Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γυναίκες με γένια

Είμαι σχεδόν σίουρος ότι η πρώτη φορά που άκουσα για θηλυκά κάποιου είδους με γένια ήταν όταν εθκιάβαζα μανιωδώς μυθιστορήματα fantasy (τύπου Lord of the Rings). Σε αρκετά που τούτα, οι συγγραφείς επιλέγαν να αναφερτούν, με άμεσον ή έμμεσον τρόπον, σε γυναίκες των νάνων με "υπέροχα γένια", τα οποία όσον πιο πυκνά τζιαι εντυπωσιακά ήταν, τόσον πιο πολλά εξιτάραν τους αρσενικούς νάνους:




Έτσι όταν είδα αρχικά την χτεσινήν νικήτριαν του διαγωνισμού τραουθκιού της Eurovision, το πρώτον πράμαν που εσκέφτηκα ήταν ότι θκιαβάζει πολλύν fantasy. Άρεσεν της η ιδέα των μουσάτων θηλυκών τζιαι είπεν να την υιοθετήσει.
Που την άλλην, η αγάπη μου εχτές επέμενεν ότι το γένιν της Conchita Wurst εν φαίνεται φυσικόν, κάτι εν πάει καλά ρε παιδί μου. Εγώ εν ήμουν σίουρος, αλλά τελικά το γυναικείον μμάτιν εδούλεψεν πιο καλά. Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να δείτε τι λαλεί ένας τύπος, καθώς τζιαι κάποιες φωτογραφίες της χτεσινής νικήτριας με τζιαι χωρίς γένι δαμέ  .

Που τζιαμέ τζιαι τζιει, κοπέλλες τζιαι κοπέλια, όπως λαλεί τζιαι ο σοφός "λαός", beauty is in the eye of the beholder, ελληνιστί, εν γούστα τούτα, στον καθέναν ότι αρέσκει. Άλλους αρέσκουν τους οι τρίshιες, άλλους αρέσκουν τους τα χαλάουα. Εγώ νομίζω ότι η συγκεκριμένη κορού θα ήταν πιο ωραία χωρίς το γένιν. Επίσης δεν καταλάβω καν πως σε ορισμένες γυναίκες αρέσκουν οι γενάες ή οι κκέληες. Αλλά υποτίθεται είμαστεν ελεύθεροι να εμφανιστούμεν όπως γουστάρουμεν. Παράλληλα, έτσι για να μεν είμαι μονόπαντος, άμα γουστάρει να σε περιπαίξει κάποιος (ευγενικά εννά το πεις "κριτικάρω" αλλά μασά η τσούρα ταshιήν;), εν τζιαι τζιείνος ελεύθερος να το κάμει. Η ελευθερία κόφκει που τες θκιό πάντες κοινώς. 
Οπότε τούτη ούλλη η παραφιλολογία για το πως επηρέασεν η εικόνα της συγκεκριμένης περσόνας το αποτέλεσμαν εχτές, εν άσκοπη. Κάτι στο πακέτον έκαμεν τον κόσμον να ψηφίσει έτσι. Τζιαι το τραγούδιν ήταν σίουρα που τα πιο αξιόλογα. Άσε που η Αυστρία εν έshιει το έρισμαν που έχουν ας πούμεν οι Σλαβικές ή οι σκανδιναβικές χώρες που ψηφίζουνται μεταξύ τους λόγω "εθνικής συγγένειας".

Κλείνοντας, θα πω ότι πολλοί, ειδικά υπερασπιστές της Conchita, επιλέξαν να αναφέρουνται στους Lordi, ότι τάχα όσοι τους εψηφίσαν ήταν γιατί ήταν freaks στην εμφάνιση. Πολλά λάθος αντίληψη κατ' εμέναν τζιαι ατυχέστατη η σύγκριση. Οι Lordi εν ξεκάθαρον ότι εψηφιστήκαν γιατί αφενός εκατεβάσαν κομματάραν τζιαι αφετέρου γιατί εκπροσωπήσαν έναν είδος μουσικής (heavy metal) που ουδέποτε πριν ετόλμησεν κανένας να κατεβάσει στο φλώρικον διαγωνισμόν της eurovision. Μεν μπλέκουμεν λοιπόν τες πούτσες (ή την ανυπαρξίαν τους) με τες βούρτσες pls.

Ώσπου να μεν τες μπλέκουμεν, stay cool and keep rocking!

16 σχόλια:

  1. Μόνο που το φλώρικο κοινό της Γιουροβίζιον με την ανυπαρξία πούτσας, όπως λες, ουδόλως θα ενθουσιαζόταν με ένα heavy metal τραγούδι όπως το Hard Rock Halleluia για να κάτσει να το ψηφίσει. Heavy Metal ή αν θέλεις Ροκ τραγούδια κατέβασαν πολλές φορές οι Φινλανδοί (1990, 1991, 2007, 2008) και κανέναν δεν συγκίνησαν, το ίδιο έκαναν και οι Σλοβάκοι και οι Τσέχοι στο πιο πρόσφατο παρελθόν (2009 και 2007), αλλά δεν προκρίθηκαν καν. Προφανώς και οι Λόρντι κέρδισαν γιατί ο κόσμος ψήφιζε το πακέτο όπως λες και εσύ πιο πάνω, και όχι την "κομματάρα". Peace.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικά συμφωνούμεν, αλλά υπό άλλον angle. Τζιαι οι θκιό υποστηρίζουμεν ότι εν το "πακέττον" που κερδίζει, τζιαι οϊ μια μεμονωμένη διάσταση (ποιότητα κομμαθκιού, bizarre εμφάνιση, πρωτοτυπία κλπ.). Απλά εσύ θεωρείς ότι στο "πακκέττον" προτεραιότηταν έshιει το "bizarre", τζιαι μετά τα υπόλοιπα. Εγώ διαφωνώ. Bizarre εν γεμάτος ο διαγωνισμός σχεδόν ανέκαθεν, ειδικά μετά το 1990. Αν όμως τα κομμάθκια εν πατάτες, εν κάμνουν τίποτε. Αντίθετα, αν έshιεις καλόν κομμάτιν (κοινό στοιχείον Conchita-Lordi αλλά οϊ με άλλα freaks) συνήθως πάεις καλά.
      Σόρρυ φίλε αλλά τα προ Lordi κομμάθκια που παραθέτεις καμία σχέση, ούτε καν με ροκ, πόσο μάλλον με heavy metal, που εν σαφώς πιο "σκληρόν". Οι δε μεταγενέστεροι των Lordi που αναφέρεις επροσπαθήσαν να κάμουν cash in της πρωτιάς τους, αλλά εν εκάμαν τίποτε γιατί αφενός εν σαφώς πολλά πιο softcore, τζιαι αφετέρου, ο διαγωνισμός εν κατά βάσην "φλώρικος", πρέπει πραγματικά να έshιεις δυνατόν alternative πράμαν να διακριθείς, τζιαι απλά τζιείνοι που αναφέρεις δεν το είχαν, ήταν μετριότητες (αν τζιαι οι τσέχοι το 2007 είχαν μου αρέσει αρκετά).
      Εν είπα ότι το κοινόν της eurovision εν φλώρικον, είπα ότι ο διαγωνισμός εν φλώρικος. Τζιαι γω είμαι φαν του αλλά τα γούστα μου στη μουσικήν κατά βάσην εν άλλα. Θωρώ το πακκέττον, κοινώς. Εν αναφέρουμουν στο κοινό με τα περί "ανυπαρξίας" πούτσας...

      Διαγραφή
  2. Ο Dee Snider θα φακκά την κκελλέν του πας τον τοίχο τζιαι θα φωνάζει, "I did that decades agoooo".

    https://www.youtube.com/watch?v=4xmckWVPRaI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς το θέμαν "λουλλού" μπορώ να πω ότι πιάννω σε. Με τη διαφορά ότι ο Dee Snider (όπως τζιαι οι πλείστοι μεταλλάδες-λουλλούδες όπως ο Steve Tyler, ο Bon Jovi, οι Kiss κλπ.) πέρκι να μεν άφηννεν θηλυκήν κάτταν μετά που κάθε συναυλίαν.

      Διαγραφή
    2. Ο Σνάιντερ σε συνέντευξη του εμετάφερε την εξής συζήτηση με το γιο του (αλήθκεια, ψέμα, δεν ξέρω):

      "Παπά, εν αλήθκεια ότι τότε που ήσουν ροκκάς ήσουν τζιαι τρανσέξουαλ;"

      "Όι γιόκκα μου! Αν ήμουν τρανσέξουαλ... εγώ τζιαι η μάμμα σου δεν θα εμπορούσαμεν να σε κάμουμεν, εν τραβεστί που ήμουν"

      "Ααααα..."

      ***

      Τζιαι ποιος εμποδίζει την Κοντσίτα η πως τη λαλούν να πάει με γέναικο ρε; Ούτε εγώ, ούτε εσύ είμαστεν τζιαμέ να ξέρουμεν.

      Διαγραφή
  3. Γυναίκα με μούσι, (εξ ού και ο τίτλος του άρθρου), ή άντρας που επιλέγει να ντύνεται γυναίκα αφήνοντας (ή βάφοντας) μούσι;

    H Conchita Wurst δεν είναι το alter ego, ή απλά ένας ρόλος αν θέλεις, του Thomas Neuwirth; Γιατί εγώ έτσι το έχω καταλάβει και όμως βλέπω να τον αποκαλούν γυναίκα με μούσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάμνω λάθος, άτομα όπως η Conchita αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες. Γι'αυτόν τζιαι συμπεριφέρονται εφ' όλης της ύλης όπως αντιλαμβάνονται τούτον το φύλο. Υπάρχουν τζιαι ομοφυλόφυλοι άντρες οι οποίοι δεν αρνούνται ποσώς την αντρικήν τους ιδιότητα. Εν τέλει, εν θέμαν προσωπικής επιλογής, εφ' όσον η φύση τους δεν είναι στους λεγόμενους straight.

      Διαγραφή
    2. Q: How do you switch between being Thomas Neuwirth and Conchita Wurst?

      A: When the magic hair is on, I am Conchita. This is like my uniform. When I go to work, I put on my makeup and hair, and I do my thing. I take it very seriously. For example, whenever I am rehearsing, I know that Conchita sings very differently from Tom. I don’t know why. I am more focused when I am Conchita because of this look. And when I am at home, I am a very boring and ordinary boy.

      Πηγή - http://www.vocativ.com/culture/lgbt/austrias-bearded-lady-11-questions-cross-dressing-diva-conchita-wurst/

      Διαγραφή
    3. Νάμπου να σου πω. Ο/η συγκεκριμένος/η μπορεί να πάσχει που διχασμένην προσωπικότηταν, μπορεί να μεν έshιει αποφασίσει τι είναι στο τέλος της ημέρας. Εν έχω όμως αμφιβολίαν ότι η περσόνα της Conchita εν γυναίκα (ή νομίζει ότι είναι εν πάσει περιπτώσει). Ας μεν κολλούμεν στους ορισμούς.

      Διαγραφή
  4. Θα καταθέσω μια γυναικεία άποψη, άσχετη ίσως με τη συζήτηση. Τα γενιά τσιμπούν. όμορφα, άσσημα, σε γυναίκα ή σε άντρα ό,τι τζαι να πεις τσιμπούν τζαι ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάμπου να σου πω, ευτυχώς τα φιλιά που έδωσα τζιαι έλαβα σε/ που γενάες ή μουστακαλλήδες εν περιορισμένα. Αλλά όντως έτσι φαίνεται, τσιμπούν. Έshιει όμως προφανώς πολλούς τζιαι πολλές που εν τους ενοχούν, μπορεί να γουστάρουν τζιόλας.
      Η συγκεκριμένη περσόνα νομίζω παρακάμνει. Έshιει όμως εν τέλει το δικαίωμαν να το κάμει.

      Διαγραφή
  5. Σιγά το πράμα ρε που εγίνηκεν τζιαι θέμα. Έτο, αν δεν είχαν ανακαλυφτεί η χαλάουα και το λέιζερ, το ένα τρίτο Κυπραίες έτσι θα ήμασταν :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεν μου προσβάλλεις τες Κυπραίες, εγώ θεωρώ τες τες πιο ερωτικές που έχω γνωρίσει ως τα σήμερα. Με ή χωρίς τρίshιες....

      Διαγραφή
    2. Περισσότερο αυτοσαρκασμός είναι :-) Και όντως έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο τριχωτές γυναίκες εν πιο ερωτικές. Η εξτρα τριχοφυία εν γνώρισμα του νότου άλλωστε

      Καϊσι

      Διαγραφή
  6. Εγώ θα πώ ότι αν δώ τον άντρα μου χώρις μούσια μπορεί να νιώσω τζαι παιδεραστής!! Νομίζω ότι το γένι γενικά στο αντρά τον κάνει πιο άντρα (σε εικόνα μιλώ πάντα!) τωρά τούτος εν καθαρά για να σχολιαστεί που πήγε όπως πήγε, οπότε κάνει αρκέτα είπαμε για τον κύριο! Και για να μην παρεξηγηθώ δεν με ενδιαφέρει γενικά ότι θέλει κάνει ο κάθε ένας απλά το θεωρώ ειρωνία να σε ενοχλούντε μερικοί με τους ομοφιλόφιλους που στο κάτω κάτω δεν ενοχλούν κανένα αλλα να ψηφίζουν κάτι τέτοιο και να γίνεται φίρμα δεν το καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως αναφέρω τζιαι στην ανάρτηση, beauty is in the eye of the beholder. Προφανώς στον καθένα μας δημιουργούνται "προτιμήσεις", οι οποίες εν συνδυασμός του χαρακτήρα τζιαι του περιβάλλοντος μας. Εγώ έχω γένι της μιας μπακκίρας οπότε εν το αφήνω, αν τζιαι κάμνω χάζιν τους γιούες μου που άμα μείνω αξιούριστος 2-3 μέρες αρέσκει τους να πασπατεύκουν τες βούκκες μου.
      Σίουρα η εμφάνιση της Conchita ήταν πρόκληση αλλά εν θα πρέπει να μας ξενίζει τούτον, εν τζιαι η πρόκληση μέσα στο παιχνίδι, ειδικά άμα σου κερδίζει πόντους. Η όλη "ηθική" που προσπαθεί ο καθένας μας να πλασάρει στο τέλος της ημέρας εν καθαρά υποκειμενική.

      Διαγραφή