Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εισβολές τζιαι αντιστοιχία κυπριακού-ουκρανικού

 


Το blog έσ̆ει εξελικτεί εσχάτως σε χώρον αναδημοσίευσης που το facebook αλλά ας εν τζ' έτσι. Οι αναρτήσεις εγίναν τούτες τες ημέρες της εισβολής Πούτιν (οι Ρώσοι δυστυχώς έχουν την ατυχίαν να άγουνται που έναν δικτάτοραν αλλά εν φταιν ούλλοι τους για τούτον) στην Ουκρανίαν, τζ̆αι ασχολούνται με την στάσην ορισμένων Κυπραίων "ξεπλυμματίων" της εν λόγω εισβολής. Οϊ τόσον γιατί υπήρχεν ελπίδα να αλλάξουν στάσην οι συγκεκριμμένοι, αλλά προς υποβοήθησην της αντίληψης των προφανών αντιστοιχήσεων που τους υπόλοιπους που εν ασχολούνται τόσον.

1η ανάρτηση:

"Στες 20 Ιουλίου 1974, μετά που δεκαετίες ενός άλυτου προβλήματος εθνικιστικών αλυτρωτισμών, είσ̆εν επικρατήσει στην Κύπρον ο "φασισμός" (βλέπε πραξικοπηματίες, ΕΟΚΑ Β', χούντα Αθηνών κλπ. κλπ.). Τότε η "μαμά-πατρίδα" της μιας κοινότητας εκστράτευσεν για να "σώσει" τους ομοεθνείς της που "σφαγές" οι οποίες δυνητικά θα επροκύπταν εις βάρους τους. Το αποτέλεσμαν της επέμβασης της ήταν θκυό "εθνικά καθαρές" περιοχές της Κύπρου, ενώ που την επομένην της εισβολής της εδιακύρησσεν, κάτι που διακυρήσσει τζ̆αι σήμερα, ότι η μόνη πραγματική λύση του χρονίζοντος τούτου προβλήματος, είναι η διχοτόμηση της νήσου σε θκυό ανεξάρτητα κράτη, εις βάρος της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υποβάλλω ότι όσοι Κυπραίοι, υποστηρίζουν σήμερα τες ενέργειες Πούτιν στην Ουκρανίαν, ουσιαστικά αποδέχουνται το δίκαιον των Τουρκικών ενεργειών τζ̆αι θέσεων που το 1974 ως σήμερα. Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι. Εν παίζει δε κανέναν ρόλον αν οι Ουκρανοί σήμερα εν "φασίστες", ούτε αν το "δίκαιον" εν με τες Ρωσικές θέσεις. Εν η Ρωσία που εν η "μαμά πατρίδα", που έσ̆ιει αναγνωρίσει "ανεξάρτητα κράτη", αποσχισθέντα που διεθνώς αναγνωρισμένον κράτος, τζ̆αι έσ̆ει στρατεύματα έτοιμα για "ειρηνευτικές επιχειρήσεις" (sic).

Τζ̆αι ομιλώ ως άθρωπος που δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις περί "ουκρανικού", ούτε συμπάθειαν για την "δύσην", το ΝΑΤΟ ή τους Αμερικανούς, ούτε αντιπάθειαν για τους Ρώσους (παρόλον που οι τελευταίοι ουδέποτε εκαταδικάσαν επίσημα την Τουρκίαν για την εισβολήν).

Όσον δε για τους "ουδέτερους", ή για όσους "παίζουν πελλόν" ή διατείνονται ότι "εν καταλάβουν", εν αξίζει καν μνεία, για τόσον απλά τζ̆αι προφανή θέματα."2η ανάρτηση:

"Μα καλάν εκαρτέρας τον Πούτιν να περιμένει τους φασίστες Ουκρανούς να αρκέψουν να σφάζουν Ρωσόφωνους;"

"Μα καλάν εκαρτέρας τον Ετζ̆εβίτ να περιμένει τους φασίστες Ελληνοκύπριους να αρκέψουν να σφάζουν Τουρκοκύπριους;"

"Μα καλάν εκαρτέρας τον Πούτιν να επιτρέψει να περικυκλωθεί η Ρωσία που το ΝΑΤΟ;"

"Μα καλάν εκαρτέρας τον Ετζ̆εβίτ να επιτρέψει να περικυκλωθεί η Τουρκία που την Ελλάδαν;"

"Μα καλάν εκαρτέρας που τον Πούτιν να περιμένει τους φασίστες Ουκρανούς να δώσουν πολιτικήν ισότηταν στους Ρωσόφωνους;"

"Μα καλάν εκαρτέρας που τον Ετζ̆εβίτ να περιμένει τους φασίστες Ελληνοκύπριους να δώσουν πολιτικήν ισότηταν στους Τουρκοκύπριους;"

"Μα καλάν γιατί συγκρίνεις τόσον ανόμοια πράματα όπως το Κυπριακόν με το Ουκρανικόν;"


3η ανάρτηση:

"Φανταστείτε τον εξής διάλογον, ανάμεσα σε "τρίτους" (δηλαδή ξένους εκτός Κύπρου) τες πρώτες μέρες μετά την Τουρκικήν εισβολήν στην Κύπρον το 1974:

- Ρε παιδί μου εν κρίμαν οι Ελληνοκύπριοι. Έχουν πολλά θύματα, πολλούς πρόσφυγες κλπ. Τι άκαρδος ο Ετζ̆εβίτ! Γιατί να καταφύγει στην χρήσην βίας; Εχαθήκαν οι διαπραγματεύσεις τζ̆αι τα ειρηνικά μέσα; Εγώ είμαι με τους Ελληνοκύπριους! Έξω η Τουρκία που την Κύπρον!

- Υποκριτή! Τωρά αθθυμήθηκες να εκφράσεις τη λύπη σου; Έσ̆ει τόσες δεκαετίες που εξελίσσεται το Κυπριακόν! Άσε που τα τελευταία 13 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι είχαν τους Τουρκοκυπρίους εγκλωβισμένους σε θύλακες τζ̆αι εσκοτώσαν έναν σωρόν αμάχους. Τζ̆αι τωρά εκατέβηκεν τους να κάμουν πραξικόπημαν για ένωσην με την Ελλάδαν! Οι φασίστες! Εν τζ̆αι λλία που τους κάμνουν οι Τούρτζ̆ιοι! Κάτω ο φασισμός των Ελληνοκυπρίων!

(σόρυ αλλά η στάση ορισμένων δακάτω για την εισβολήν Πούτιν εν ακριβώς αντίστοιχη με τον δεύτερον συνομιλητήν)".

Ώσπου, παρότι θύματα εισβολής τζ̆αι προσπαθειών διχοτόμησης/ απόσχισης που το κράτος μας, να σταματήσουμεν να ξεπλένουμεν ειβολές τζ̆αι αποσχίσεις αλλού, stay cool and keep rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου