Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"Γειά σου ρε θεέ Μητροπάνο!!"

....αναφώνησεν ο εξ Ελλάδος αδερφός κάποιον απόγευμαν του Σεπτεμβρίου του '92 στο ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος) της ΣΕΑΠ (Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού), στο Ηράκλειον της Κρήτης. Μόλις είσιεν αρκέψει στην τηλεόρασην το φιλμάκι του "΄Σ'αναζητώ στη Σαλονίκη" τζιαι ο παρέας εσυνόδευσεν την κραυγήν με μισή στροφήν ζεϊμπεκιάς.
Έκαμεν μου εντύπωσην τζιαι η φωνή τζιαι η χορευτική φιγούρα οπότε αν τζιαι δεδηλωμένος ροκκάς έκατσα να ακούσω λλίον τη "λαϊκούραν". Ήξερα τον Μητροπάνο τσας, που κάτι τραούθκια όπως το "Κλείνω κι έρχομαι" του Πορτοκάλογλου τζιαι το "Για να σ'εκδικηθώ" του Λάκη Παπαδόπουλου (με τα ψηλά ρεβέρ). Το συγκεκριμένον άσμαν εν το είχα ξανακούσει τζιαι η αλήθκεια έπιασεν με καλά, διότι ήμουν κόμα στα εθνικιστικά μου τότε τζιαι τα περί "μήτρας αρχαίας μακεδόνισσας" τζιαι "κάστρου στην καρκιάν του Πλαταμώνα" είχαν πολλήν γοητείαν.
Επεράσαν πολλά χρόνια που τότες, άλλαξα πολλά στες πεποιθήσεις μου, αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος περιλαμβάνει τραούθκια που ακόμα κάμνουν μου κλικ, όπως το εξής:


Επίσης, έναν άλλον κομμάτιν που πρωτοείπεν ο Μητροπάνος συγκινεί με πολλά:


Βασικά έφυεν ξαφνικά τζιαι σχετικά νέος, αλλιώς θα ήταν πολλά "υποκριτικόν" το αφιέρωμα μου (σε έναν κόσμον που πεθανίσκουν μωρά κάθε δευτερόλεπτον), εν τζιαι ήταν άθρωπος ο Μητροπάνος να τον κλαίεις, τζιαι αφήνει πίσω του κομμάθκια του εαυτού του που δύσκολα εννά σβήσουν anytime soon.

Ώσπου να φανούμεν τζιαι μεις τόσον τυχεροί άμα την "αναχώρηση" μας, stay cool and keep rocking!

1 σχόλιο:

  1. Έτσι ενι...αμα φευκεις σε μιαν εποχή που εν μινήσκει τιποτε σε ενα λαο να αισθανεται περήφανος...αλλα αισθανεται περηφανος για σένα...τότε, είσαι αξιος!

    τζαι γιατί ουλλοι εγιναν φίρμες, τζαι ποιοτικοί τζαι εμπορικοί, αλλα τουτος για καποιο λογο...εγελασεν τους...

    αθρωπος με γινατι...τζαι ομορφος αντρας, για όσες εν γουσταρουν τα μοντελα!..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή