Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Έθθα γίνεις άθρωπος ποττέεεεεεε...."

..."τι κάμνουν εδώ οι αστυνομικοί παπά;"
.....οπαδέεεε, οπαδέ-ε-εεεε".

Μα τι μου ήρτεν; Τι εσκέφτουμουν; Επήρα ημίσιη μου τα κοπέλια, όσον τζιαι ερέξαν τα πέντε, να δουν μάππαν. Στραβάρα μου μεγάλη.

Έπαιζεν η ομάς (μια εν η ομάς) εχτές με την Αλκήν. Επαναληπτικός κυπέλλου Κύπρου ακούεις. Η ώρα 16.00 στη Σκάλαν. Είσιεν λλίον τζιαιρόν που εγύρευκα έναν αγώναν να πάρω τα κοπέλια που να είναι μεσημέριν ή νωρίς το απόγευμαν γιατί κατά τες 19.30-20.00 βάλλουμεν τους για ύπνον. Λαλώ, "εν με την Αλκήν, εννά είναι ήσυχα". Το σκορ βέβαια στο "Αντώνης" ήταν 1-1 οπότε είσιεν άγχος η υπόθεση. Έτσι εσκέφτηκα να μεν πάμεν μέσα στους "δικούς" μας αλλά στους αντιπάλους, που μάλλον 5 κούνουποι θα ήταν τζιαι θα ευρίσκαμεν θέσην εύκολα ενώ λογικά θα ήταν τζιαι σχετικά ήσυχα άμπα τζιαι φοηθούν τα μωρά.
Ε, ννα μεσ' τα μάθκια γούφη μου. Δεν έμεινεν ξιτιμασιά που δεν την ακούσαμεν με τα κοπέλια εχτές. Για τη μάμμαν του διαιτητή τζιαι των παικτών, για τα "σκουλήκια" (έτσι λαλούν οι σκαλιώτες τους "πρόσφυγες" που έχουν στην πόλην τους), ότι η γυναίκα τους έσιει φίλον, ότι είναι γκέϋ τζιαι πρεζάκηδες, για το πόσον ανοικτή εν η οπίσθια οπή τους ούλλους τζιαι άλλα όμορφα τζιαι εξόχως διαπαιδαγωγικά.

Ήνταλως να μεν καταντήσουν έτσι τζιαι τα κοπελλούθκια μας;
Εφακκούσαν πάνω σε κάτι μεταλλικούς πάγκους όπως τους ψυχοπαθείς, εσπάζαν καθίσματα, εφωνάζαν όπως τους πιθήκους μέσ'τα αυτιά μας, πραγματικά εκάμαν με να βλαστημήσω την ώραν που είχα έτσι φαεινήν ιδέαν, να πάρω ανήλικα σε έτσι περιβάλλον. Τζιαι τούτοι ήταν "λλίοι τζιαι ήσυχοι" κατά τα άλλα. Φαντάσου τι γίνεται "στα ντέρπυ". Το πιο λυπηρόν δε ήταν ότι είσιεν τζιαι κάτω των 10 χρονών επίδοξα χουλιγκάνια που εβρίζαν τζιαι ασχημονούσαν.

Φυσικά οι μιτσιοί επελλάναν με στες ερωτήσεις:
"Μα τι κάμνουν οι αστυνομικοί δαμέ;"
"Γιατί κρατούν τζιείνα τα γυάλλινα πράματα;"
"Εν πρέπει να τον πιάσουν εκείνον που έσπασεν το κάθισμαν παπά;" (ευτυχώς δαμέ εγελούσαν αντί να φοηθούν).
"Μα γιατί εν μπαίνει γκολ παπά; Πρέπει να προσπαθούμεν να κάμουμεν φάουλ;"
τζιαι το κορυφαίον:

"πρέπει να κάμουμεν πόλεμον για τη μπάλαν παπά;" (μετά που μιαν μεγαλοπρεπήν κλωτσιάν τζιαι τραυματισμόν παίκτη, που εφκήκεν κουβαλητός έξω).

Τι να τους πω; Πως να εξηγήσεις την παράνοιαν; Εσηκωστήκαμεν τζιαι εφύαμεν χωρίς να δούμεν την παράτασην, τζιαι πολλά εκάτσαμεν.

Απλά έθθα τους ξαναπάρω. Ας παν όταν ρέξουν τα 18 μόνοι τους. Τζιαι ας βάλουν οι κύριοι της ΚΟΠ τζιαι των σωματείων μας το "προϊόν" τους (επλήρωσα τζιαι 15 ευρώ για τούτην την τραυματικήν εμπειρίαν) τζιαμέ που εν πιάννει ήλιος.

Ευτυχώς έσιει τζιαι άλλα σπορ, που μπορείς να παρακολουθήσεις ή τζιαι να συμμετάσχεις χωρίς να κατασκοτωθείς (σωματικά τζιαι ψυχικά).

Ώσπου να θκιαλέξω άλλο σπορ, stay cool and keep rocking!

14 σχόλια:

  1. εχάθηκεν ακόμα κάτι στην νήσον των αγίων.

    εγώ επήρα την μεγάλη κόρη μια φορά στην μάππαν. εθνική κύπρου - ιρλανδία 5 - 1 νομίζω. πριν μερικά χρόνια. καλή εμπειρία. ούτε εγιώ εξαναπήα για να μεν χαλάσω την εμπειρία. που αποελομόνοιανορθωσολυμπιακοαέλ τζαι μαλακίες μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την εθνικήν μπορεί να κάμω εξαίρεσην, αλλά άμα μεγαλώσουν νάκκον, εχτές που το ημίχρονον ήταν στο "παπά πότε εννά φύουμεν;"...

      Διαγραφή
  2. Γούφη μου,

    γιατί εν ρωτας πριν να πιάσεις έτσι πρωτοβουλίες; Αφού που τον τσιαιρο που έσσει να πάεις μάππαν εξέχασες τους κανόνες του παιχνιδιού (το τελευταίο παιχνίδι που σε θυμούμαι εν που τον τσιαιρό του Βόουτερ).

    Πρώτον, ποττέ εν παίρνεις τους μιτσιούς σε αγώνα κυππέλλου, ειδικά σε επαναληπτικό με έτσι στενό σκόρ.

    Δεύτερο, εν παίρνεις ποττέ τους μιτσιούς σε εκτός έδρας παιχνίδι, εκτός με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ ή με τη Δόξα.

    Τρίτο, εν κάθεσαι ποττέ στην κερκίδα των αντιπάλων εκτός με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ ή με τη Δόξα (τσιαι πάλε ξομακρίζεις λλίο, εν κάθεσαι μες του 10-20 του πυρίνα.

    Εγώ παίρνω το Φώτη που την αρχή του πρωταθλήματος στα εντός (ακόμα και με την Ομόνοια) και είμαστε μια χαρά (ακούει τις ξιτιμασιές φυσικά αλλά ξέρει ότι απαγορεύεται τα τις επαναλαμβάνει). Φτάνει να μεν προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα απ'όποια μεπιά και αν προέρχονται.

    Κάμνεις τσιαι καλό μπόντινγκ, ξεκουράζεται τσιαι η μάμμα τους τσιαι θωρείς τσιαι συ μάππαν (γουίν, γουίν, γουίν δηλαδη). Τσιαι είναι πολλά εκπαιδευτικό να ακούεις τον τρόπο με τον οποίο θωρούν οι μιτσιοί τα πράματα (όπως τις ερωτήσεις που είπες πιο πάνω. Ααα, τισια έσιει τσιαι χάζι άμαν προσπαθούν να κάμουν τα δικά τους συνθήματα (κάτι όπως το αγγούρκα, τομάτες ομονοιάτες).

    Οπότε, να κανονίσουμε να πάμε μαζί την επόμενη φορά στο ΠΑΠ τσιαι ασε τα πειράματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα κοπέλια μόνον εθνικήν, που εν πάσιν οπαδοί. Μόνοι μας πάμεν όπου θέλεις.

      Διαγραφή
  3. stelios papalangi

    Καταρχή φταίεις.
    Κυρίως αν σε ενοχλούν οι ξιτιμασίες ή αφού έπερνες ανήλικους - έπρεπε να το ξερες.
    Δεν έσσιει σημασία μιτσιά ή μεγάλη ομάδα...
    Απλά οι ομάδες με πολλούς φιλάθλους τες βρισιές λεν τες όλοι μαζί με μορφή συνθήματος. Στες μιτσιές επείδη εν έχουν συνθήματα, ακούεις τζαι μπορείς να απολάυσεις παραπάνω τη πλουσιότητα της γλώσσας και τοπικής διαλέκτου :-)

    Αφού παν για να ξιτιμάσουν.... Θυμούμαι ένα μιαν φορά στο χωρκό που έκοψεν στην άλλη πλευρα του γημέδου μακριά που τον επόπτη τζαι εφώναζεν του: Ελα ρε ποδα να ξιτιμάσουμεν τζαι μεις λιον :-)

    Αλλά η αλήθκεια είναι ότι όταν έτυχε να πάω γήπεδο μετά που καμιά δεκαετία - τόσον πολλά ξιμαθένεις (πόσο μάλλον αν είσαι συνιθησμένος σε μια κερκίδα των 300 τζαι βρεθείς σε μιαν των 1000αδων), που πραγματικά αναρωθκιέσαι : μα τούτοι οι άνθρωποι εν σοβαροί ;

    Ο καθένας όπως την βρίσκει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενοχλούσε με πάντα φίλε αλλά τωρά με τα μωρά ένιωθα πολλά άσιημα. Είχα την αυταπάτην ότι άμα εθωρούσαν μωρούθκια ήταν να συυγκρατηθούν έστω οι πιο κοντινοί. Τίποτε.

      Διαγραφή
  4. Υπάρχουν άλλα αθλήματα. Κόπιαστε τη Κυριακή στη Λίμη Μαγκλή για αγώνα ποδήλασίας (mountain bike), 11 πμ παίδες και μάστερς, 1 μμ οι "καλοί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζε για να ρίξω λλίον νεφτιν στην φωθκιάν, εν με τούτους που λοαρκάζει ο Οσρ να κάμει τη Στρουμφοκοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κράτα τα μωρά όσο πιο μακριά γίνεται που τούντον ζωολογικό κήπο που λέγεται γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές αν απλά άτομα που κάμνουν την δουλειάν τους, όπως οι ταμίες του αλφαμέγα ή οι λογιστές της pwc. Απλά κανένας εν μαλλώνει, ούτε καν ασχολείται, για το ποια ταμίας χτυπά πιο γλίορα στο ταμείο ή ποιος λογιστής έσιει τις πιο πολλές εταιρείες. Εν μας εμεγαλώσαν έτσι. Αν μας εμεγαλώναν θα το εκάμναμε.
    Δυστυχώς εν ένας τόπος που οι πολίτες φκάλλουν τα νεύρα τους. Προσωπικά εν καταλάβω καν γιατί κάποιος να σιέρεται όταν μια ομάδα βάλλει γκολ.
    Έσιει πιο ενεργητικά πράματα να κάμουν, όπως το τρέξιμο τζιαι η ποδηλασία που λαλεί τζιαι ο μπανανιστανος. Πράματα που εννα τους γυμνάσουν, το νουν τζιαι τη ψυσιήν, να καθαρίσουν το μυαλό τους τζιαι να μπορουν να σκέφτουνται έξω που τα όρια του μυαλού των (φανατικών) οπαδών.
    υγ: εθκιέβασες το ο φανατικός του ερικ χοφφερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννά τον ψάξω το "Φανατικόν", τωρά θκιαβάζω το "Άκου Ανθρωπάκο" τζιαι εν πολλά παραστατικόν τζιαι για τον "άθρωπον-οπαδόν". Ούλλοι έχουμεν τούτον το αϊπιν, ασχέτως αν είμαστεν οπαδοί στη μάππαν ή κάπου αλλού.

      Διαγραφή
  7. Θκιεβάζω, θκιεβάζω...λαλώ μα κάτι μου θυμίζει τούτη η εξιστόρηση χεχεχε άκουσα σε που τα ελάλες τζαι στο "Δώσε πάσα" :)

    Μακριά τα μωρά που τούντη ζούγκλα ρε
    Μέχρι να γινούν φίλαθλοι οι κυπραίοι οπαδοί, stay cool and keep rocking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν παράδοξον το όποτε πιάσω τζιαμέ τηλέφωνον κάποιος γνωστός ή συγγενής λαλεί μου ότι με άκουσεν τζιαι εκατάλαβεν με τζιόλας. Ώρες ώρες εν αντέχω φίλε τζιαι πιάννω να τα πω, λες τζιαι εν ψυχοθεραπεία. Πέρκι κάμνει τζιαι λλίον καλόν τόπους τόπους.

      Διαγραφή