Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2, 1μμ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ (οδόφραγμα Λήδρας)
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τουρκοκυπριακών οργανώσεων και ακτιβιστών για 3η συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 2/2/2013  διαδηλώνουμε για μια αποστρατικοποιημένη Λευκωσία - για μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο.

Η πορεία θα ξεκινήσει στο οδόφραγμα Λήδρας, στη 1μμ. Θα πορευτούμε προς την Πύλη Πάφου σε ένα σημείο όπου η πράσινη γραμμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα συρματόπλεγμα.

Αντίστοιχα τουρκοκυπριακές οργανώσεις και ακτιβιστές θα διαδηλώσουν στη βόρεια Λευκωσία και θα μας συναντήσουν εκεί .

Κεντρικό σύνθημα των τουρκοκυπρίων θα είναι φέτος το «να μην σαρανταρίσει» η τουρκική κατοχή.

Απαιτούμε:

Την αποστρατικοποίηση του νησιού από όλους τους στρατούς – τουρκικό, ελληνικό, τουρκοκυπριακό, ελληνοκυπριακο, ηνωμένα έθνη.

 Το κλείσιμο των Βρετανικών στρατιωτικών βάσεων.

Να σταματήσει να είναι η Κύπρος ορμητήριο για πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας,
να σταματήσει η – με πρόσχημα το φυσικό αέριο - στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.
Διαδηλώνουμε επίσης ενάντια σε αυτούς που ευθύνονται για το πραξικόπημα, την   εισβολή, την κατοχή .

Ειδικά φέτος που εθνικιστικές και νεοφασιστικές ομάδες,  νοσταλγοί της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’, κατεβαίνουν στις προεδρικές εκλογές με απαίτηση το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και που το πισωγύρισμα σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα άλλων εποχών  είναι εμφανές θεωρούμε ακόμα πιο σημαντική την δράση μας αυτή.

Το αίτημα της αποστρατιωτικοποίησης επίσης αποκτά εν μέσω της οικονομικής κρίσης και μια άλλη διάσταση :

 Η Κύπρος είναι η 6η πιο στρατιωτικοποιημένη  χώρα παγκοσμίως. Παρόλα αυτά τα κονδύλια για την «άμυνα» παραμένουν πολύ μεγάλα ενώ  περικόπτονται μισθοί συντάξεις και κοινωνικές παροχές . Είναι καιρός τα χρήματα για τον στρατό να πάνε στο  χτίσιμο μιας ειρηνικής κοινωνίας  για  όλους τους ανθρώπους  που ζουν στο νησί.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για:
Αποστρατικοποιημένη Λευκωσία - Αποστρατικοποιημένη Κύπρο

Στην πορεία συμμετέχουν οι οργανώσεις:

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ
Ανοιχτη Συνελευση Φανερωμενης
ΝΕΔΑ
Συσπείρωση Ατάκτων
Μαθητική Ομάδα Σκαπούλα

2 σχόλια:

  1. ΕΣΕΙΣ ΡΟΥΜ ΙΔΩΚΕΤΕ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΣ ΑΦΟΥ ΕΝ ΧΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟΝ ΣΑΣ.ΕΡΤΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΖΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΟΣ ΣΑΣ.ΕΚΑΜΑΜΕΝ ΣΑΣ ΚΑΚΟΝ ΤΟΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗΣ ΕΝ ΕΧΕΛΕΤΕ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΖΕ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΝ ΛΛΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΣΚΟΤΩΣΕΤΕΣ ΠΟΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΕΝ ΙΧΕΛΕΤΕ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΔΩΚΕΤΕ ΜΑΣ ΑΕΡΙΑΣ ΤΖΑΙ ΟΥΛΛΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλούδιν άλλον το τι αποφασίζω τζιαι κάμνω ως πολίτης ενός κράτους που όπως θέλει δικαιώματα εν εντάξει με τες υποχρεώσεις του, τζιαι άλλον το τι θα εύχουμουν (άρα τζιαι προσπαθώ σε ότι μου αναλογεί) βάσει της ιδεολογίας μου. Έτσι έννεν καθόλου αντιφατικόν να είμαι έφεδρος ανθυπολοχαγός με G3A4 τζιαι 200 φυσίγια μεσ'το ερμάρι μου τζιαι παράλληλα να βάλλω στο μπλογκ μου για ενημέρωσην όσων φτάννω, μιαν αφίσιαν μιαν αντιπολεμικής, αντικατοχικής προσπάθειας. Ελπίζω να σου το ξεκαθάρισα για να μεν επανέρχουμαι. Τες νύξεις σου περί του "αν χέλω να πολεμήσω" κατά τα άλλα αντιπαρέρχουμαι τες, ελπίζω να μεν χρειαστεί ποττέ μου να αντιμετωπίσω πόλεμον, ούτε καν μπορώ να φανταστώ το πόσον κατάρα ένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή