοκυπριο για να πιειτε ενα καφε σε μια δικοινοτική εκδηλωση, σφυρατε μας....

      Διαγραφή
    5. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, κάτι που το ΑΚΕΛ επανειλημμένα απέφυγε. Αν το ΑΚΕΛ χάριν των μικροκομματικών του σκοπιμοτήτων αποφασίσει να πει όχι στη λύση προφασιζόμενο ιδεολογιστικά επιχειρήματα θα το κρίνει αμείλικτα η ιστορία. Ο Τόμης κι ο Κενεβέζος δεν θα κριθούν όμως τόσο σκληρά. Στο κάτω κάτω, αυτοί είναι ορκισμένοι εχθροί της συνεννόησης και συμφιλίωσης με τους Τουρκοκύπριους και κάνουν τη δουλειά τους. Είναι όμως το ΑΚΕΛ που ενώ ισχυρίζεται στην πράξη πως προσπαθεί να πετύχει τη λύση έδωσε στην πράξη γην και ύδωρ στην ακροδεξιά το 2003 και ενώ ανέλαβε την εξουσία το 2008, και ενώ είχε την υποστήριξη του Αναστασιάδη, απέφυγε να κάνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση της λύσης από φόβο μη χάσει την υποστήριξη των Καρογιάν και Ομήρου.

      Α, και επειδή έχω συμμετάσχει σε πολλές δικοινοτικές εκδηλώσεις με διάφορες ιδιότητες στο παρελθόν και επειδή έχω ακούσει τους Τουρκοκύπριους να μιλούν και να απορούν για τη στάση του ΑΚΕΛ το 2003/4 και μετέπειτα σε συμβουλεύω, αν θέλεις να μη γελοιοποιείσαι τόσο πολύ να σκέφτεσαι λίγο τι γράφεις. Εκτός φυσικά αν το ζητούμενο για σένα είναι η κομματική ηρωοποίηση, οπότε το πράγμα αλλάζει.

      Διαγραφή
  3. ΓΙα τα μουλάρκα Κενεβέζο, Τόμμυ, Παιδεία, τζαι λοιπα τριτοκοσμικά μουλαρώματα του επιπεδου οποιος καμει διαδηλωση θα τρωει ξυλον..έναν, έναν...εκτος αν δεν εσιετε ιχνος αξιοπρεπειας που εν πολλα πιθανον...

    Ξα εν να καμετε όκκιουπαι στη Ληδρας με την Ξενιαν τζαι εν μας το είπετε; Αρκεψετε ετσι τζαι εν ακουσετε καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιαν ημέραν θα κάμω τζιείνον που εν θέλεις τζιαι θα σε βάλω κατζιήν που την Ξένιαν τζιαι τη Ρέναν στο ίδιον τραπέζιν. Διότι ξέρω τες τζιαιαι τες θκιό τζιαι εν τσιακούθκια κοπέλες τζιαι εβαρήθηκα να τες ειρωνεύκεσαι...

      Διαγραφή
    2. Για μενα Γουφι εννεν τσιακουιν καμια κοπελλα που ονομαζει τα κοινωνικα κινηματα - τραμπουκους!!! Ψαξε την αρθρογραφια της Ξενιας για τες αποψεις της για το συριζα στην ελλαδα.

      Μια κοπελλα που θεωρει τον φασιστα Σαμαρα προτυπο πολιτικου τζαι μιαν αλλη κοπελα που θεωρει τον Στεφανο Μανο προτυπο πολιτικου - εννε τσιακκισες...εν κοινωνικα καθυστερημενες.

      Λυπουμαι παρα πολλα...αλλα με τα χαμογελα και τα "αγαπη μου" εν διαγραφεται το πολιτικο ποιόν κανενος!!! Ουτε διαγραφεται το γεγονος πως οι συγκεκριμενες κοπελλες προσπαθουν να μας καμουν εισαγωγη στην Κυπρο το βαθυ δεξιο ελληνικο κράτος στο όνομα του εκσυγχρονισμου!!!!

      Διαγραφή
    3. Εν μπορώ να κάμνω το δικηγόρον κανενός, γι'αυτόν επειδή είσαι ιδιαίτερα επικριτική απέναντι τζιαι στες θκιό απλά τζιαι μόνον που περιστασιακές τζιαι περιορισμένες επαφές με τα γραπτά τους ή τες δηλώσεις τους, είμαι σίουρος ότι δεν θα διατηρήσεις την ίδιαν εντύπωσην, πολιτικώς ή άλλωσπως αν τες είshιες μπροστά σου για συζήτηση.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε, ομολογώ πως το σχόλιο μου αυτό θα ρίξει το επίπεδο σε σχέση με αυτό που επιθυμείς.
    Εγώ θα προσθέσω στη δικαιολογία της «ιδεολογίας» που επικαλούνται κάποιοι φίλοι μας, και αυτό της πίκκας. Όταν κατέρρευσαν τα πάντα με τον Χριστόφια, όταν φάνηκε πως η ίδια η αριστερά δεν τον ήθελε πλέον, έβαλε το Σταύρο να σώσει τα προσχήματα, αλλά ηταν δεδομένη και η ήττα αλλά και το πόρισμα των πολιτών για τον απερχόμενο, δεν είδα πουθενά αναφορά του στυλ: «εντάξει, τα κάναμε μπίλιες, να δούμε τι θα κάνει ο επόμενος, και αν κάνει πράγματα σωστά (Κυπριακό), θα τον στηρίξουμε.»

    Εκείνο που είχα δει μήνες πριν την εκλογή Αναστασιάδη – και ακόμα το φέρω βαρέως- ήταν το «αποδόμηση από την πρώτη στιγμή» του φίλου μας του Νέου, και από τότε αντιλήφθηκα πως τα κίνητρα και οι σκοποί μας –δυστυχώς- δεν ήταν ποτέ τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στροβολιώτη οπως ειπα και στον Γουφι, εν θα μας καμετε εισαγωγη το φασιστικο δεξιο κατεστημενο στην Κυπρο, με προσχημα το Κυπριακο!

      Αν αγαπατε την Κυπρο τζαι θελετε λυση, επρεπε να μεινετε προσυλωμένοι στην ίδια την Κυπρο και το εσωτερικο μετωπο...τζαι όι να περιμενετε πως θα χαρισουμεν τον τοπο στο κεφαλαιο των απογονων της χουντας για να καμουμε λυση.

      Αν δεν κατανοειται πως εγινετε ελληναραδες επι της ουσιας, αυτο ειναι δικο σας προβλημα!

      Διαγραφή
    2. Τζαι ναι, το ζητημα των ελληναραδων εν ενα σοβαρο ιδεολογικο ζητημα που εν θα γινει αποδεκτο, ουτε που την συντηριτικη νενεκκικη δεξια ουτε που τους Λαζαρους Μαυρους...

      αρα τες φτηνες δικαιολογιες πως η αριστερα βαλλει μπροστα την ιδιεολογια εννοωντας ταχα τον κομμουνισμο - να τες πειτε σε τζεινους που δεν καταλαβουν...

      Διαγραφή
    3. Στροβ το επίπεδον εν με απασχολεί όσον το αποτέλεσμαν, να γίνει μια συνεννόηση επιτέλος αθρώπων που ξεκινούν που άλλες αφετηρίες αλλά φαίνεται να συμπλέουν προς κοινούς στόχους, στην προκειμένην να μεν γίνει πάλε το δικόν του κάθε απορριπτικού στο κυπριακόν επειδή τούτη η συνεννόηση κολλά σε "κυστήματα", μομικισμούς τζιαι ιεολογικές αντιπαραθέσεις.
      Στην "Έλευση" 'ήταν τζιαι ο Μιχάλης ΜΙχαήλ τζιαι επέμενα να μου πει τη γνώμη του για σένα, τη Ρένα κλπ. Ο άθρωπος εμίλησε σοφά. Είπεν ότι διαφωνεί κάθετα σε πλήθος θεμάτων μαζί σας αλλά καταλαβαίνει ότι στο θέμαν του κυπριακού μπορείτε να συμπορευτείτε για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επίτευξης συμφωνίας. Δαμέ φυσικά ο OSR έκαμεν μας τζιαι τους θκιό ένα μάτσο ρεπανόφυλλα με τα περί "κοκκινομπλεροζ" του, αλλά εγώ είδα θέλησην που έναν άθρωπον να σκεφτεί υπερβατικά τζιαι λογικά. Τζιαι είμαι σίουρος ότι έshιει πλέον πολλούς τέτθκιους, λόγω τζιαι της κατάστασης τζιαι των συγκυριών.

      Διαγραφή
    4. Dis είχα σε ρωτήσει τζιαι στο blog σου αλλά κάπου εχάθηκεν το σχόλιο μου (στην ανάρτηση για το κυπριακόν ως παραβάν). Γιατί θεωρείς ότι μια οποιαδήποτε συμφωνία στο κυπριακόν, ακόμα τζιαι με ιδεολογικά επαχθείς όρους, θα κάμει την κατάστασην ευνοϊκότερην γα τους εκάστοτε καπιτάλες από ότι είναι η σημερινή; Τι υπάρχει σήμερα στο στάτους κβο που θεωρείς ότι λειτουργεί πιο καλά στον αντικαπιτλιστικόν αγώνα; Εν εσείς που πρώτοι μέμφεστε το συναγερμόν ότι μια οποιαδήποτε συμφωνία στο κυπριακόν θα λειτουργήσει διασπαστικά στο εσωτερικόν του ακριβώς γιατί ακόμα τζιαι μια "καπιταλιστική λύση" μεγάλη μερίδα των ακροδεξιών εντός τζιαι εκτός συναγερμού ΔΕΝ θα τους ικανοποιήσει;

      Διαγραφή