Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Τζ̆' αν γονατίσετε, τζ̆΄αν μεν γονατίσετε...

 

Εν πολλές οι φορές που μέμφομαι αθλητές οι οποίοι χρησιμοποιούν "συμβολικές χειρονομίες" ή "τελετουργίες" όπως το να ακουμπούν το χορτάριν όταν μπαίνουν στο γήπεδον ή σηκώνουν τα σ̆έρκα προς τον ουρανόν ευχαριστώντας κάποιον "ουράνιον φιλαράκον" όταν σκοράρουν, ή όταν φιλούν το σήμαν της φανέλας τους εκφράζοντας αγάπην προς την εκάστοτε ομάδαν με την οποίαν ταυτίζουνται συναισθηματικά την δεδομένην στιγμήν, ενώ μπορεί την επομένην να την αλλάξουν λόγω καλλύττερης οικονομικής πρότασης (βλέπε Γεωργιανήν παροικίαν Ανόρθωσης κλπ.).
Έσ̆ει όμως τζ̆αι "τελετουργίες" που μου αρέσκουν, όπως το να σηκώσει κάποιος την φανέλαν τζ̆αι να έσ̆ει που κάτω έναν αγαπημένον του πρόσωπον, ή έναν έξυπνον μήνυμαν τζ̆αι το να δώσει δώρον μιαν φανέλαν ή έναν άλλον αξεσουάρ του σε έναν κοπελλούϊν ή έναν ανάπηρον φίλαθλον με το τέλος του αγώνα.
Η εκδήλωση απαρέσκειας στον ρατσισμόν που έσ̆ει εμφανιστεί κάποιαν στιγμήν, με αθλητές να γονατίζουν λλίον πριν την έναρξην των αγώνων ανήκει στην 2ην κατηγορίαν "συμβολικών εκδηλώσεων". Επικροτώ τες δηλαδή, τζ̆αι θεωρώ τες χρήσιμες. Γιατί πρώτον ο αθλητισμός εν παιδεία, άρα εν καλόν να στέλλει μηνύματα επιμορφωτικά, αφού παρακολουθούν τζ̆αι κοπελλούθκια, τζ̆αι δεύτερον, ο αθλητισμός μαστίζεται, όπως ούλλες οι πτυχές της ζωής μας, που ρατσισμόν, δηλαδή δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ. τζ̆αι εν χρήσιμον να τον καταδικάζουν αθρώποι - "είδωλα", όπως είναι οι αθλητές.
Φυσικά πάντα εννά πεταχτεί έναν τσουτσέκκιν να πει την πελλάραν του όταν έχουμεν έτσι πρωτοβουλίες. Στην προκειμένην περίπτωσην εν η εθνική Ουγγαρίας, ή μάλλον η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ότι τάχατες κόπτονται για το "έξω η πολιτική που τον αθλητισμόν" τζ̆αι ότι "εν επιτρέπεται η πολιτική στα γήπεδα βάσει κανονισμών".
Εν θα μπω καν στο πόσον νομικίστικη τζ̆αι εκτός νοήματος εν τούτη η στάση των Ούγγρων, οι οποίοι αποτελούν, ως κράτος,  πανευρωπαϊκήν ντροπήν στο πόσον ρατσιστικά αντιμετωπίζουν τες μεταναστευτικές ροές τα τελευταία χρόνια. Εννά υποδείξω απλά ότι εν εξόχως υποκριτική. Διότι όταν ως αθλητική ομοσπονδία φκαίννεις επισήμως να δηλώσεις ότι εν θα ακολουθήσεις ούλλους τους άλλους σε κάτι τόσον απλόν τζ̆αι συμβολικόν, ήδη κάμνεις μιαν πολιτικήν δήλωσην ξεκάθαρην. Τόσον ξεκάθαρην όσον το "θέλει η πουτάνα (ρατσιστής) να χωστεί τζ̆αι εν την αφήνει η χαρά της".

Ώσπου να φακκώ πένναν αν θα γονατίσουν οι Ούγγροι στο Euro, stay cool and keep rocking!

5 σχόλια:

  1. συμφωνώ. επίσης πόθεν στα πόθεν τα ανθρώπινα δικαιώματα κ ο ρατσισμός εν πολιτικό θέμα; εν καθαρά κοινωνικό, ασχέτως εάν το χρησιμοποιούν πολιτικοί για δικές τους αντζέντες! μπεατρίξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://edition.cnn.com/2021/04/22/sport/tokyo-2020-olympics-ban-protest-demonstrations-spt-intl/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά λάθος στάση. Η Μπέα πιο πάνω απαντά πολλά εύστοχα σε τούτα τα ψευδοδιλήμματα περί "πολιτικής" ή "προπαγάνδας" όταν απλά δηλώνεις κατά του ρατσισμού, που εν έναν κοινωνικόν φαινόμενον.

      Διαγραφή
    2. Καλήμερα. Συμφωνώ και με σένα και με την Μπεατρίξ. Δεν το έψαξα ακόμα, αλλά απορώ ποιοι είναι αυτοί οι 3500 αθλητές που έλαβαν μέρος στην έρευνα (survey). Και τι survey ήταν αυτό;

      Διαγραφή