Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ζώνες ασφαλείας, εμβόλια τζ̆αι η αήττητη ανθρώπινη βλακεία

 


Που τες πιο καλές αντιπαραβολές στην παράνοιαν των αντιεμβολιαστών τούτην την (μακράν δυστυχώς) περίοδον της πανδημίας ήταν οι παρόμοιου τύπου τζ̆αι ύφους αντιδράσεις κατά της υποχρεωτικής εφαρμογής της ζώνης ασφαλείας, η οποία αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ομιλώντας για την Κύπρον φυσικά, όπου σχεδόν τα πάντα εφαρμόζουνται με χρονικήν υστέρησην που τον υπόλοιπον στοιχειωδώς προοδευμένον κόσμον. Όσον περίεργον μπορεί να ακούεται για τους σημερινούς οδηγούς, πριν εν ήταν υποχρεωτικόν να φορείς ζώνην ασφαλείας, ενώ χαρακτηριστικά οι ντόπιοι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων εφέρναν τα χωρίς να έχουν καν μέσα εγκατεστημένες. Αθθυμούμαι ότι είχαμεν τότε ακόμα το παλιόν μας Ford Escort , μοντέλον του 1967, τζ̆αι ο παπάς μου αναγκάστηκεν να το πάρει να του βάλουν κάτι της κακιάς ώρας, που κατά την διάρκειαν του στρατού, όταν τζ̆αι επεριήλθεν, δυστυχώς για λλόου του, στα καταστροφικά μου σ̆έρκα, είχαν καταστεί παντελώς αναποτελεσματικές, τζ̆αι ευτυχώς που εν εκάρφωσα κάπου γιατί ενδεχομένως να μεν έγραφα σήμερα τούτην την ανάρτησην.

Όταν εφαρμόστηκεν ο εν λόγω νόμος, η τυχόν σύλληψη οδηγών που εν είχαν βάλει την ζώνην τους οδηγούσεν σε έναν σχετικά τσουχτερόν πρόστιμον, τζ̆αι επειδή ο μέσος Κυπραίος αν δεν φάει κάμποσον κουρπάτζ̆ιν εν βάλλει νουν, τους πρώτους μήνες εππέφταν τα πρόστιμα βροσ̆ήν. Τότε φυσικά ο αδούλωτος Κύπριος οδηγός, όπως τωρά κάμνει ο αδούλωτος Κυπραίος αντιεμβολιαστής, αντέδρασεν με ποικίλους τρόπους οι οποίοι προσομοιάζουν με τες σημερινές αντίστοιχες αντιδράσεις κατά των εμβολίων. Η υποχρεωτική ζώνη ασφαλείας:

- εφαρμόστηκεν για να πλουτίσουν κάποιοι

- εν κάμνει τίποτε

- μπορεί να σε εγκλωβίσει στο αυτοκίνητον

- μπορεί να σε τραυματίσει σ̆ειρόττερα παρά αν είσαι ξέδετος

- καταστρατηγεί την ελευθερίαν κίνησης του αθρώπου

τζ̆αι άλλα παρόμοια φαιδρά, ανάμεσα στα οποία είμαι σίουρος εννά μπήκαν τζ̆αι λλίες θεωρίες συνομωσίας αντίστοιχες με τα περί τσ̆ιππακίου για να μας παρακολουθούν, που σύρνουν κάμποσοι σήμερα για τα εμβόλια. 

Μέσα στα χρόνια έγινεν φυσικά προφανές τοις πάσι, ότι οι ζώνες ασφαλείας εν έναν αυτονόητον μέτρον προστασίας των επιβαινόντων σε έναν όχημαν, τζ̆αι ότι έχουν αποτρέψει αναρίθμητους θανάτους τζ̆αι σοβαρούς τραυματισμούς. Οι σπανιότατες περιπτώσεις όπου λόγω χρήσης μιας ζώνης ασφαλείας επήλθεν κάποιου είδους τραυματισμός ή θάνατος εν τόσον μεμονωμένες που εμπίπτουν στην σφαίραν του στατιστικά αμελητέου.

Βέβαια υπάρχουν δυστυχώς ακόμα πολλοί αμπάλατοι αθρώποι, οι οποίοι οϊ μόνον εν βάλλουν την ζώνην τους, αλλά εν φροντίζουν καν να φορούν ζώνες οι συνεπιβαίνοντες τους, που ειδικά άμα εν μωρά, σημαίνει ότι διαπράττουν έγκλημαν.

Το ίδιον εγκληματίες φυσικά κυκλοφορούν ανάμεσα μας τζ̆αι για το θέμαν των εμβολίων, ειδικά όταν εμπλέκουν στες ανυπόστατες θεωρίες τους τζ̆αι κοπελλούθκια. Τζ̆αι αν μπορεί κάποιος να δώσει ελαφρυντικά για την πρώτην περίοδον των εμβολίων κατά του κορονοϊού, που ήταν ακόμα όντως σχετικά αδοκίμαστα τζ̆αι αναγκάστηκεν η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να κάμει κάποιους μεθοδολογικούς συμβιβασμούς, σήμερα εν υπάρχει ούτε μισόν, μετά που τόσα δισεκατομμύρια δοκιμές με αμελητέα προβλήματα τζ̆αι ξεκάθαρα θετικά αποτελέσματα. Ακόμα πιο εγκληματίες εν όσοι αστοιχείωτοι εν ολικά αντιεμβολιαστές, δηλαδή αρνούνται την αναγκαιότηταν του εμβολιασμού εφ' όλης της ύλης, μιαν επιστημονικήν πραγματικότηταν θκυό αιώνων που έσ̆ει καθοριστικήν συμβολήν στην αύξησην του προσδόκιμου ζωής της ανθρωπότητας ολόκληρης.

Τωρά που το ξανασκέφτουμαι, η εγκληματική ηλιθιότητα των σημερινών εν μπορεί να αντιπαραβληθεί με τους αρνητές των ζώνων ασφαλείας. Διότι οι τελευταίοι είχαν ούλλον τζ̆αι ούλλον έναν ΡΙΚ για ενημέρωσην, συν τες κομματικές φυλλάδες της εποχής. Οι σημερινοί που έχουν ολόκληρην την γνώσην του κόσμου διαθέσιμην online πραγματικά εν έχουν υπόθεσην.

Ώσπου να ηττηθεί η ανθρώπινη βλακεία (don't hold your breath), stay cool and keep rocking!

2 σχόλια:

  1. Μοιάζει πολλά η αντίδραση των ηλιθίων στην υποχρεωτική χρήση της ζώνης, όντως. Θυμούμαι πολλά καλά το μέγα επιχείρημα ότι άμα ππέσεις με το αυτοκίνητο στη λίμνη φορώντας τη ζώνη έθθα προλάβεις να φκεις έξω τζαι θα πνιγείς. Επειδή έχουμε τζαι τόσες πολλές λίμνες, δικαιολογημένη η ανησυχία.

    Μα τις 250000 λίμνες του Οντάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα πει εν θα ξανασχοληθώ φίλε αλλά είδα τα μωρά μπουκωμένα με μικρόφωνα να λαλούν το ποίημαν των γονιών τους τζιαι ήταν ανυπόφορον...

      Διαγραφή